Pelattavaa pikkurahalla Nintendo Switchille

TOP 5

Tekeekö näin joulun alla kenties mieli pelailla jotain uutta, mutta finanssit eivät anna myötä? Onneksi Nintendo Switchin eShopista on mahdollista hankkia pelattavaa muutamalla eurolla. Tässä pari vinkkiä pelastamaan ainakin yhden illan pelihuolet! Listalle on valittu sekä normaalihintaisia että säännöllisesti alennuksessa nähtäviä julkaisuja. Tarjoushaukkojen kannattaa vertailla hintoja esimerkiksi Deku Deals -sivustolla.

5

Macbat 64

Ilmestynyt: 2020 | Alusta: Switch (Win) | Hinta: 1,99€

Diplodocus Games on harvinainen julkaisija, joka on erikoistunut vain muutaman euron maksaviin peleihin, jotka ovat kuitenkin oikeasti tutustumisen arvoisia. Julkaisijan pelit näyttävät N64- ja PS1-aikakauden tuotoksilta, mistä povataan myös seuraavaa suurta ”retrobuumia”. Kaksi euroa maksava Macbat 64 on selkeä rakkauskirje erityisesti Raren Nintendo 64 -aikaisille tasoloikille, kuten esimerkiksi ikoniselle Banjo-Kazooielle. Polygonimaailman tutkimisen ohella kerätään kaikenlaisia esineitä, läpäistään haasteita ja pelaillaan minipelejä. Oheinen video esittelee täydellisesti pelin luonteen. Tämän pelin läpäisee noin tunnissa.

4

Toree 3D ja Toree 2

Ilmestynyt: 2021 | Alusta: Switch (Win) | Hinta: 0,99€

Toree 3D ja sen jatko-osa Toree 2 ovat selvästi ottaneet vaikutteita PS1-aikakauden peleistä, kuten esimerkiksi Crash Bandicoot -sarjasta. Kyseessä on yksinkertainen ja lineaarinen tasoloikkapeli, jossa tavoitteena on juosta mahdollisimman nopeasti maaliin vajaassa kymmenessä eri kentässä. Taitavaksi tullessaan yhden kentän voi pelata läpi parissa minuutissa. Kenttäsuunnittelu on hyvin avointa, eli ennätysten jahtaajat voivat löytää lukuisia oikoreittejä ja hyödyntää momentumia optimoidessaan suoritustaan.

Toni Soininen

3

Saints Row IV: Re-Elected

Ilmestynyt: 2020 | Alusta: Switch (Win, Linux, PS4, PS4, Xbox 360, Xbox One, Stadia) | Hinta: 2,79€ (normaalisti 39,99€)

Saints Row -sarjan neljännessä osassa lasketaan leikkiä muun muassa elokuvista, Mass Effect -peleistä ja amerikkalaisesta yhteiskunnasta. Pelaaja luo oman Yhdysvaltain presidenttinsä, joka ajautuu kyberavaruuteen puolustamaan Maata avaruusolioiden invaasiolta. Räävittömässä avoimen maailman pelissä leikitään myös supervoimilla ja nopeilla autoilla. Re-Elected sisältää myös läjän DLC-tehtäviä, joiden myötä pelattavaa riittää kymmeniksi tunneiksi. Kaiken lisäksi peli tukee Switchilläkin yhteistyömoninpeliä verkon kautta.

2

Oxenfree

Ilmestynyt: 2017 | Alusta: Switch (Win, Linux, Mac, PS4, Xbox One, iOS) | Hinta: 0,99€ (normaalisti 9,99€)

Tässäpä oiva peli kaikille Stranger Things -sarjan ystäville! Oxenfree on tunnelmallinen trilleri, jossa keskitytään hahmojen välisiin suhteisiin. Omilla dialogivalinnoilla on merkitystä, ja peli voikin päättyä useilla eri tavoilla. Vaihtoehtoisten loppujen jahtaaminenkaan ei tunnu työltä, koska peli on mahdollista läpäistä yhden illan aikana. Mysteerisaarella ratkaistaan myös pieniä pulmia Alex-nimisen pelihahmon radiolähettimellä. Peli on saamassa jatkoa 2022.

1

Inside

Ilmestynyt: 2018 | Alusta: Switch (Win, Mac, PS4, Xbox One, iOS) | Hinta: 1,99€ (normaalisti 19,99€) | Fintendo: 4,5/5

Tanskalainen Playdead käynnisti pulmaloikintojen uuden aallon 2010-luvun alussa Limbolla, joka on ilmestynyt Switchillekin. Saman studion Inside on vähemmän yllättäen erittäin limbomainen seikkailu, mutta ei kuitenkaan suora jatko-osa. Inside on myös kaksikon aikuismaisempi, hiotumpi ja viihdyttävämpi peli. Kriitikoiden arvostamalla pelillä on kestoa noin neljä tuntia, joten kannattaa seurata juhlapyhiin ajoittuvia alennuskampanjoita.

Ville Polvela