Suomalaisten Nintendo-fanien uusi kohtaamispaikka

Fintendon avajaistiedote

Virallinen Nintendo Suomen Foorumi ja myöhemmin Nintendo Klubi palvelivat suomalaisia Nintendo-faneja internetissä yli kymmenen vuoden ajan. Nintendo Klubi oli paikka, jossa pelaajat keskustelivat Nintendosta, järjestivät peliturnauksia ja solmivat jopa uusia ystävyyssuhteita. Monilla on lämpimiä muistoja myös takavuosien klubiliitteistä ja klubikorteista.

Monet toivoivat kuitenkin yhteisön ylläpidolta enemmän aktiivisuutta ja klubilaisten huomioimista. Foorumi ei houkutellut uusia käyttäjiä enää viime vuosina ja aktiivisuus putosi. Pientä hämmennystä aiheutti myös kahteen eri kanavaan – Nintendo Klubiin ja Nintendo Suomeen pilkottu viestintä. 30.4.2017 Nintendo Klubin nettisivusto lakkautettiin resurssien puutteesta johtuen. Suomen oma Nintendo-yksikkö on osa Pohjoismaissa toimivaa Bergsala-ketjua, eikä muissa maissa Nintendolla ole enää käytössä virallisia keskustelualueita.

Ylläpito etsi jatkajaa Klubin pitkälle perinteelle, ja myös pitkäaikaiset jäsenet toivoivat jatkoa keskustelufoorumille. Samana päivänä kun Nintendo Klubi suljetaan, avataan myös uusi Fintendo.fi-yhteisö. Fintendoa ylläpitää joukko ympäri Suomea asuvia entisiä Nintendo Klubin aktiivijäseniä. Kokeneeseen ylläpitoomme ja toimitukseemme kuuluu aiemmin muun muassa Levelin, IGN Suomen, Site Folkin ja Smash Finlandin parissa vaikuttaneita henkilöitä.

Uuden yhteisön tärkeimpänä tehtävänä on tarjota palvelua faneilta faneille ja nostaa Nintendon näkyvyyttä Suomessa. Me tarjoamme vaihtoehtoja keskustella Nintendon peleistä ja konsoleista muiden suomalaisten kanssa haluamallasi tavalla. Modernilla Xenforo-alustalla pyörivä ja mobiililaitteillakin toimiva foorumimme sisältää tuttuja ominaisuuksia vanhoille Klubin foorumin käyttäjille. Tutkimme myös mahdollisuutta julkaista Nintendo Klubin aikaisten viestien arkisto jossain vaiheessa. Käytössämme on Noftalgiasta Fintendoksi uudelleen brändätty Discord-kanava, jolla voi harrastaa vapaamuotoisempaa viestittelyä ja järjestää esimerkiksi verkkopeliturnauksia. Olet myös tervetullut seuraamaan Twitter– ja Facebook-tilejämme.

Lisäksi tuotamme omaa Nintendo-aiheista sisältöä ja jaamme myös muiden suomalaisten fanien julkaisuja. Kuvaatko YouTubeen esimerkiksi Let’s Play -videoita Nintendon peleistä, keräiletkö retropelejä tai löytyykö pöytälaatikostasi vanhoja peliarvosteluita? Järjestätkö jossain peli-iltoja muille faneille? Kerro niistä meille!

Toivotamme kaikki uudet ja vanhat Nintendo-fanit tervetulleiksi. Voit lähettää palautetta ja toivomuksia foorumin aiheessa. Legendaarista Nintendo Klubia ei ehkä enää ole, mutta sen henki kulkee meidän fanien mukana.