Viikon pelit [74. Super Mario Galaxy 2 (Wii)]

Keskustelu osiossa Yleinen peliaiheinen keskustelu, aloittajana ville111, 29.5.2017.

?

Super Mario Galaxy 2 ansaitsee...

Äänestys päättynyt 21.9.2020.
 1. kehuja!

  85,7%
 2. kritiikkiä!

  14,3%
 1. Tingle

  Tingle Paavo

  hyvä peli
   
 2. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Varmasti aika harvan joukon pelaama peli. Itsekään en ole tätä versiota pelannut. Melee oltiin jo julkaistu Euroopassa, mutta Marth ja Roy eivät tuolloin vielä houkutelleet massoittain ihmisiä pelien pariin. En edes muista nähneeni tätä peliä kaupoissa, eikä kukaan tuttava omistanut sitä. Monet varmasti kokeillleet myöhemmin emulaattoreilla. Voisi tämän ehkä joskus eshopista napata.
   
 3. retropälli

  retropälli Jäsen

  Ihan pätevä teos! Saa kai kyseistä peliä kiittää advanced warsien kanssa siitä että sarja rantautui länteen. Prologue osuus lynin kanssa oli hieman turha ja en muista varsinaisesti pitäneeni eliwoodista ja lynistä päähahmoina lähinnä statsien puolesta.
   
 4. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  Tuntuu olevan niitä sarjan kehutuimpia osia mutta vielä pelaamatta. En muista miksi mutta jostain syystä päädyin pelamaan Sacred Stonesia tämän sijaan joskus kesä tai kaksi sitten vaikka tiesin sen olevan sarjan huonoimpia osia. Jossain vaiheesessa pitäisi saada aloitetuksi mutta on tässä vielä uusinkin pelaamatta ja Fatestakin vasta Birthright pelattu joten ei ole se ykkös valinta seuraavaksi Emblem peliksi.
   
 5. Myy100

  Myy100 Jäsen

  Mitäs tälle aiheelle tapahtui?
   
 6. ville111

  ville111 Yksinkertaisen yksikäsitteinen yksilö Toimitus

  Ei mitään. Kyse on ihan puhtaasti unohduksesta ja omasta laiskuudestani. Pahoittelut, yritän jatkossa päivittää aihetta säännöllisemmin. Nyt onkin hyvä aika siirtyä seuraavaan viikkoon.

  Edellisen viikon peli, Fire Emblem, ansaitsee... kehuja! (kehuja 7, kritiikkiä 1). Tämän viikon peli on Star Fox Zero (Wii U).


  Viikko 62: Star Fox Zero (Wii U)
  Star Fox Zero julkaistiin Wii U:lle huhtikuussa 2016, jolloin sarjan edellisen (uuden) osan, Star Fox Commandin, julkaisusta oli lähes kymmenen vuotta (tosin välissä julkaistiin Star Fox 64 3D vuonna 2011). Zero oli eräänlainen "reboot" -sarjalle, mikä näkyy pelin samankaltaisuutena Star Fox 64:n kanssa. Peli sisältää ensimmäistä kertaa sarjan historiassa Walkereiksi muuntautuvat Arwingit, joiden oli alkujaan määrä esiintyä Star Fox 2:ssa. Peli sisältää monia sarjasta tuttuja elementtejä, mutta tuo mukanaan myös omia ideoitaan.

  Star Fox Zero on jakanut vahvasti mielipiteitä muun muassa ohjauksen, sisällön määrän ja ulkoasun suhteen. Peli hyödyntää samanaikaisesti kahta eri näkymää (kolmannen ja ensimmäisen persoonan näkymät). Kahden näkymän piirtämisen raskaus näkyy kuitenkin pelin yksinkertaisessa ulkoasussa, jota osa pelaajista on kritisoinut. Lisäksi peli hyödyntää tähtäämisessä liikkeentunnistusta, joka ei ole kaikkien pelaajien mieleen. Pelin pystyy läpäisemään hyvin nopeasti, mutta toisaalta pelin voi ajatella jopa hyötyvän Arcademaisista piirteistään.

  Mitä mieltä olet Star Fox Zerosta? Onko Star Fox Zero yhtä hyvä kuin sarjan muut osat? Ohjautuuko peli mielestäsi hyvin? Mikä on mielestäsi Star Fox -sarjan paras osa? Mitä hyviä ja huonoja puolia Star Fox Zerolla on? Ansaitseeko peli kehuja vai kritiikkiä?
   
  Viimeksi muokattu: 6.7.2017
 7. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  Kaksinpelissä jossa saa ohjata wiimotella ja nunchakulla ohjaus itseasiassa toimi ainakin alkupuolella (en testannut kopterille asti) paremmin mutta Wii U padilla yksinpelatessa alkaa käry nousta nopeasti. Niissä puhtaissa lento osuuksissa padi ohjaus ajaa asiansa mutta sitten kun pitäisi mennä walkkerilla tai sillä kopterilla niin ai,ai että on kivaa.

  Nopeasti jäi hyllyyn pölyyntymään.
   
 8. Turjake

  Turjake Hail to the King, baby!

  Olen avautunut tästäkin jo aivan liian monta kertaa tälläkin foorumilla, mutta kertauksen vuoksi mainittakoon, että Starfox Zero on huonoin videopeli jonka Nintendo on ikinä julkaissut.
   
 9. Jonelink

  Jonelink Vieras

  Pelin ohjaaminen oli sen verta kuraa että en pystynyt enään pelaamaan tätä. Ei tässä muuta kerrottavaa. Nämä eläinkommandot kannattaisi käydä Miyamaton oppitunnilla, ennen kuin suunnittelevat uutta peliä.
   
 10. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Olen itsekin tästä avautunut jo ties missä, mutta kommentoidaan lyhyesti.

  Lähtökohtaisesti Star Fox Platinumin käsissä kuulostaa jumalaiselta. Itse olin pyöritellyt etukäteen ajatusta Bayonetan tyylisistä massiivisista avaruustaisteluista näyttävine räjähdyksineen, tiukoilla kontrolleilla ja tietysti uudella tarinalla. Sitten lopulta mentiin aivan päinvastaiseen suuntaan ja tehtiin jälleen uusintaversio kallisteluohjauksella, eikä peli edes näyttänyt niin hienolta. Olisivat remasteroineet mieluummin kunnolla Star Fox 2:n, kun kana-aluskin napattiin siitä. Jos Platinum olisi saanut vapaammat kädet ilman Miyamoton puuttumista, niin tästä olisi voinut tullakin jotain.

  Nintendo-peleiltä odottaisi sitä, että ohjaustapa olisi tarpeeksi yksinkertainen ja sen oppisi muutamassa minuutissa, mutta tunsin hallitsevani Zeron kontrollit kunnolla vasta loppubossissa 4-5 tunnin jälkeen. Peli ei muuten ollut edes kovin haastava, mutta jotain on pielessä kun kaikki vaikeudet johtuvat ohjaimesta. Perinteisessä padiohjauksessa ei ollut edelleenkään mitään vikaa, se oli myös 64:n 3DS-remakessa vaihtoehtona gyron lisäksi. Jos jotain kehuja täytyy keksiä, niin multi-lock toimi ihan hyvin etenkin Landmasterin kanssa.

  Niin ja sitten vielä Battle-moden ja online-listojen puute. Ei näin.
  Hieman olen katkera kun ostin pelin täyteen hintaan ja se oli muutaman kuukauden päästä alelaarissa, mikä on harvinaista Nipa-peleille.
   
  Viimeksi muokattu: 6.7.2017
 11. Mr. X

  Mr. X Jäsen

  Kontrollien lisäksi pahin virhe tässä pelissä on se kuinka paljon kentissä on all-range modea. Gyro-kontrollit toimii ihan hyvin raidekohdissa mutta heti kun joutuu all-range modeen niin pelin pelaaminen ei enää kiinnostakkaan. Harmi kyllä, kun esimerkiksi scoretus on hyvin samanlaista kuin Star Fox 64:ssä jonka takia tätä olisi ollut kiinnostavaa pelata vähän enemmänkin.
   
 12. ville111

  ville111 Yksinkertaisen yksikäsitteinen yksilö Toimitus

  Edellisen viikon peli, Star Fox Zero, ansaitsee... kritiikkiä! (kehuja 1, kritiikkiä 5). Tämän viikon peli on Super Star Wars (SNES).


  Viikko 63: Super Star Wars (SNES)
  En ole varma, onko foorumilla paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet Super Star Warsia. Tästä huolimatta peli ansaitsee mielestäni oman viikkonsa, sillä kyseessä on mielenkiintoiselta vaikuttava peli SNESin pelivalikoimasta. Olen ymmärtänyt, että peli on paikoitellen turhauttavan haastava, mutta pelillä on myös kannattajansa. Peli seuraa Star Wars: A New Hope -elokuvan tapahtumia ja tarjoaa hyvin toiminnallista tasoloikintaa. Alkujaan peli julkaistiin vuonna 1993 SNESille, mutta myöhemmin peli julkaistiin Wiin Virtual Consolessa ja lisäksi siitä tehtiin versiot Playstation 4:lle ja Playstation Vitalle. Peli sai kaksi jatko-osaa, jotka myöskin perustuvat sarjan elokuviin.

  Mitä mieltä olet Super Star Warsista? Oletko pelannut muita Star Wars -pelejä? Onko Super Star Wars mielestäsi elokuvan arvoinen peli? Mitä hyviä ja huonoja puolia pelillä on? Ansaitseeko peli kehuja vai kritiikkiä?
   
 13. Turjake

  Turjake Hail to the King, baby!

  Vähän siinä ja siinä, ansaitseeko Super Star Wars kehuja. Peli on ihan helvetin vaikea, että ei tätä ilman moderneja save stateja viitsi pelata. Jotkut suunnitteluratkaisut aiheuttaa raivoa. Toisaalta tässä on myös kivojakin juttuja, kuten poweruppeja ja öö. Mutta ihan hauskaa ja toimivaa mätkettä. Ilman Star Wars-lisenssiä tätä tuskin jaksaisi pelata.
   
 14. Hynät/Rahat & Ruplat

  Hynät/Rahat & Ruplat Adamantiumluuranko

  Yllä hyvä tiivistelmä. Ihan kiva peli, mutta ei millään tavalla merkittävä.
   
 15. ville111

  ville111 Yksinkertaisen yksikäsitteinen yksilö Toimitus

  Viikon pelit jatkaa säännöllisen epäsäännöllistä tahtiaan! Pahoittelut viivästyksestä. "Edellisen" viikon peli, Super Star Wars, ansaitsee... kehuja! (kehuja 3, kritiikkiä 1). Tämän viikon peli on Kid Icarus (NES).


  Viikko 64: Kid Icarus (NES)
  Kid Icarus julkaistiin vuonna 1986 Famicomille ja vuonna 1987 Nintendo Entertainment Systemille. Kyseessä on verrattain suoraviivainen toiminta-tasohyppely, jossa ohjataan Pit-nimistä enkeliä. Pelin kehittäjiin kuului monia Metroidin parissa työskennelleitä henkilöitä, muun muassa Gunpei Yokoi ja Yoshio Sakamoto, minkä johdosta peliä pidetään usein eräänlaisena Metroidin sisar-pelinä.

  Kid Icarus tarjoaa haastavan tasohyppelyn lisäksi myös joitain roolipeli-elementtejä, kuten mahdollisuuden kehittää Pitin jousta tai nostaa hänen elämänsä määrää. Lineaarisesta rakenteestaan huolimatta Kid Icarus sisältää lukuisia vapaaehtoisia huoneita, joista voi saada esineitä ja sydämiä (jotka toimivat pelissä valuuttana). Peli pohjautuu vahvasti Kreikkalaiseen mytologiaan, minkä johdosta pelin kentät on teemoitettu asiaan kuuluvasti.

  Peli menestyi arvosteluissa vaihtelevasti, mutta myi riittävän hyvin saadakseen jatko-osan Game Boylle, Kid Icarus: Of Myths and Monstersin vuonna 1991. Tämän jälkeen Pit joutui odottamaan seuraavaa seikkailuaan 21 vuotta, kunnes lopulta vuonna 2012 julkaistiin Kid Icarus: Uprising Nintendon tuoreelle käsikonsolille, Nintendo 3DS:lle (jolle julkaistiin myös 3D-efektillä varustettu versio alkuperäisestä Kid Icaruksesta). Toki Pit oli näiden pelien välissä käynyt myös tappelemassa muiden Nintendo-hahmojen kanssa eräässä suositussa tappelupelissä.

  Mitä mieltä olet Kid Icaruksesta? Oletko pelannut muita sarjan pelejä? Mitä hyviä ja huonoja puolia pelillä on? Ansaitseeko peli kehuja vai kritiikkiä?

  E:
  Näin jälkiviisaana kadun sitä, että en valinnut 64:lle viikolle Nintendo 64 -peliä...
   
  njrss tykkää tästä.
 16. bdbdbd

  bdbdbd Jäsen

  Kid Icarus ja Metroid käyttävät vielä samaa pelimoottoria, mikä myös tekee peleistä sisarpelejä; Metroid mutta suoraviivainen.

  Mutta ilman muuta ansaitsee kehuja.
   
 17. Tingle

  Tingle Paavo

  Aika mälsää että viikon peli on yleensä joku yleisesti hyvänä/pahana pidetty peli. Ei tule tappelua. Mukaan pitäisi ottaa enemmän mielipiteitä jakavia pelejä kuten Mario Sunshine, Sonic Adventure 2 ja Skyward Sword.
   
  ville111 tykkää tästä.
 18. Wapazi

  Wapazi Jäsen

  Ansaitsee kehuja jo sen vuoksi, että ilman tätä meillä ei olisi Kid Icarus Uprisingia, joka on mielestäni yksi 3DS:n parhaimpia pelejä. Muutenkaan pelissä ei ole sen suurempia vikoja paitsi tallennusominaisuuden puute ja bossikenttien turha sokkeloisuus. Kokonaisuutena kuitenkin aika napakka tekele!
   
 19. ville111

  ville111 Yksinkertaisen yksikäsitteinen yksilö Toimitus

  Kiitos palautteesta. Esiin nostamasi pointti oli itse asiassa alkujaan aiheen keskeisenä tarkoituksena, mutta olen ottanut mukaan myös yleisesti pidettyjä tai yleisesti vihattuja pelejä. Viikon pelit -asiakirjasta näkee jo aikaisemmin käsitellyt pelit ja myös muutaman tulevan viikon pelit (jotka kylläkin muuttuvat jatkuvasti). Kuten huomaat, aikaisemmin (Nintendo Suomen Foorumin puolella) on käsitelty muun muassa The Legend of Zelda: Skyward Sword, Super Mario Sunshine, Metroid: Other M, Star Fox: Command ja Paper Mario: Sticker Star, jotka jakoivat vahvasti mielipiteitä.

  Yritän ottaa jatkossa mukaan enemmän mielipiteitä jakavia pelejä. Taakkaani helpottaa, jos ehdotatte kiinnostavia pelejä joko kommentilla tai yksityisviestillä. Käsitykseni joistain peleistä ei ole niin hyvä, että osaan suorilta sanoa niiden jakavan mielipiteitä.

  Ensi viikon pelistä olen vielä hieman epävarma. Ajattelin alustavasti sen olevan Game & Watch: Donkey Kong (tai joku muu Game & Watch -peli), mutta en ole varma, onko täältä melkein kukaan pelannut peliä (en itse ainakaan ole). Saatan siis jättää sen väliin, koska äänestys ei todennäköisesti olisi kovinkaan kiinnostava. Kenties otamme käsittelyyn Tinglen ehdotuksesta inspiroituneina Sonic Adventuren (joka tuntuu luontevammalta valinnalta kuin Sonic Adventure 2)?
   
 20. Tingle

  Tingle Paavo

  Game & Watchin Donkey Kong II eli Donkey Kong jr. on tosi kiva. Ykköstä en ole Game & Wathilla pelannut. Sonic Adventure 2:lla on enemmän Gamecubevauvojen nostalgiaa takanaan, muttei ykkönenkään huono valinta olisi.