Pelattavaa pikkurahalla Nintendo Switchille 2

TOP 5

Fintendon arvosteluissakin harmitellaan aika ajoin keskivertoa parempien pelien kaupallisen menestyksen tuhoavia hinnoittelupäätöksiä. Onneksi Nintendo Switchin eShop-kauppapaikalla käynnistyy perinteisesti jokaisen juhlapyhän yhteydessä satojen eri pelien hintoja leikkaava alennuskampanja. Toimitus kasasi kokoon toistamiseen listan viidestä houkuttelevasta Switch-pelistä, joihin on mahdollista tutustua sopuhintaan muutamalla eurolla tai eShop-kultapisteillä. Tarjoushaukkojen kannattaa vertailla hintoja myös Deku Deals -sivustolla.

5

Vampire: The Masquerade New York Bundle

Ilmestynyt: 2020 | Alusta: Switch (Win, Linux, Mac, PS4, Xbox One) | Hinta: 5,79€ (normaalisti 28,99€)

Tekeekö mielesi uppoutua visual novel -pelin pyörteisiin, mutta kaipaat samalla vaihtelua söpösti kikatteleviin animetyttöihin? Jos vampyyrit, poliittinen valtataistelu sekä juonittelu ovat enemmän makuusi, niin ehkäpä Vampire: The Masquerade -pöytäroolipelin viidenteen painokseen perustuvat Vampire: The Masquerade – Coteries of New York ja sen itsenäinen laajennus Vampire: The Masquerade – Shadows of New York tyydyttävät verenhimosi.

Molemmat pelit sijoittuvat nimiensä mukaisesti yöllisen suurkaupungin sykkeeseen. Tarinat ovat kuitenkin täysin itsenäiset, joten kiperien valintojen täyttämät kertomukset voi kokea missä järjestyksessä tahansa. Rahoilleen saa varmasti vastinetta, sillä ensimmäisellä viisituntisella pelikerralla ei ehdi kokemaan kaikkea ikuisen elämän tarjoamaa antia. Jos pelisarja ei ole tuttu, voi Coteries of New Yorkin hankkia aloituspeliksi yksittäinkin muutaman euron New York Bundlea halvemmalla.

Senja Littman

4

Earthlock

Ilmestynyt: 2018 | Alusta: Switch (Win, Linux, Mac, PS4, Xbox One) | Hinta: 2,49€ (normaalisti 24,99€)

PlayStation 2:n Final Fantasyjen ja muiden aikalaisroolipelien ystävien kannattaa laittaa Snowcastle Gamesin Earthlock muistiin. Switchillä myytävä Earthlock on huomattavasti paranneltu versio alun perin Festival of Magic -lisänimellä vuonna 2016 julkaistusta pelistä, joten ymmärrettävistä syistä pelin aikanaan ohittaneillakin on syytä ottaa indierope nyt uudelleen tarkasteluun. Pienestä kehitysbudjetista huolimatta kolmiulotteinen roolipeli sisältää yllättävän monipuolisen kykypuun ja hahmoja vuoropohjaisissa taisteluissa auttavan suhdesysteemin. Tekemistä Umbran taikamaailmassa riittää lähes 30 tunnin edestä, joten etenkin tarjouksesta napattuna hinta-määräsuhde on kohdillaan. Pelille on suunnitteilla myös jatkoa hieman isommassa skaalassa.

3

Greak: Memories of Azur

Ilmestynyt: 2021 | Alusta: Switch (Win, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S) | Hinta: 3,99€ (normaalisti 19,99€)

Greak on yksi monista Hollow Knightin menestyksen käynnistämän indie-metroidvaniabuumin vanavedessä syntyneistä projekteista. Ehkä juuri runsas kilpailu samassa hintaluokassa on syy siihen, miksi meksikolaiskehittäjien peli on jäänyt niin pienelle huomiolle, vaikka ei pitäisi. Monista muista metroidvanioista poiketen Greakissa sankareita ei ole vain yksi, vaan kokonainen kolmipäinen sisaruskatras. Jokaisella pelattavalla hahmolla on oma erikoiskykynsä, joten monessa ympäristöpulmassa vaaditaan useamman hahmon välistä yhteistyötä, jotta koko porukka pääsee jatkamaan eteenpäin yhdessä. Greak ansaitsee erityismaininnan myös sarjakuvamaisesta tyylistään ja värien harmonisesta käytöstä, joten peli kannattaa ehdottomasti poimia sopivan tilaisuuden tullen talteen alennusmyynnistä.

2

Lego City Undercover

Ilmestynyt: 2017 | Alusta: Switch (Wii U, Win, PS4, Xbox One) | Hinta: 5,99€ (normaalisti 59,99€)

Lego City Undercover sai positiivisen vastaanoton jo ilmestyessään Wii U:lle 2013. Kyseessä on edelleen yksi parhaimmista Lego-peleistä, vaikka palikkauniversumi onkin laajentunut vuosien varrella niin kekseliäillä pulmapeleillä kuin legomaisilla versioilla Marvel– ja Star Wars -tarinoista. Lego City Undercover ei ole saanut kehuista huolimatta jatkoa, joten pelin suuria vahvuuksia ovat yhä sen uniikkius ja täysin alkuperäiseen maailmaan keskittyminen. Pelialue on ”GTA-tyylinen” avoin kaupunki, mutta roistojen sijaan pelihahmona toimii poliisi. Veikeä huumori, vain aikuisille avautuvat viittaukset tunnettuihin elokuviin sekä mahdollisuus kaksinpeliin samalla konsolilla tekevät Undercoverista loistavan perhepelin, jossa on sisältöä kymmeniksi tunneiksi.

1

Castlevania Anniversary Collection

Ilmestynyt: 2019 | Alusta: Switch (Win, Mac, PS4, Xbox One, iOS) | Hinta: 1,99€ (normaalisti 19,99€) | Fintendo: 4/5

Nintendo Switch Onlinen kirjastoon kuuluu tätä kirjoittaessa vain kaksi hieman kehnompaa Castlevania-peliä, mutta hätä ei ole tämän näköinen, sillä eShopissa on julkaistu myös kaksi erillistä Castlevania-kokoelmaa, joista edullisempi sisältää peräti kahdeksan sarjan osaa vuosilta 1986–1994. Pelkkien retropelien ohella Anniversary Collection sisältää myös runsaasti lisämateriaalia kehittäjien haastattelujen ja taidekuvien muodossa. Ja koska kokoelma on myös eShop-alennusmyyntien vakiotuote, on kyseessä mitä mainioin oppimatka 2D-metroidvanioiden alkujuurille. Vaivaisen kahden euron tilittäminen viime vuodet pihalla olleen Konamin suuntaan saattaa hymyilyttää julkaisijan sijaan enemmän itse pelaajaa. Kun Anniversary Collectionin sisältö on koluttu, on aika siirtyä Castlevania Advance Collectionin pariin.

Ville Polvela