Lahjoja tuhmille lapsille

Vaikka Nintendo Switch on loistava konsoli, on laitteen verkkokauppaan eksynyt jälleen vuoden aikana huonojakin pelejä. Onneksi oheiset kamaluudet eivät voi kuitenkaan ilmestyä kuusen alle, sillä ne ovat kaikki saatavilla vain digitaalisessa muodossa. Vuonna 2019 annettiin myös Fintendon arvosteluhistorian ensimmäinen yksi tähti. Päästäänkö ensi vuonna antamaan asteikon alin mahdollinen arvosana eli puolikas tähti?

3

Blades of Time

Ilmestynyt: 2019 | Alusta: Switch (Win, Mac, PS3, X360) | Fintendo: 2/5

”Blades of Time on mukiinmenevää miekkatanssia silloin kun kaikki toimii, mutta teknisten ongelmien runsaus saa ihmettelemään, onko konsoli kunnossa. Viimeinen taistelu on ihan viihdyttävä, mutta peli päättyy tönkösti jatko-osaa petaavaan cliffhangeriin. Tämän suorituksen jälkeen jatkoa tuskin nähdään. Verkkomaailman paremmin ymmärtävien venäläisten kehittäjien kannattaa kokeilla, josko ura urkenisi massiivipelattavien mobiilipelien kautta.”

2

Fobia

Ilmestynyt: 2019 | Alusta: Switch (Android, iOS, Win, Linux, Mac) | Fintendo: 1,5/5

”Fobia on hyvin tavanomainen pulmaloikinta, joka erottuu lukuisten kilpailijoidensa joukosta vain ulkoasullaan. Pelaaminen on pelkkää suoraviivaisesti etenevää putkijuoksua esteeltä toiselle ilman selkeää päämäärää, eikä vähäeleinen tarina ansaitse kuin korkeintaan yhden sympatiapisteen päähenkilöstä. Peli maksaa 10 euroa, jolla saa myös viisikirjaimisen esikuvan eli Limbon, joka on pidempi ja aivoille kiinnostavampi. Puhuttelevampaa tarinaa etsivien kannattaa tutustua vaikkapa The Moosemaniin, joka on kuin Fobian monipuolisempi versio.”

1

Whipseey and the Lost Atlas

Ilmestynyt: 2019 | Alusta: Switch (Wii U, Linux, Mac, Win, PS4) | Fintendo: 1/5

”Whipseey and the Lost Atlas on suoraan sanottuna aika kehno peli. Keskeneräiseltä tuntuva lyhyt tasoloikka on syvällä suossa kaikista tärkeimmillä genreä edustavan pelin alueilla, joihin kuuluvat kenttäsuunnittelu, tekninen toteutus sekä pelimekaniikat. Kirbyn sulavuudesta ja riemusta ollaan kaukana, eikä oikein mikään innosta palaamaan pelin pariin.”