Fintendo-foorumin Luciat

Joulumieli oli valloillaan Fintendossa. Iloinen hyörinä ja melske kuuluivat joka kolkasta, ja kaikki tuntuivat puuhastelevan jotain joulun viettoa varten. Veizenillä oli kuitenkin huolia. ”Joulukuu on jo puolivälissä, ja joululaulut soivat”, tuumi Veizen. ”Mutta missä ovat Luciat?” Jouluperinteiden ja klassisen musiikin ystävänä Veizen kaipasi joulun odotukseen valon juhlaa, valkoiseen pukeutuneita neitokaisia, jotka toivottaisivat kaikille joulun rauhaa. ”Asia ei jää tähän!” huudahti Veizen ja poistui hiljaa takavasemmalle.

Pian Fintendon etusivulle ilmestyi ilmoitus: ”Etsitään Luciaa! Koelaulut pidetään Paras videopelimusiikki -äänestyksen vieressä puolen tunnin päästä. Valmistaudu esittämään vapaavalintainen katkelma Lucia-neidon roolista.” Katsellessaan ilmoitustaan Veizen myhäili itsekseen. ”Tätä menoa Lucia-kulkueesta tulee paras aikoihin!”

Koelaulujen alkaessa paikalle oli ilmestynyt vain neljä käyttäjää: foorumin kestosuosikki MaLuigi, matemaatikko ville111, päätoimittaja Genkku sekä Atlus-fanaatikko Tingle. Muut käyttäjät olivat luulleet, että haussa olisi Fire Emblem -sarjan Lucina, ja lähteneet muualle marmattamaan siitä, kuinka ”waifut pilasivat Fire Emblemin”. ”Noh, näillä mennään”, totesi Veizen pettyneenä. ”Eiköhän teistä vielä Luciat leivota.”

Ensimmäisenä vuorossa oli MaLuigi. Foorumin valopilkku kiskaisi kaavut päälleen ja alkoi kertoa Pyhän Lucian tarinaa: ”Pyhä Lucia oli kaikkien konsolipelaajien suojelupyhimys, kaunis, silmälasipäinen nörttineitonen. Hardcore-PC-pelaajat eivät pitäneet tästä valta-asemansa uhkaajasta, joten he yrittivät kaataa Lucian mollaamalla naispelaajia sekä konsoleiden alhaista ruudunpäivitystä ja huonoja grafiikoita. Mikään ei kuitenkaan horjuttanut Luciaa, ja PC-pelaajat sortuivat alhaiseen temppuun. He käynnistivät mittavan kampanjan, jonka tarkoitus oli ”palauttaa pelaaminen oikeille pelaajille”. Tässä ei ollut järjen häivääkään, mutta Lucia kaatui hurjan somepaineen alla, eikä häntä nähty sen jälkeen…”

”Ei se kyllä ihan noin mennyt…” vaikeroi Veizen. Häntä alkoi kaduttaa koko Lucia-haun järjestäminen. Seuraavaksi lauteille kapusi ville111… Varia Suitissa. Ville oli tehnyt yhdessä fyysikkoystävänsä Rushin kanssa todenmukaiset sanat Lucia-lauluun, ja ville oli jo omassa mielessään varma Lucia. Hän alkoi laulaa: ”Taivaalla tähtivyö/ ydinreaktiona loistaa/valoa takaa vuosituhannen/ tuikkeensa toistaa/ plasmapallon kirkkaus / riemuisa julistus/ energiaa syntyy / energiaa syntyy!” Ville111 poistui lavalta itsevarmoin elkein, ja Veizen vaikeroi takarivissä.

Veizenillä oli kuitenkin vielä toivoa: seuraavana vuorossa oli Genkku. Mies oli sangen asiallinen, joten häneltä saattaisi toivoa säädyllistä esiintymistä. Genkku kiipesi lavalle kynttiläkruunu päässään ja aurinkolasit nokallaan, ja alkoi puhua: ”Haluan olla rauhan välittäjä, niin että sinne missä on vihaa, toisin kirosanafiltterin, missä loukkausta, toisin permabannit, missä epäsopua, toisin moderaattorit, missä pimeyttä, toisin yöteeman, missä surua, toisin uuden Zeldan ilosanoman.”

”Sytytän rauhan kynttilän. Tuon rauhaa sinne, missä on konsolisota; ja rauhaa sinne, missä fanipoikien kesken on riitaa. Sytytän rauhan kynttilän rauhattomaan pelaajasydämeen.” Päätoimittaja hymyili charmikkaasti, ja Veizenin viimeinenkin toivonriekale katosi. ”Paavo lavalle äkkiä, ennen kuin räjähdän lopullisesti!”
Tingle, joka myös Paavona tunnetaan, astui lavalle ja alkoi esiintyä. ”Paavo se kulukeepi Etrian maalla/ Etrian maalla ja se tekemätön kartta siinä kätteen piirty / ja se peli oli Atlukselta ulos lähetetty…

”Seis, seis!” huusi Veizen. ”Eihän tuo ole Lucia-kulkueesta, tuo on tiernapojista!” Paavo katsoi hölmistyneenä Veizeniin eikä sanonut mitään. ”Mutta hei, siinäpä idea!” sanoi Veizen, selvästi piristyneenä. ”Ei teistä Lucioita saada, mutta hyvät Tiernapojat minä teistä treenaan! Nyt harjoittelemaan siitä!”

Jatkuu seuraavassa luukussa…

Tehnyt: Veizen