Saiturin nintendomainen joulu

Kaikki meistä varmasti tietävät tarinan häijystä herra Scroogesta, joka ei perustanut millään lailla joulusta, vaan istui murjottaen ympäri vuoden rahojensa päällä kaupunkilaisille tiuskien. Scrooge kuitenkin löysi joulun tarkoituksen ja paransi tapansa. Tähän ihmeeseen vaadittiin kolmen haamun pienimuotoinen opastettu kierros menneeseen, nykyiseen ja tulevaan, joista yhdessäkään ei herra Scrooge esiintynyt kovin hyvässä valossa. Jokainen haamuista opetti tarinan saiturille jotain, jota jurmottaja ei ollut omien murinoidensa takaa huomannut. Tulevaisuuden haamu näyttää yleensä, tai kertojasta riippuen ilman ystäviä tai läheisiä lähitulevaisuuden jouluna kuolevan Scroogen, joka olisi voinut välttää tämän kaiken vain olemalla ihmisille kiltimpi.

Koska joulu lähestyy, voisi allekirjoittanut muistella myös kolmea omaa joulun haamua, jotka aikoinaan kertoivat hieman Nintendoon liittyviä asioita.

Menneisyyden haamu

Menneisyyden kummitus näytti meikäläiselle, että aivan turhaan tiuskit ja halveksut Star Fox Commandia ja sarjaa ylipäätään siitä, että sen pelejä ilmestyy aivan liian usein. Tämän jälkeen saatkin odottaa kymmenen vuotta sarjan seuraavaa osaa, joten olisi kannattanut olla kiitollinen, että tähtikettua ilmestyi noinkin tiheään tahtiin.

Nykyisyyden haamu

Nykypäivän haamu näytti minulle naapuriperheen joulun, jossa kaikilla oli hauskaa pienten muovifiguurien kanssa. Nämä muovifiguurit asetettiin Wii U:n Gamepadin päälle, jonka jälkeen käynnissä ollut peli sai jonkinlaista pientä lisäsisältöä osakseen. Olin nauranut pääni punaiseksi näiden ylihintaisten muovisten lisäsisältöpakettien ilmaannuttua markkinoille, mutta niiden käyttö ja keräily näytti sittenkin ihan kivalta, joten ei muuta kuin kauppaan ostamaan ensimmäinen Kirby-amiiboni.

Tulevaisuuden haamu

Tulevaisuuden aave ei tapojensa mukaan ollut kovin kiltillä päällä. Se näytti minulle raa’an tulevaisuuden, jossa The Legend Of Zelda ei olisi enää se meidän kaikkien tuntema kaavamainen epookki, vaan enemmänkin täysin vapaasti pelattavissa oleva Skyrim-kopio erittäin minimalistisella tarinankerronnalla ja lähes musiikittomalla pelimaailmalla. Vaivuin epätoivoon ja inhoon, kunnes haamu vilautti minulle ennen lähtöään pelin arvosteluja ympäri planeetan pelimedioita. Tämän jälkeen muutin mieleni pelin suhteen. Loppujen lopuksi tein hyvän valinnan, kun en peliä tuominnut alimpaan suohon jo ennen sen julkaisua.

Tekijä: Norsukampa