Viikon pelit [74. Super Mario Galaxy 2 (Wii)]

Keskustelu osiossa Yleinen peliaiheinen keskustelu, aloittajana ville111, 29.5.2017.

?

Super Mario Galaxy 2 ansaitsee...

Äänestys päättynyt 21.9.2020.
 1. kehuja!

  85,7%
 2. kritiikkiä!

  14,3%
 1. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Hyvä peli, mutta ei niin hyvä, että pistäisin alkuperäisen Galaxyn yläpuolelle. Korkeintaan samalle tasolle. Muistan kakkosen lähinnä porakoneesta, Yoshista ja siitä lentoliskoradasta, mutta varsinaiset tasoloikintakentät jäivät paremmin mieleen ykkösestä. Tuli/jäämaailma, leijuvat puutarhat ja mehiläispesät tehtiin ykkösessä jo niin hyvin, ettei kakkosen kopioissa ollut samaa uutuudenviehätystä. Ykkösessä on myös enemmän sitä kosmista tunnelmaa (hub, Battlerock Galaxy ym.), mikä tekee Galaxyista niin erityisen.
   
 2. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Kaikki on tässä kakkososassa parempaa, monipuolisempaa, suurempaa, ja hienompaa mitä ekassa Galaxyssa...

  ..mutta kuten arvon päätoimittaja ylempänä sanoi, puuttui tästä se WAU!!!!-efekti joka ekassa Galaxyssa oli koko ajan läsnä sitä pelatessa. Aivan tautisen kova tasoloikinta siitä huolimatta, mutta genrensä kaikkien aikojen parhaalle se ei pärjää (AKA N64:n Zelda-pelien tauti).
   
 3. Kong

  Kong Jäsen

  Kehuja annoin. Overworld ja osa galakseista ei yllä ykkösen tasolle, mutta pelattavuus on edelleen rautaa. Jatko-osan kontekstista irrotettuna peli on mitä loistavin. Oli myös ensimmäisiä pelejä, mitä muistan aktiivisesti hypettäneeni ja hankkineeni julkaisussa.