Esittelyssä Zelda-maraton

Suomalainen faniryhmä seikkailee jälleen Hyrulessa

Suomalainen Zeldamarathonfin-tiimi järjesti ensimmäisen Zelda-pelimaratoninsa kesällä 2012. Kesäkuun 28. päivä käynnistyy jos seitsemäs viisi vuorokautta kestävä peliputki, jota voi seurata suorana Zeldamarathonfinin Twitch-kanavalla. Lähetys käynnistyy kello 11 edellisen vuoden parhailla paloilla ja Wiin Skyward Swordilla. Tarkka pelikohtainen aikataulu löytyy muun muassa Twitch-kanavan kuvauksesta ja tapahtuman Facebookista.

Seuraavaksi katsaus tapahtuman historiaan.

Keväällä 2012 veljekset Sami ja Simo, heidän serkkunsa Anton ja ystävänsä Janne saivat idean pelata läpi kaikki The Legend of Zelda -pelisarjan pelit. Innoittajana toimi “Zeldathon”, amerikkalainen hyväntekeväisyyteen rahaa kerännyt suora Zelda-pelimararon. Alun perin tarkoituksena oli vain pelata pelit läpi, ajatus livestriimistä kehittyi vasta viime hetkillä. Kaveriporukka pelasi yhtäjaksoisesti 100 tunnin aikana 8 Nintendon kotikonsoleille julkaistua Zelda-peliä. Tapahtumapaikaksi valikoitui Simon ja Samin kotitalon autotalli, jossa sai huoletta meluta myös öisin. Livelähetyksen kuvan- ja äänenlaatu oli heikkoa, ja tapahtumaa seurasi satunnaisesti vain muutamia katsojia.

Seuraavana vuonna valmisteluun ja suunnitteluun käytettiin enemmän aikaa ja 100 tunnin rypistys sujui pääosin ongelmitta. Mukaan liittyi myös uusi pelaaja, nelikon hyvä ystävä Erno. Lisäksi paikalla kävi satunnaisesti myös muita vierailijoita katsomassa mistä oikein on kyse.

Kolmas maraton sujui jo rutiinilla. Mukaan otettiin tällä kertaa myös käsikonsolipelejä, nostaen pelimäärän kahteentoista. Lisäksi joukkoon liittyi jo kuudes pelaaja, Juho. Maratonin kesto oli jälleen 100 tuntia, ja suosio oli edellisvuosien tasolla, keskimäärin katsojia oli n. 5-20. Tällä kertaa tapahtumasta tehtiin myös kooste parhaista paloista, joka on katsottavissa Zeldamarathonfinin Youtube-kanavalta.

Vuonna 2015 uuden laitteiston myötä videokuvan ja äänen laatua saatiin parannettua merkittävästi. Lisäksi markkinointiin panostettiin entistä enemmän ja tällä kertaa se myös näkyi. Tapahtuma noteerattiin muun muassa Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä, Kouvolan Sanomissa, YleX:llä sekä Yle Kymenlaaksossa. Katsojamäärät olivat jopa kymmenkertaiset edellisvuosiin verrattuna. Huippuhetkenä jopa yli 450 katsojaa seurasi tapahtumaa, ja keskimääräinen katsojamääräkin oli noin 100. Kohokohdista tehtiin jälleen kooste Youtube-kanavalle.

Viides Zelda-maraton toi mukanaan jälleen lisää pelejä, mukana oli nyt ensimmäistä kertaa kaikki Zelda-sarjan pääpelit ja maratonin kestoa pidennettiin 125 tuntiin, eli yli viiteen vuorokauteen. Lisäksi porukka täydentyi nykyiseen kokoonpanoonsa Antonin siskon Anniinan liittyessä mukaan. Monet tutut katsojat edellisvuodelta olivat jälleen mukana seuraamassa, innokkaimmat fanit lähes yötä päivää alusta loppuun asti.

Kuudennessa Zelda-maratonissa nähtiin jälleen 125 tuntia Zeldan legendaa, mukana oli myös uusin julkaisu Breath of the Wild. Tapahtumaa voi seurata vaikka Zelda ei olisikaan suosikkipelisarjasi, nimittäin pelien lisäksi luvassa on hulvatonta menoa järjestäjien ja Twitch-keskustelijoiden kanssa.

Zelda-maraton
Mikä: Suomalainen faniryhmän järjestämä suora Zelda-peliputki.
Lisätiedot: Twitch

Fintendo voi julkaista myös sinun tekemiäsi Nintendo-aiheisia artikkeleita tai videoita.
Ota meihin yhteyttä!