Switchiin liittyvät peli- ja laiteuutiset

Tervetuloa Fintendoon!

Fintendo on suomalaisten Nintendo-pelaajien keskustelupaikka.

Wilbur wals

SW-8065-2970-1519
30.4.2017
946
Hieman avainknoppeja tämän päivän tulostiedotteista.

- Switch ei ihan päässyt 80 miljoonan ylitykseen tuloskvartaalin aikana (on toki sen yli kirjoitushetkellä) vaan 79,87 miltsiä jäi aikakirjoihin, jolla laite ohitti kuitenkin heittämällä 3DS:n myyntiluvut
- Mario Kart 8 Deluxen ja New Horizonsin välinen kaksintaistelu jatkuu. MK8D on nyt myynyt 33,41 miljoonaa (kaikkien aikojen toiseksi myydyin Nintendon peli jos mukaan lasketaan Wii U -alkuperäisversion myynnit) ja AC:NH on tosiaan hieman yli yhdeksässä kuukaudessa myynyt 31,18 miljoonaa
- Pikmin 3 Deluxe on myynyt joulukuun loppuun mennessä 1,91 miljoonaa kappaletta, tehden siitä kaikkien aikojen myydyimmän Pikmin-sarjan pelin
- Marion 3D-kokoelmapaketti on joulukuun loppuun mennessä myynyt 8,32 miljoonaa kappaletta joten kiire tulee jos se aikoo päästä kymppikerhoon ennen kun se lähtee lopullisesti (niin varmaan...) pois myynnistä maaliskuun viimeinen päivä
- Julkaisulistassa olevat ikisuosikit (Metroid Prime 4, Bayonetta 3 ja BOTW 2) edelleen TBA-statuksella
- Furukawa sanoi että uutta Switch-mallia ei ole tiedossa lähiaikoina, joka kuitenkin on tyystin eri vastaus mitä viime vuonna näihin aikoihin jolloin vastaus samaan kysymykseen oli että Nintendolla ei ole mitään suunnitelmia julkaista tai edes julkistaa uutta konsolimallia vuoden 2020 aikana

Ruusuinen näyttää olevan Nintendon tulevaisuus. Firmalla on omien raporttiensa mukaan sen verran komponentteja jemmassa että konsoleista ei tule maailmanlaajuisesti olemaan pulaa vaikka Mario- ja MonHu -kuosiset konsolit kävisivätkin odotettua paremmin kaupaksi (Japanissa saattaa kuulemma joissain liikkeissä olla hieman vaihtelua saatavuuden kanssa), joka kuulostaa aika mairealta tilanteelta kun otetaan huomioon että next-gen -laitoksissa on raporttien mukaan luvassa isompaa helpotusta saatavuuksiin vasta kesän tienoilla. Nyt sitten jännitettävää onkin siinä että mitä tulee tapahtumaan melkeinpä väistämättömän Switchin Pro -revision kanssa, ja miten se tulee vaikuttamaan Switchin myynteihin koko sen jonain päivänä päättyvän elinkaaren kanssa?

Hurjat on lukemat ja ensi vuoden lopussa 100 miljoonaa saattaa rikkoutua. Tulisko tuo Pro yhdessä Zeldan kanssa kun Monsun kanssa se ei ilmesty?! Nyt odotellaan Zelda Directiä ja loppuvuoden julkaisuja. Saattaa Directi tosin viipyä kovien kevät julkaisujen myötä mutta kyllähä tämän vuoden kevään jälkeisitä peleistä on kova tiedonnälkä luultavasti todella monella. Ei sillä. Brave Defaultia 2:nen pitää varmasti kuukauden kiireisenä pelaamisen saralta ja sitten pääseekin Monster Hunterin kimppuun ja ehkä Pokemoni kuvauksen, jos peli vain sisältää sisältöä tarpeeksi.
 

Wilbur wals

SW-8065-2970-1519
30.4.2017
946
Näyttää tuo Bowser Fury vapaan maailman Marjolta. Toivottavasti seuraava iso 3-D Mario tulevaisuuden konsolilla on suuressa avoimessa maailmassa tapahtuva seikkailu. BOTW sienivaltakunnassa. Minusta vähän haiskahtaa siltä, että Mario tiimi on menossa tuohon suuntaan ja se vastaa kyllä minun toiveita 3-D Marioiden suuntaan tulevaisuudessa. Vaikea edes kuvitella mitä kaikkea tuollaiseen isoon Sienivaltakuntaan saisi sisällettyä Mario tiimin mielikuvituksella ja lahjakkuudelta.
 

Norsukampa

"His coconut gun, can fire in spurts"
Toimitus
8.5.2017
609
Turku
Zeldan synttärit (pelisarjan, ei pelihahmon) oli ja meni eikä Nintendo pahemmin asiaa noteerannut? Tyyntä ennen lähipäivien myrskyä vai katsellaanko loppukesästä uudelleen?
 

retropälli

Jäsen
8.5.2017
134
Nintendo direct tulossa 18.2 klo 0:00 Suomen aikaa. Pituutta ilmeisesti n.50 minuuttia. Tätä on odotettu! Mitä hurjia haaveita fintendon väellä on?
 

Wilbur wals

SW-8065-2970-1519
30.4.2017
946
Nintendo direct tulossa 18.2 klo 0:00 Suomen aikaa. Pituutta ilmeisesti n.50 minuuttia. Tätä on odotettu! Mitä hurjia haaveita fintendon väellä on?
Kyllä. Täytyykin valvoa ja katsoa lähetys livenä. Täytyy toivoa, että tämä Directi on koko 1,5 vuoden odottamisen arvoinen ja toivottavasti vkl saadaan vielä Zelda directi kaupan päälle! Itse odotan huhti- touko ja kesäkuulle jotain täysin mielen yllätäviä julkistuksia parhaimpien Directien tapaan. Ihan minkä tahansa Nintendon sarjan jatko-osa kelpaa/kelpaavat. Vaikea erotella yksittäisiä toiveita kun niitä on lähes jokaisen Nintendo sarjan jatko-osalle.
 

Norsukampa

"His coconut gun, can fire in spurts"
Toimitus
8.5.2017
609
Turku
Itse sain kaiken mitä Directiltä odotinkin (uusi Smash-hahmo joka nyt luvattiinkin jo ihan kättelyssä Direct-ilmoituksessa, uutta MHR-materiaalia ja siinä se) mutta jotenkin silti jäi hieman pliisu maku suuhun. Johtui varmaan siitä että niinkin kauan kuin tätä odotettiin (17 kuukautta) niin sitä toivoi että meganimikkeitä olisi tippunut enemmän. Laitetaas hieman ranskiksilla ajatuksia:

- Smash-hahmo oli ihan kiva vaikkakin TAAS SIELTÄ TULI MIES JA MIEK... NAINEN JA MIEK... EI KUN SIIS NAISET JA MIEKKA!!!!
- Mario Golfista innostuin enemmän mitä Mario Golfista pitäisi innostua. 3DS-osa oli yksi konsolin parhaita piilotettuja helmiä, ja tämä näyttää jatkavan samalla laadukkaalla sisältölinjalla. Myös ADHD-moninpelimuoto näytti jokseenkin kiinnostavalta. Story mode jos on lähempänä Golf Storya kuin Mario Tennis Acesia
- Square-Enix oli tämän Directin kuningas/kuningatar. Saga Frontierin ja Legend of Manan uusioversioinnit sekä FF-fucking-Tactics -versio Octopath Travelerista. Heitin rahaa kaikkiin ruutuihin mitä kämpästä vaan löysin.
- Mario -krääsät Animal Crossingiin näyttivät yllättävän hauskoilta. Vihdoin saamme viiksiä.
- Aonuma kun alkoi puhumaan BOTW 2:sta, hyppäsi sydän kurkkuun mutta helvetillinen trollaus sieltä lopulta tuli. Skyward Sword HD on ollut huhuissa jo niin pitkään ettei yllätä, mutta hyvä että vääräuskoiset pääsevät vihdoin pelaamaan tätä hienoa peliä täysin väärällä ohjaustavalla.
- Splatoon 3 oli kova jymypaukku, mutta kauhean kauan joudutaan peliä odottamaan. Tämä on varmaankin se Switchin ensi maaliskuun megajulkaisu joka seuraa Animal Crossingia ja Monster Hunteria. Nähtyyn pelikuvaan olen tyytyväinen. Uusia aseita (jousipyssy ja erikoisaseita) näkyi jo nyt ja jollain lailla graafinen ilme näytti hieman terävämmältä mitä kakkosessa.
 

Rush

Hovifyysikko
Super Fintendo
1.5.2017
560
Jyväskylä
mutta jotenkin silti jäi hieman pliisu maku suuhun. Johtui varmaan siitä että niinkin kauan kuin tätä odotettiin (17 kuukautta) niin sitä toivoi että meganimikkeitä olisi tippunut enemmän.
Pakko sanoa että ihan oma syy. :IhanOmaSyy:
Internetin hype-narratiiviin lähteminen aiheuttaa vain surkua. Erityisesti näin korona-aikajanalla, jolloin kehittäminen on varmasti hidastunut huomattavasti.

Itsehän laitoin Directiä kohtaan odotukset, että ei BotW 2:ta, ei Metroid Primea, mutta jos yksi mielenkiintoinen peli tulee niin olen tyytyväinen. Joten Direct oikeastaan täytti odotukseni.

Kiinnostava peli oli Final Fantasy Tactics but Octopath Traveller, mikä sen projektinimi olikaan. Joku Trigononometry Tactics kai. Octopathin taidetyylillä varustettu taktiikkarope on ideana aika turvallinen mutta toimiva. Haarautuva kampanja voi oikein toteutettuna olla erittäin hyvä, mutta suhtaudun kyllä japanilaisiin "valinnanvapaisiin" tarinoihin skeptisesti. En usko ennen kuin näen. Ei tämä peli ostoon välttämättä päädy, mutta olen sentään toistaiseksi kiinnostunut ja toiveikas, mitä ei voi sanoa suurimmasta osasta muuta Directin sisältöä.

Mario Golf saattaa olla kivaa moninpelisekoilua, joten sitä pidän silmällä ja nappaan käytettynä tai alelaarista jos vaikuttaa hyvälle. Splatoonin on kiva nähdä olevan elossa ja sen traileri oli ihan kiva, mutta jätän väliin. En pystyisi pelaamaan Splatoonia ilman että uppoudun kilpailullisiin aspekteihin, mutta mulla on jo monta muuta kohdetta joihin käytän sen ajan ja energian mieluummin. MonHun näyttäisi erittäin hyvälle, mutta kuten aikaisemmin olen sanonut, niin tälle ei vain ole olemassa tilaa kalenterissa.

Spontaani huutonauru pääsi kun Aonuma tuli sanomaan, että "ei ole mitään kerrottavaa BotW 2:sta, mutta ottakaa Skyward Sword". En tiedä oliko tahatonta komiikkaa vai halusiko Aunoma välittää Haradan "älkää ikinä enää pyytäkö minulta mitään" -energiaa hienovaraisesti, mutta nauratti joka tapauksessa.
 

Jack

Viikin kreivi
3.5.2017
140
En haluaisi vaikuttaa näin negatiiviselta, mutta eihän Directistä ilmennyt oikein mitään itseäni kiinnostavaa.

Jotenkin näytti surulliselta, että Nintendon suurin uutinen tässäkin on joku uusi hahmo Smashiin...

Hetken ehdin jo intoilla uuden Zeldan julkaisusta, vaikka en sitä edes odottanutkaan. Mutta tuosta "pilasta" jäikin vain huono maku suuhun. Vielä karvaammalta meno maistui Skyward Swordin julkistamisen myötä. Tuosta toki oli jo huhuttu ja tuntui todella selvältä tuon julkaisu. Mutta minua ei vain lämmitä nämä HD-versiot. Olenko ainoa? Lisäksi Skywardin hahmot ja grafiikat ovat julkaisusta lähtien olleet sarjan luotaantyöntävimmät. Tässä oli ollut paikka päivittää vaikka koko peli. Wii U:lla HD versiot vielä menivät, Marion kohdalla HD päivitys meni Switchillä nostalgia pärinöissä, mutta Zeldat ansaitsisivat päivittelyä. Täytyy varmaan tyytyä katsomaan Youtubesta fanien tekemiä versioita vanhoista klassikoista. Ne ovat nimittäin paikoitellen todella upeita!

Splatoonin ystävänä ainoa positiivinen yllätys oli tuo Splatoon 3, mutta toisaalta Splatoon 2 toimii edelleen varsin mallikkaasti, joten mihin tarvitsen kolmosta? Paitsi sitten kun kaikki pelaajat ovat siellä... Saa olla paljon muutoksia ja parannuksia pelissä ennen kuin menee ostoslistan kärkeen.

Directin parasta antia taisi olla Triangle Strategy(?). Kaipa tuon demon voisi kokeilla jossain välissä.
 

retropälli

Jäsen
8.5.2017
134
Ihmetyttää mitä nintendon päässää liikkuu kun tekevät splatoon 3: kin switchille. Aluksi rakennetaan vaivalla pelaajakuntaa ja sitten se jaetaan call of duty yms. tyyliin julkaisemalla uusi peli sarjassa. En splatoonista itse välitä, joten en osaa sanoa onko sarja ns. Kulutustavaraa edellä mainitun (cod) tavalla, mutta haisee kyllä tökeröltä rahastukselta. Tietenkin jos tekevät jonkin mullistavan kikan uuteen osaan.
 

Tingle

Paavo
1.5.2017
465
Turku
Splatoon 2 tulee olemaan viisi vuotta vanhan kolmosen ilmestyessä. En usko tämän olevan ongelma kenellekään, Splatoon WiiU:llakin on edelleen aktiivinen.

Sinänsä ok direkt, tässä oli pelijuttuja 50 minuutin edestä eikä typerää pälinää välissä. Joku iso Nintendojulkaisu oltaisiin vielä keväälle/kesälle tarvittu niin olisi ollut hyvä homma.
 

Norsukampa

"His coconut gun, can fire in spurts"
Toimitus
8.5.2017
609
Turku
Olipa kyllä erinomaisen loistava tuo kolmiostrategiaprojekti ja peli siltä seisomalta suoraan ensi vuoden hypelistan piikkipaikalle. TRPG on ollut Final Fantasy Tacticsista asti aorttaakin lähempänä sydäntä, joten oli aika isot todennäköisyydet sille että tulisin demosta tykkäämään. Octopath jätti hieman pliisun maun suuhun kun se ei ollutkaan se FF IV/V/VI mutta kivoilla HD2D-grafiikoilla, joten toivotaan että tämä peli olisi se ihan täysiverinen FF Tactics Octopathin kiehtovalla graafisella ilmeellä.

Taistelut tuntuivat demossa jo kivan kinkkisiltä, ja taisteluiden ulkopuolella isosti kiinnostaa tämä pelin trailerissakin nähty vaakakuppeihin painottaminen. Demossa oli kohta jossa taisteluiden välissä piti etsiä NPC-lampailta lisäinfoa asiaan X, jolla sitten pystyi taivuttelemaan taistelutovereiden mielipidettä asiasta Y. Tämän luvattiin demon opetusteksteissä olevan kohta joka jakaa juonta tiettyyn suuntaan, joten toivottavasti valmiissa pelissä on paljon tuollaisia kohtia jotta uudelleenpeluuarvot olisivat korkealla kuin suomalaisten kolesterolit konsanaan.

Erittäin mielenkiintoinen tapaus kaikin puolin. Saa nähdä onko AA-pelin hintalappu taas pelin kyljessä ensi vuonna kun se ilmestyy (toiveena tammikuun julkaisuslotti mutta Octopathin tapaan voi olla kesän juttuja) ja ennen kaikkea saa nähdä että onko tarinallisesti pelissä enemmän maukasta ja mureaa lihaa kuin hieman monotoniseksi jääneessä kahdeksikkopolussa.
 

Wilbur wals

SW-8065-2970-1519
30.4.2017
946
On se hurja laite. Ennen vuoden loppua paukkuu 100 miljoonan myydyn konsolin raja. Switch Pro ja BOTW 2 jouluksi niin tuo huikea rajapyykki ylittyy helposti.

Toki itsellä alkaa jo silmissä siintämään seuraavan sukupolven Switch (ei Pro versio) sillä lisätehot eivät tee huonoa nykyaikaisilla peleillä. No ehkä kannattaa vielä muutama vuosi odottaa, että on mahdollista rakentaa 10 kertaa tehokkaampi hybridi kera DLLS 2.0 tekniikan.
 

Norsukampa

"His coconut gun, can fire in spurts"
Toimitus
8.5.2017
609
Turku
Kohta on taas aika palata välivuoden jälkeen E3-maisemiin... ainakin tavallaan sillä meille kaukana L.A. Convention Centeristä asuville digitaalisessa muodossa järkätyt E3:t on ihan samanlaiset kuin kaikki muutkin E3:t. Nintendo on ilmoittanut olevansa mukana mutta vielä ei tiedetä miten? Onko luvassa perinteinen E3-Direct vai onko luvassa enemmänkin Treehouse Live -lähetyksiä pitkin E3-viikkoa runsaan gameplayn kera? Loogista olisi ensiksi mainittu vaihtoehto mutta koska kyseessä on tämä tietty kiotolaisfirma, ei mikään ole ikinä varmaa.

Huhumylly on alkanut jo kivasti jauhamaan niin tehdään pieni ajatusleikki ja ennakkohypeily samassa.

Mitä toivot näkeväsi vielä hypoteettisessa Nintendon E3-Directissä?

Realismi

- Marion heti E3:n jälkeen ilmestyvä golf-peli
- No More Heroes 3 -pelikuvaa
- Skyward Swordin uusioversiosta jotain materiaalia
- Smash-DLC:tä
- Pikmin-mobiilipeliä
- Monster Hunter Stories 2
- SMTV-pelikuvaa

Potentiaali
- Switchin uusi tehomalli
- Bayonetta 3
- Diamondin ja Pearlin uusioversioista lisää pelikuvaa
- BOTW 2
- Monster Hunter Risen roadmapiin jatkoa
- Silksong

Haaveilu
- Splatoon 3:sta pelikuvaa
- Mario & Rabbidsin jatko-osa
- Jotain Metroid-aiheista
- Monolithin uusi peli
- Uusi retroalusta Switch Onlineen
 

Genkku

¯\_(ツ)_/¯
Ylläpitäjä
12.4.2017
794
Rovaniemi
2D-Metroidilla ja japanilaisella Donkey Kongilla on huhuiltu tämä kuukausi. Ihan kiva jos edes toinen toteutuisi tänä vuonna. Ilmeisesti uusi Kirbykin on kehitteillä.

Jotain F-Zeron tasoista ajopeliä toivoisin itse. Ja jos MH Stories 2 on parempi kuin 1, niin maistuu.
 
Viimeksi muokattu:

Wilbur wals

SW-8065-2970-1519
30.4.2017
946
Omat E3 haaveet: Star Fox, F-Zero, Metroid, Oot Remake, Botw 2 uusi traileri ja joulu julkaisu sekä joku uusi sarja, joka olisi suuri seikkailupeli vähän Zeldan tyyliin. Niin ja melkein unohin. Monoliftiltä jotakin uutta.

Listani on täysin epärealistinen, joten taidan päästä pettyjien joukkoon:smile:
 
Viimeksi muokattu:

Wilbur wals

SW-8065-2970-1519
30.4.2017
946
Siinäpä vuoden pelialan kohokohta itselle. Toivottavasti Directiin ei tarvitse pettyä. Saa nähdä nähdäänkö huomenna huhuttu Switch Pron julkaisu sopivasti ennen E3 messujen pelitykitystä.

 

Norsukampa

"His coconut gun, can fire in spurts"
Toimitus
8.5.2017
609
Turku
E3:n jälkeisen ajan ns. isot Switchin yksinoikeusjulkaisut:

Kesäkuu
- Mario Golf - Super Rush

Heinäkuu
- Monster Hunter Stories 2
- TLoZ: Skyward Sword HD

Elokuu
- No More Heroes III

Syyskuu
- WarioWare: Get It Together

Lokakuu
- Metroid Dread
- Mario Party Superstars

Marraskuu
- SMT V
- Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl

Joulukuu
- Advance Wars Re-Boot Camp

2022 -->
- BOTW 2
- Splatoon 3
- Project Triangle Strategy
- Mario + Rabbids: Spark of Hope
- Bayonetta 3
- Metroid Prime 4

Ihan kova kattaus kyllä ja eritoten vaihtelua löytyy. Siitä sitten vaan arpomaan että minkä julkaisun yhteyteen Switchin tehomalli tullaan liittämään?
 
Viimeksi muokattu: