Kolme peliä kuussa

Keskustelu osiossa Yleinen peliaiheinen keskustelu, aloittajana Andyliini, 2.4.2018.

 1. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  No on tässä taas kaikenlaista tullut pelattua parin viimeisen kuukauden aikana ja kai tässä voisi jotain nostaa pinnalle.

  [​IMG]

  Jos alkuperäinen Quake on lähellä sydäntä niin tässä on peli kohdallaan. Toisin kun monien muiden retrostelujen kohdalla, ei duskin kanssa ratsasteta pelkällä nostalgialla vaan Duskilla on selvä oma identiteetti. Tekijöillä on ollut luovuutta monenlaisiin visuaalisiin jippoihinkin, jotka monesti yllättävät ja huvituttavat. Ensimmäinen episodi on tunnelmaltaan paras, mutta ei ne muutkaan episodit huonoja ole (paitsi vikassa on yksi umpi surkea kikkailu kenttä)  [​IMG]


  Erittäin simppeli, mutta mukava retrostelu falcomilta vuodelta 2005. Pelaaminen on tosiaan suunnilleen pelkkää hiren napin klikkailua, mutta jokin tässä omalla kohdalla vaan klikkasi. Valitettavasti vikan luolan piti tässä lyhyessä seikkailussa olla ihan järkyttävän pitkä sokkelo, joka onnistui kyllä jättämään huonon maun suuhun. Ei kummiskaan niin pahaa, että koko peli olisi myrkyttynyt.

  EDIT: Kannattaa muuten huomioda, että tämä peli ei toimi valitettavasti moderneilla tietokoneilla ongelmitta. Peli hidasteli pahasti omalla koneella ja jouduin asentamaan fanien tekemän ohjelman, jolla yhteensopivuutta parannettiin.

  http://dege.freeweb.hu/dgVoodoo2/


  [​IMG]

  Samalta tiimiltä kuin Way Of The Samurai sarja (joista olen kyllä vain yhtä pikkaisen kokeillut) mutta action pohjaisempi. Budjetti linjalla mennään ja vaikka pelissä on vain 16:sta tasoa niin samoja kenttiä kierrätetään reilumman puoleisesti. Pidin tästä silti, koska yksinkertainne, mutta nopea hack and slash meininki on oma juttuni. Kamera tässä pelissä kyllä sekoilee ja hahmo välillä ärsyttävästi jää jumiin asioihin. Isoimman osan pelistä tämä ei ole ongelma, mutta viimeinen pomo aiheutti kyllä kurkun kipeytymistä, koska V-käyrä meni aikalailla tappiin asti. Pelihän yrittää tavoitella sitä "seko boltsi Japani" menoa, mutta valitettavasti ei kyllä sillä saralla onnistu. Samurai Western on kuitenkin vioistaan huolimatta mukava pientä mättöä.
   
  Viimeksi muokattu: 5.6.2021
 2. Veizen

  Veizen Muusikonrenttu, Game Master Toimitus

  Kylläpäs tämänkin päivityksen kanssa meni kauan, loma tuntuu jo tukevasti.

  Toukokuussa pukkasin pihalle kaksi arvostelua, testissä oli niin uutukainen New Pokémon Snap kuin retroinen Shantae. Mielipiteeni löydät klikkaamalla pelin nimeä. Muissa kuvioissa nautittiin PS4-peleistä uuden sukupolven raudalla. Play at Home -kampanjassa ilmaiseksi jaettu Ratchet & Clank sai samalla PS5-päivityksen, jonka myötä ruudunpäivitys nousi kuuteenkymmeneen ja kyllähän ero on iso. Ehdin aloittaa pelaamisen vanhalla raudalla, ja päivityksen jälkeen paluu vanhaan tuntuu melko suurelta. Rift Apartin odotus kasvaa, vaikkakin sen pariin pääsee vasta elokuun puolella kesämuuton takia. Toinen päivitetty versio oli Marvel’s Avengers, joka oli melko mitäänsanomaton tapaus. Kolmannen persoonan Destiny-klooni hack’n’slash -pelattavuudella ei oikein napannut, mutta taistelin tarinatilan läpi. Liipaisinvastusta käytettiin mainiosti, mutta eipä tuosta kauheasti käteen jää. Iso miinus myös sille, että rooleissa kuultiin jälleen Troy Bakeria ja Nolan Northia, välillä muitakin alalle, kiitos. Kuun viimeisin läpäisy on Turnip Boy Commits Tax Evasion, jonka sain tyttöystävältäni synttärilahjaksi. Kevyen Zelda-kloonin läpikoluaminen oli nopea urakka, mutta pelattavuus toimii, ja huumori on loistavaa. Loppua kohden teemat kääntyvät yllättävän synkiksi, mutta se toimii hyvänä tasapainona kevyemmälle alulle.


  Tässä kuussa tavoitteena on peitota It Takes Two, The Legendary Starfy sekä World’s End Club.