Koeajossa Mario Kart 8 Deluxe

Nainen ratissa

Autolla ajaminen oikeassa elämässä ei ole lempipuuhaani, mutta videopeleissä ratin taakse hyppääminen ei tuota minulle sen suurempia vaikeuksia. Pelaan kuitenkin todella vähän ajopelejä, mutta silloin kun mieleni tekee ajaa rallia, on valintani Mario Kart 8 Deluxe.

Edellinen enemmän pelaamani Mario Kart -peli on vuonna 1996 julkaistu Mario Kart 64, jota pelasin ihka ensimmäisellä omalla pelikonsolillani, Nintendo 64:lla. Olin silloin nuorempana mielestäni ihan hyvä rallikuski, mutta koska aikaa viime pelikerrasta on kulunut niin kauan, olivat taitoni hieman ruosteessa Mario Kart 8 -uran alussa.

Mario Kart -pelit ovat muuttuneet vuosien saatossa parempaan suuntaan. Silloin kun minä olin nuori, pelattavia hahmoja ja ratoja oli vain pari kourallista. Pelisarjan kahdeksannen osan Deluxe -versiossa on sen sijaan 42 pelattavaa hahmoa, ja erilaisia kenttiä on monta kymmentä. Menee varmasti jonkin aikaa, ennen kuin opin kaikkien kenttien salaisuudet ja parhaat reitit. Ajoradat ovat keskenään erilaisia, ja niissä on paljon hauskoja yksityiskohtia, mutta valitettavasti maisemista ei oikein ehdi nauttimaan, kun pitää koko ajan painattaa tuhatta ja sataa eteenpäin.

Ajettavan hahmon ja auton osineen voi valita monella tapaa. Suosituin tapa on varmasti valita renkaat, kori ja riippuliidin ajo-ominaisuuksien takia, ja kuskiksi napataan painoltaan pelityyliin sopiva hahmo. Järkevää, mutta kuulostaa hieman tylsältä. Itse valitsen hahmon ja auton täysin ulkonäön perusteella. Kuskin täytyy olla söpö, nainen ja mieluiten prinsessa. Täydellinen vaihtoehto tähän on siis Cat Peach. Ajoneuvon taas täytyy olla sopiva prinsessalle ja väriltään pinkki. Parhaiten nämä vaatimukseni täyttävät tuunattu amerikanrauta Badwagon ja kissankorvin varusteltu Cat Cruiser. Pelin alussa ei ole käytettävissä kovin montaa sievää autoa, vaan ne on avattava keräämällä kolikoita. Tämä on hieman turhauttavaa, sillä ajaisin varmasti paljon paremmin, jos allani olisi nätti kulkuneuvo!

Mario Kart 8 Deluxeen on lisätty aloittelijoiden ajamista helpottava apuriantenni, joka ohjaa kokemattoman kuskin takaisin tielle hiekalta ja rotkojen reunoilta. Minulla tämä antenni jäi vahingossa päälle pariin ensimmäiseen kilpailuun, ja kruisaillessani ihmettelinkin, miksi pysyn niin hyvin tiellä enkä lentele päin seiniä jokaisessa mutkassa. Isot pojat Fintendon Discordissa kuitenkin kertoivat minulle, ettei tätä apulaitetta kannata käyttää, joten laitoin sen pois päältä. Ilman antennia ajaminen onkin paljon vaikeampaa, ja nyt törmäänkin taitavasti kaikkiin tielleni osuviin esteisiin.

Jos olet kuin minä, eikä sinulla ole paljoa ystäviä – ainakaan sellaisia, jotka omistavat Switchin – niin Mario Kartia on myös mahdollista pelata verkossa tuntemattomien ihmisten kanssa. Parasta nettipelissä on se, että siinä EI pysty kommunikoimaan muiden pelaajien kanssa kisan aikana. Näin vältytään ilkeiltä ajolinjoja tai esineiden käyttöä koskevilta haukuilta Sienivaltakunnan Räikkösiltä. Muiden kanssa pelaamiseen ei siis ole korkeaa kynnystä, eli sinne vain sekaan kaahailemaan, vaikka et erottaisi kaasua jarrusta.

Mario Kart 8 Deluxea voin suositella kaikille, myös sellaisille henkilöille, jotka eivät niin välitä ajopeleistä. Tarkoituksena on pitää hauskaa yksin tai yhdessä, ajotaidosta riippumatta.

Mario Kart 8 Deluxe
Alusta:
Switch
Ilmestynyt: 28.4.2017
Kehittäjä: Nintendo EAD
Julkaisija: Nintendo