Info

Fintendo on Nintendo Klubin entisten aktiivijäsenten perustama yhteisö suomalaisille Nintendo-pelaajille.

Sivusto luotiin jatkamaan 30.4.2017 lopetetun Nintendo Klubin perintöä. Fintendon tarkoituksena on tarjota keskustelupaikka suomalaisille Nintendo-faneille, lisäksi tuotamme omaa journalistista sisältöä muun muassa arvostelujen ja artikkelien muodossa sekä jaamme muiden fanien tuotoksia. Teetkö aktiivisesti sisältöä Nintendo-peleistä YouTubeen esimerkiksi Let’s Play -videoiden muodossa? Löytyykö pöytälaatikostasi vanhoja peliarvosteluja tai esimerkiksi pelikeräilyä käsitteleviä kirjoituksia? Kerro niistä meille!

Mikäli ylläpidät esimerkiksi omaa blogia, julkaisemme artikkelisi Fintendossa muutaman päivän viiveellä tai sopivana ajankohtana. Lisäksi linkitämme sivuillesi jutun alalaidassa. Muokkaamme kirjoitukset tarpeen mukaan sopivaan muotoon ja annamme kehittävää palautetta. Videot upotetaan YouTube-linkkeinä ja pidät niistä mahdollisesti kertyneet mainostulot luonnollisesti itselläsi. Arvioimme videoiden soveltuvuuden sivuille tapauskohtaisesti.

Toimitus ja ylläpito

Ville Polvela

Genkku
Fintendon vastaava päätoimittaja, oli jäsenenä Nintendo Klubin foorumeilla yli kymmenen vuoden ajan. Mies, joka toi Smash Bros. -turnaukset Lappiin. Kirjoittanut aiemmin muun muassa IGN Suomeen.

TOP 3 -suosikkipelit:
1. Super Mario World
2. The Walking Dead Season 1
3. Super Mario Odyssey

Ilkka Kuusisto

Igettäjä
Nintendo Klubin foorumeilla aikanaan paljon viihtynyt käyttäjä, joka nyt on innokkaasti mukana Fintendon kehityksessä. Ainakin kolmenlainen nörtti. Vastaa sivuston sekä Discord-palvelimen ylläpidosta.

TOP 3 -suosikkipelit:
1. Paper Mario: The Thousand-Year Door
2. Klonoa: Door to Phantomile
3. PoPoLoCrois Monogatari II

Toni Soininen

Coldi
Kenties hieman höpsö ylläpidon jäsen, joka pitää videopeleistä laidasta laitaan. Perusti vuosia sitten NintendoClubin sekä Levelin, jotka molemmat olivat omina aikoinaan yksiä harvoista Suomen Nintendo-aiheisista fanisivustoista. Auttaa muuta ylläpitoa niin teknisessä kuin sisällöllisessä tuotannossa.

TOP 3 -suosikkipelit:
1. Banjo-Kazooie
2. Tales of Vesperia
3. Shenmue

Antti Nikkilä

Andyliini
Elinikäinen Nintendo-fani, joka on kunnostautunut myös elokuvien ja musiikin kulutuksessa. Fintendon arvostelukirjoittaja, omaksi huvikseen tehnyt myös Let's Play -videoita, joista käyttää suomenkielistä vastiketta "Pelataan yhdessä".

TOP 3 -suosikkipelit:
1. The Legend of Zelda: Majora's Mask
2. Final Fantasy IX
3. Xenoblade Chronicles 2

Miikka Lehtonen

Norsukampa
Useiden konsolisotien ristiritari, joka on nähnyt ja kokenut kaikki mainstream-konsolisukupolvet. On puhunut jo vuosia peliaiheisessa podcastissa ja kirjoitellut nettiin sitäkin kauemmin kaikesta pelaamiseen liittyvästä.

TOP 3 -suosikkipelit:
1. The Legend Of Zelda: Ocarina of Time
2. Mega Man X
3. Beyond Good & Evil

Veeti Kainulainen

Veizen
Pelimusiikkia rakastava, Nintendo Klubin foorumeilla aikoinaan kirjoitustaitojaan ja peliharrastustaan syventänyt nuorukainen, joka rustaa Fintendolle peliarvosteluja tappavan tasaiseen tahtiin. Osaa soittaa kaikki Majora's Maskin ja Ocarina of Timen okariinakappaleet oikealla okariinalla.

TOP 3 -pelimusiikit:
1. Don't speak her name - Fire Emblem: Awakening
2. Phantom R's theme - Rhythm Thief and the Emperor's Treasure
3. Gourmet Race - Kirby

Ville Kovanen

ville111
Toimituksen nuorempi Ville on alkujaan Nintendo Klubin foorumilta tuttu pelaaja, joka on ollut suuri Nintendon ystävä jo vuosien ajan. Pitää erityisen paljon Kingdom Heartsista ja Metroid-sarjasta, mutta pelaa monipuolisesti pelejä kaikista mahdollisista ja mahdottomista genreistä.

TOP 3 -suosikkipelit:
1. Kingdom Hearts II
2. Metroid Fusion
3. Mario Kart 8 Deluxe

Senja Littman

Mewna
Switchin ja 3DS:n myötä konsolipelaamiseen hullaantunut PC-pelaaja. Kirjoittamisen suhteen vasta noviisi, mutta yritys on ainakin kova. Innostuu söpöistä ja pelottavista asioista.

TOP 3 -suosikkipelit:
1. Vampire the Masquerade: Bloodlines
2. The Cat Lady
3. Pillars of Eternity

Antti Saavalainen

Kuruwin
Fintendon sokkeloihin eksyvä moniruokainen nörtti, joka on kiinnostunut niin peleistä, animesta, elokuvista, kirjallisuudesta kuin myös historiasta.

Top 3 -suosikkipelit:
1. Might and Magic VI
2. Arcanum
3. NieR (2010)

Oskari Vartia

Loota
Entinen Nintendo Klubin ja nykyinen Fintendon moderaattori, joka vaikuttaa myös Suomen Super Smash Bros. -pelaajayhteisössä.
Huhujen mukaan tykkää juustokakusta.

TOP 3 -suosikkipelit:
1. Metroid Prime 2: Echoes
2. Xenoblade Chronicles
3. Õkami

Laura Sandberg

Spike
Aikoinaan Nintendo Klubin foorumien jäsen ja monien suomalaisten Nintendo-fanisivustojen synnyssä mukana ollut konkari, jota kiinnostaa pelit kaikissa muodoissaan.

TOP 3 -suosikkipelit:
1. The Legend of Zelda: Majora's Mask
2. Õkami
3. Super Mario World 2: Yoshi's Island

Ari Koivunen

Swagalee
"Jostain syystä roikkuu mukana täällä."

TOP 3 -kellonajat:
1. 4:20
2. 13:37
3. 7:06

Ota yhteyttä

Sähköposti: mail(at)fintendo.fi

Twitter: @FintendoFi
Facebook: @FintendoFi
Threads: @FintendoFi
YouTube: Fintendo.fi
Spotify:
 Fintendon kommenttiraita
Discord: Fintendo
OpenCritic: Fintendo

Sivusto RSS: Tilaa tästä
Podcast RSS: Tilaa tästä

Vastaava päätoimittaja: Ville Polvela