Lahjoja tuhmille lapsille

Mitä joulupukki tuo tuhmille lapsille? Hiiliä ja risuja vanhan kansanperinteen mukaan, mutta Nintendo-faneille on ihan omat versionsa näistä mukavista perinnelahjoista. Jos ajatellaan maailmaa tämän vuoden Switch-julkaisujen puolelta, on tuhmille Nintendo-pelaajille tulossa melkoisen ikäviä lahjoja seuraavien pelien muodossa.

Dream Alone | Fintendo: 2/5

”Dream Alonea on verrattu joidenkin toimesta vastikään myös Switchille ilmestyneeseen kehuttuun Limboon, mutta pimeyden kanssa leikkimisen lisäksi peleillä ei ole oikeastaan mitään yhteistä. Dream Alonen pelaaminen tuntuu äärimmäisen tuskaiselta. Pikkuhiljaa toistuvat epäreilut kuolemat alkavat turhauttamaan, vaikka maailma aluksi näyttääkin ihan nätiltä. Pelaaminen on melkein mahdotonta suunnattoman heikon näkyvyyden takia. Parin tunnin pituinen toimintaseikkailu haluaa niin kovasti vedota erittäin vaikeiden tasohyppelyiden faneihin, mutta se epäonnistuu siinä olemalla väärällä tapaa vaativa. Yksi piste tunnelmasta ja toinen yrityksestä.”

Planet Alpha | Fintendo: 2/5

”Erilaisia kommervenkkeja pulmien ratkaisuun toki löytyy, mutta niitä käytetään yleensä vain muutaman kerran, jonka jälkeen palataan taas hyppimisen ja robottien väistelyn pariin. Planet Alpha olisi voinut olla merkittävä tapaus loistavan ulkonäkönsä ansiosta, mutta tällaisenaan se toimii lähinnä teknologiademona, jolla ei ole kovin suurta pelillistä tai taiteellista merkitystä. Sääli, koska mahdollisuuksia olisi ollut vaikka mihin.”

Marble It Up! | Fintendo: 1,5/5

”Loppujen lopuksi pelistä ei jää paljoa kerrottavaa jälkipolville. Marble It Up! on hyvin keskinkertainen marmorikuulaloikka, jossa ei ole sisältöä koko rahan edestä. Jos puinen kuulalabyrintti on ollut joskus kova sana tai nopeuspelit kiinnostavat, saattaa Switchin kuularallista innostua jollain tasolla, mutta nykyisessä muodossaan en suosittelisi peliä varauksetta. Sisältöä pitäisi ehdottomasti olla lisää, eikä pieni pintojen kiillotuskaan olisi pahitteeksi.”

Metropolis: Lux Obscura | Fintendo: 1,5/5

”Metropolis: Lux Obscuran maailma on lähtökohtaisesti kiehtova, mutta vähälle testaukselle jääneet pelilliset osuudet eivät tue sitä. Markkinoilla on niin monia loputtomia ja ilmaisia pulmapelejä, joten kahdeksan euroa kolmen tunnin kertakäyttöhuvista tuntuu huonolta diililtä, hienosta sarjakuvasta huolimatta. Switchin omistajille Ironcast tai Puyo Puyo Tetris tarjoavat enemmän rahoille vastinetta. Metropolis: Lux Obscuran läpipeluun jälkeen on vain niljakas olo.”