Fintris-pelin ohjeet

Uusi konsolisukupolvi on täällä, joten kilttien lasten pukinkontista saattaa paljastua uutta teknologiaa. Sattumalta Fintendon toimitukseen on päätynyt joululahja jo etukäteen sinun nimelläsi. Onko kyseessä ehkä Playstation 5 vai Xbox Series X? Ehei, vaan jotain vielä parempaa, nimittäin uudenkarhea Fintendo Game Boy -käsikonsoli! Säteenseuranta ja SSD-levy jäävät nuolemaan näppejään, kun vertailussa on konsoli peräti neljällä värillä sekä hyvin rajallisella suoritusteholla.

Uusi konsoli ei ole mitään ilman uusia pelejä, joten onneksi paketin pohjalta paljastuu myös mahdottoman omaperäisesti nimetty Fintris-palikkapulmailu. Pelissä on tavoitteena liikuttaa ja käännellä tippuvia palikoita siten, että saat tuhottua kokonaisia rivejä. Mitä enemmän rivejä tuhoat, sitä enemmän pisteitä myös saat. Jos palikkapino saavuttaa ruudun huipun, peli päättyy. Et ole varmasti pelannut koskaan mitään tällaista!

Fintris sisältää kolme pelitilaa. Marathon on loputon, jatkuvasti hankaloituva haaste. Lines-tilassa tavoitteenasi on tuhota 100 riviä. Time Attack -tila sen sijaan asettaa pelaajan kelloa vastaan, antaen vain 120 sekuntia aikaa. Pelitilat voi valita päävalikossa nuolinäppäimillä.

Options-valikossa voit säätää monia pelin ominaisuuksia, kuten kääntää haamupalikan pois päältä, nopeuttaa tai hidastaa palikoiden lukittautumista tai antaa tuhoutuville riveille voimaa ravistuttamalla näyttöä.

Ohjaus:

  • Vasen/Oikea – Liikuta tetriminoa sivulle
  • Ylös – Hard Drop (tiputtaa palikan alas välittömästi)
  • Alas – Soft Drop (nopeuttaa putoamista)
  • X – Kierrä myötäpäivään
  • Z/C/ympyrä-näppäin – Kierrä vastapäivään
  • X+Z/C/ympyrä – Hold (asettaa tetriminon varastoon, josta voit sen myöhemmin vaihtaa samalla komennolla)

Avaa uuteen ikkunaan

Tekijä: ville111

PICO-8 CartridgeReset Reset
Pause Pause
Fullscreen Fullscreen
Toggle Sound Sound