Joulun lautapelivinkit

Joulun ihaninta taikaa on takuuvarmasti se, kun aattona saa avata koko aamun ja aamupäivän silmäilemänsä kovan paketin auki ja paljastaa sieltä se kauan himoittu peli. Ei siis videopeli, vaan ihan perinteinen table top ‑ratkaisu. Nintendolla on vahva historia myös ihan niissä perinteisemmistä peleistä, sillä ovathan yhtiön pitkät juuret nimenomaan videopelien sijaan ns. ”analogisen” pelaamisen ja tekemisen puolella. Jos omistat jo kaikki Switchin ja 3DS:n parhaat nimikkeet, kannattaa kääntää katse seuraaviin tuotteisiin.

Monopoly Gamer (hinta: 20–30 €)

Koko perheen kapitalismisimulaattori on saatavilla myös Nintendo-faneille hieman tutummassa kuosissa. Unioninkatujen ja Bulevardien sijaan nyt lunastellaan tontteja ja kiinteistöjä Mario-peleistä tutuissa ympäristöissä, pelisarjalle ominaisia kultakolikoita itselleen haalien. Pientä lisäväriä pelaamiseen tuovat myös pomotaistelut. Harmi vain, että koiralla tai sormustimella ei voi enää pelata, mutta ei veroja kiertelevällä Yoshillakaan laudalla liikkuminen hassumpaa ole.

Super Mario Bros Checkers & Tic-Tac-Toe (hinta: 15–25 €)

Vanha kunnon tammi on jokaisen alakoulun puutyötunnin vakioprojekti. Nyt voit lopettaa sen kuumaliiman ja hiomapaperin kanssa läträämisen ja tilata huomattavasti viihdyttävämmän version pelistä. Alkuperäisen Super Mario Bros. ‑klassikon kuoseihin tehty tammi on jokaisen NES-aikakauden lapsen pakkohankinta. Nuoremmille se toimii sivistävänä viihdykkeenä komeine pikseligrafiikoineen.

The Legend Of Zelda Game (hinta: 80–250 €)

Olet pelannut Breath Of The Wildia satoja tunteja, etkä vain tunnu saavan tarpeeksesi. Ei hätää, vaikka kiinnostusseinä tulisikin vastaan, sillä voit jatkaa unohtumattomia seikkailuja Hyrulen vuonoilla ja tasangoilla lautapelimuodossa. The Legend Of Zelda Game sisältää kaikki Zelda-pelien peruspiirteet, aina alati muuttuvista mielikuvitusmiljöistä ja luolastoista seinien pommittamiseen. Onnea vain edullisen version etsintään, sillä netissä pelin hinnat ovat liki poikkeuksetta kolminumeroisia.

Super Mario Party ‑minipelikokoelman Toad’s Rec Room ‑osio (hinta: 2 × 350–450 € + 2 × 80–100 €)

Nintendon menestystä niittävä Super Mario Party palautti ei vain pelisarjan itsensä takaisin kansan suosioon, mutta toi myös tuulahduksen perinteistä pelaamista kaiken kansan nautittavaksi. Super Mario Partyn mielikuvituksellisinta pelimuotoa varten tarvitset pari kappaletta Switch-konsoleita, tasaisen alustan, vähintään kolme kanssapelaajaa sekä kaksi paria Joy-Con-ohjainpareja. Tämän jälkeen voi riemu alkaa pelilaudan tavoin pöydälle aseteltujen Switch-konsoleiden kanssa.

Ei muuta kuin pöytä tai joku muu alusta kirjaimellisesti koreaksi ja pelaamaan ”perinteiseen” tyyliin Nintendo-mausteilla!

Tekijä: Norsukampa