Palauteketju

Keskustelu osiossa Fintendo-yhteisö, aloittajana Koivari, 29.4.2017.

 1. Koivari

  Koivari 2... 1... Lift-off!

  Foorumimme on tällä hetkellä varsin varhaisessa vaiheessa ja sen kehittämiseksi ja parantamiseksi otamme mielellämme vastaan kaikenlaisen mahdollisen palautteen.

  Jos törmäät ongelmatilanteisiin tai keksit käytettävyyttä parantavia ideoita, ilmoitathan niistä tähän keskusteluun.

  Ilmoitetut / tiedossa olevat ongelmat:
  • Tekstin sekaan ei ole mahdollista sijoittaa spoilerimerkintöjä, ainoastaan erillisiksi laatikoiksi (ilmoitettu 5.5.) -I
  • Foorumin sisäinen linkki kirjoitettavassa viestissä aiheuttaa virheellisesti XSS-ilmoituksen, jos käyttäjä painaa "Lisää vaihtoehtoja..." -‍nappia WebKit-pohjaisessa selaimessa (Chrom*, Safari, Opera jne.) (ilmoitettu 3.5.2017) -I
  • YouTube-linkkien upottaminen ei säilytä mahdollista aikaleimaa (ilmoitettu 3.5.2017)
  • Käyttäjä ei voi muokata oman äänestyksensä vaihtoehtoja / resetoida sitä (ilmoitettu 1.5.2017)
  • Etusivun RSS-syöte on aika yksinkertainen (ilmoitettu 30.4.2017) -G
  • Profiilista pääsee takaisin foorumin etusivulle ainoastaan avaamalla pikanavigointi oikeasta yläkulmasta tai klikkaamalla foorumin logoa
   (ilmoitettu/havaittu 30.4.2017)
  • Suomennoksia puuttuu mm. ohjeiden BB-koodi-osiosta
   (ilmoitettu/havaittu 30.4.2017)
  • Värien hiominen yhtenäisemmäksi ja rauhallisemmaksi kokonaisuudeksi
   (ilmoitettu/havaittu 28.4.2017)
  • Foorumin navigaatio poikkeaa muun sivuston navigoinnista
   (ilmoitettu/havaittu 28.4.2017)
  • Uudet viestit -sivun "Viestit"- ja "Katsottu"-arvot ovat väärin päin (ilmoitettu 4.5.2017, korjattu 5.5.2017) -I
  • Viestimuokkaimessa ei ole mahdollista lisätä vaakaviivaa erottimeksi (ilmoitettu 2.5.2017, korjattu 3.5.2017) -I
  • Arvostelusivun lopun kuvat arvosanalle ja pelin kannelle eivät näy Chromella/Edgellä
   (ilmoitettu/havaittu 30.4.2017, korjattu 2.5.2017) -G
  • Artikkelien alussa engl. metatekstit. (Korjattu 30.4.2017) -G
  • HTTPS-virhe avatessa artikkelikuvat uuteen välilehteen. (ilmoitettu/havaittu 30.4.2017, korjattu 2.5.2017?) -G
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 5.5.2017
 2. TaiZuuni

  TaiZuuni

  Koivari tykkää tästä.
 3. bdbdbd

  bdbdbd Jäsen

  Hieno homma, että saitte foorumin pyörimään. Eikös se Nintendoklubi ollutkin kuutisen vuotta sitten harrastelija/faniprojekti, mikä sitten valui maahantuojan suuntaan.

  Mutta kuitenkin, katselin tuota retro-aluetta, niin olisiko sinne aiheellista saada alifoorumeita eri laitteille?
  Ja sitten ihan mielenkiinnosta, niin jos saatte klubin vanhan tietokannan uudelle palvelimelle, niin oliko suunnitemissa jotenkin integroida se sivuun, vai olla kokonaan oma "arkistoitu" osio?
   
  Koivari tykkää tästä.
 4. Koivari

  Koivari 2... 1... Lift-off!

  Hyvä, kun huomasit! Kuvien linkitys oli tehty väärään paikkaan, mutta se on nyt korjattu. Toimiiko sinulla nyt? Joskus muutokset astuvat voimaan vasta, kun päivittää sivun (saattaa vaatia parikin kertaa).
   
 5. Koivari

  Koivari 2... 1... Lift-off!

  Oikeastaan Nintendo Klubi oli kauan sitten olemassa, mutta myöhemmin harrastelijaporukka ylläpiti sivustoa nimeltä NintendoClubi, joka myöhemmin nimettiin NC:ksi ja lopulta sivusto muutettiin Leveli-nimiseksi yhteisösivustoksi. Missään kohtaa sivuston toiminta ei valunut kuitenkaan maahantuojaan suuntaan, vaan maahantuoja päätti aivan sattumalta herättää henkiin virallisen Nintendo Klubin.

  Todennäköisesti vanhaa tietokantaa ei integroida sivuun millään tavalla, mutta mahdollisuutta tuohon arkistointiin selvitellään.

  Alifoorumeita luodaan tarpeen mukaan. Jos näyttää siltä, että Retro-foorumi ei millään riitä kaikkien aiheiden järkevään listaamiseen, totta kai suosituimmille alustoille voidaan luoda omat alafooruminsa. Seurataan tilannetta.

  Otamme ilman muuta palautteen lisäksi myös vastaan kategorioihin ja alueisiin liittyviä ehdotuksia.
   
 6. bdbdbd

  bdbdbd Jäsen

  Näinhän se taisi ollakin. On vaan jo niin pitkään, ettei enää muista. Varmaan laittoivat klubin pystyyn siksi, että siihen aikaan Nintendon virallisilta sivuilta (noin globaalisti) hävitettiin foorumit sun muu paikallinen sisältö, niin maahantuojan ylläpitämä klubi oli keino pitää omat sivut pyörimässä.

  Ajattelin lähinnä sitä, että onko se pitemmällä tähtäimellä helpompaa yhdistellä turhia alueita vai siirrellä ketjuja yksitellen uusille aluille. No, tässä vaiheessa ei tietysti ole vielä tietoa siitä kuinka aktiivinen foorumi tulee olemaan, niin toki vähempi alueiden määrä saa näyttämään palstan aktiivisemmalta.
   
 7. Kraidi

  Kraidi Jäsen

  Ihan mielenkiintoinen ratkaisu tämä Fintendo, ja varmaan melko tarpeellinenkin, kun Nintendo Suomen foorumi kuitenkin toimi pitkään ainoana suhteellisen laajana Nintendoon keskittyvänä nettiyhteisönä. Tietynlainen alkukankeus paistaa vielä läpi vähän kaikesta, mutta se nyt on täysin ymmärrettävää tässä vaiheessa foorumin kehitystä.

  En oikein osaa suorilta käsin sanoa, tulenko itse käymään täällä aktiivisesti. Olen menettänyt jo useamman vuoden ajan tasaisesti kiinnostustani nettiyhteisöihin, mikä on tavallaan harmi, koska koin monesti niiden vuorovaikutteisuuden mukavana ajanvietteenä.

  Muokkaus: läpinäkyvät avatarit eivät ilmeisesti ole erityisen läpinäkyviä itse fooruminäkymässä.
   
  Viimeksi muokattu: 1.5.2017
  Koivari tykkää tästä.
 8. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Foorumien hohdon hiipuminen on kyllä näkynyt viime vuosina Facebookin ja pikaviestimien yleistyessä. Foorumi oli kuitenkin niin tärkeä ja pidetty osa Nintendo Klubia, että se täytyi ottaa Fintendoonkin mukaan. Puhtaasti Nintendoon keskittyviä fanifoorumeita on ollut ennenkin, mutta yksikään niistä ei ole pystynyt kilpailemaan virallisen foorumin kanssa. Nyt ollaan ensimmäistä kertaa sellaisessa tilanteessa, jossa tätä virallista foorumia ei ole. Ylläpitotiimi on kuitenkin niin kokenutta, että yhteisön kehittämiseen myös panostetaan. Modernina palveluna Fintendo toki ottaa somenkin huomioon ja sieltä koitetaan houkutella uusia käyttäjiä. Jotkut ovat jo saattaneet todeta, että mallia otetaan erityisesti ioTechiltä ja Muropaketista.

  Toinen taka-ajatus itselläni oli yhteisöä kehittäessä löytää uusi alusta arvosteluilleni, jäin IGN:ltä työttömäksi vuoden alussa ja pyörittelin ajatusta omasta peliblogista, kun portfoliostani arvostelukimaraa oli niin hankala löytää. Fintendo ei todennäköisesti tule julkaisemaan omia uutisiaan, sillä se on todettu aikaa vieväksi ja kaikki lukevat kuitenkin samat jutut englanniksi aiemmin. Linkkejä kuitenkin jaellaan Twitterissä ja muualla. Erikoisartikkeleita on kyllä tulossa ja koitamme saada myös muista pienemmistä blogeista tänne juttuja luettavaksi. Suunnitteilla on myös YouTube-syötteeseen ja tapahtumakalenteriin panostaminen.
   
 9. ville111

  ville111 Yksinkertaisen yksikäsitteinen yksilö Toimitus

  Pidän siitä, miten Fintendo korvaa koko Nintendo Klubin, eikä pelkästään foorumia. Hyvää työtä! Sivusto vaikuttaa oikein toimivalta ja suhteellisen selkeältä.

  Plussaa myös siitä, että sivusto toimii erinomaisesti myös mobiilina. Minun pitää vielä tutustua uusiin ominaisuuksiin, jotta voin kommentoida asiaa paremmin.
   
 10. bdbdbd

  bdbdbd Jäsen

  Paska homma tuo työttömäksi jääminen, mutta se näköjään sitten kääntyi meidän muiden onneksi.

  Ovathan ne hiipuneet, mutta foorumeillakin on yhä oma kannattajakuntansa. Yleensä ongelma on siinä, että kaikki hylkäävät vanhan, ts. laskusuuntaan kääntyneen, alustan, vaikka markkinoita vielä olisi. Esimerkiksi autoiluyhteisöt elävät pelkästään foorumeiden ansiosta, jossa jaetaan ja arkistoidaan teknistä tietämystä.
   
 11. Igettäjä

  Igettäjä Autenttinen animetyttö Ylläpidon jäsen

  Kiitos huomautuksesta. Nyt avatareilla ei ole enää turhaa erillistä taustaväriä, eli läpinäkyvät kuvat ovat ”oikeasti” läpinäkyviä. Tällaisia pieniä parannuksen kohteita tulee varmasti vielä löytymään ajan mittaan, ainakin näin foorumin alkutaipaleella.
   
 12. MaLuigi

  MaLuigi Aito ja alkuperäinen, omassa persoonassaan

  Oma, uljas avatarini on näemmä käynyt pikkuisen kapeaksi. Lienee bugi?

  Lisäksi, jos saan ehdottaa, olisi kiva jos profiilitietojen päivitysteksti ei olisi:
  "MaLuigi muutti paikkakuntansa Ei, en ole muuttanut tätä miksikään jännäksi.:sta Helsinki:n."
  vaan
  "MaLuigi muutti paikkakuntansa paikasta Ei, en ole muuttanut tätä miksikään jännäksi. paikaksi Helsinki.".

  Yleistä suomen kielen kanssa temppuilua. Tuon ilmaisun pitäisi olla kieliopillisesti korrekti ilman hankalaa taivuttamista.

  Lisäksi, jos aivan avoimesti saa palautetta antaa, niin arvostaisin hieman värikkäämpää ilmettä sivuille. Toki ymmärrän hyvin että paikka on vielä varhaisessa vaiheessa, niin mitään kiirettä tällä ei ole.
   
  Myy100 tykkää tästä.
 13. ville111

  ville111 Yksinkertaisen yksikäsitteinen yksilö Toimitus

  Oikeastaan ainoa ominaisuus, jonka toivoisin lisättävän foorumille, on mahdollisuus spoiler-merkinnöille. Keskusteleminen olisi huomattavasti helpompaa, jos mahdolliset juonipaljastukset ja muut spoilerit voisi piilottaa. En tosin tiedä, vaatiiko kyseisen ominaisuuden lisääminen paljon työtä.

  Ahaa, kiitos. En tajunnut ominaisuuden olemassaoloa, kerta se ei näkynyt suoraan työkalukentässä (paitsi näköjään insert-napin takana). Kiitos vastauksesta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.4.2017
 14. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Se toimii jo.
  Löytyy insert-napin takaa "Lisää videon" vierestä.

  Maluigille: Itseäni kuumottelisi ajatus yöteemasta, mutta jätetään nuo vielä myöhempään tulevaisuuteen.
   
 15. Igettäjä

  Igettäjä Autenttinen animetyttö Ylläpidon jäsen

  Vastaavia tapauksia on paljolti ympäri foorumia. Sisäinen kielioppinatsini on suorastaan raivoissaan. Harmillisesti sekin vähä, mitä Xenforosta on suomeksi käännetty, tuppaa olemaan melko luokattoman työn tulosta. Mutta pelko pois, näitäkin korjaillaan pikkuhiljaa.
   
 16. Koivari

  Koivari 2... 1... Lift-off!

  Itse olen ollut esim. jonkinlaisen foorumin taustakuvan kannalla, mutta toistaiseksi tämä ei ole vielä kerännyt niin paljoa kannatusta, että sille pitäisi tehdä jotain.
   
 17. Xylitol

  Xylitol sylidoll

  En tiedä, millaisia rutiineja muilla on foorumeita selaillessa, mutta aikoinaan NoFissa ja muillakin foorumeilla minulle tuli tavaksi tsekkailla viime visiitin jälkeen syntynyttä trafiikkia "näytä edellisen käyntisi jälkeen kirjoitetut viestit"-linkin kautta. Siitä sai aina esiin listan ketjuista, joissa oli uusia viestejä tapahtunut, ja lista lyheni linkkiä uudelleen klikkaillessa aina sitä mukaa, kun kiinnostavia aiheita kävi tsekkaamassa, ja epäkiinnostavat sitten saattoi jättää omaan rauhaansa tai myöhemmäksi. Tälläkin foorumilla on etusivulla tuo uudet viestit-nappi, mutta mistään muualta sitä ei löydä, vaatien siten joko yhden ylimääräisen hiiren naksautuksen etusivulle päästäkseen tai ylimääräisten välilehtien availun.

  Täysi kannatus mahdolliselle yöteemalle.
   
  Igettäjä tykkää tästä.
 18. Giga

  Giga NoF: gigamario

  Hieno juttu, että saitte foorumin pystyyn ja kiitokset siitä.

  Olenko ainoa, jota häiritsee että viestin lähetysaika on kiinni viestin leipätekstissä?
  [​IMG]

  Imo näyttäisi siistimmältä, jos tuon palkin ja varsinaisen viestin välillä olisi yksi tyhjä rivi. En tiedä sitten kuinka toteutettavissa tuo on ja taitaa olla makuasia muutenkin...
   
  Loota tykkää tästä.
 19. bdbdbd

  bdbdbd Jäsen

  Laita jotain allekirjoitukseen, niin katkoviiva ilmestyy allekirjoituksen ja tekstin välille.
   
  ville111 tykkää tästä.
 20. Andyliini

  Andyliini Tyhmä Toimitus

  Mites, onko foorumille tarjolla vielä yöteemaa? Turhan kirkas tämä valkoinen väri illalla puhelimella sängyssä luettavaksi. En ainakaan pikasilmäyksellä asetuksista löytänyt.