bdbdbd
Jäsen
- 30.4.2017
- 195
Bdbdbd, tosissasiko vähättelet minun ja Genkun näkemyksiä alle kymmenen vuoden ikäeroon vedoten? Sanotaan että jos olisit käyttänyt ne vuodet vaikka politiikan tutkijaksi tai yhteiskuntatieteilijäksi opiskelemiseen niin voisin niellä asian. Mene itseesi, tuo ei ole pätevä argumentti.
Eletään totuuden jälkeistä aikaa niin hyvässä kuin pahassa, jokainen joutuu tekemään omat tulkintansa sikäli kun asiantuntijoita ja "asiantuntijoita" löytyy tukemaan kantaa kuin kantaa. Minusta on kuitenkin surkuhupaisaa että ihmiset hakevat itselleen miellyttäviä ja helppoja vastauksia kysymyksiin, joihin ei ole olemassa yksinkertaisia tai kansantajuisia ratkaisuja. On vain parhaita tämänhetkisiä käsityksiä ja tulkintoja, jotka yleensä on parhaiten hallussa, ylläripylläri, niillä asiantuntijoilla.
Miksi ihmeessä erikoislääkäri opiskelee 6+5 vuotta alaansa jos jokainen kaduntallaaja Googlettamalla tietää asiantuntijaa paremmin? Jokainen saa olla asioista sitä mieltä kun on, etenkin arvokysymyksissä toisen pään kääntäminen on miltei mahdotonta ja poliitikotkin joutuvat elämään kompromissien kanssa. Se on oikein. Tieteellisen konseksuksen idiootinomainen kyseenalaistaminen ilman kummoisempaa vihkiytymistä:
"Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience."
Kärjistetysti. Toistan vielä että kaikilla totta kai on oikeus omiin käsityksiinsä ja siihen että niitä myös kunnioitetaan. Hyvähän se on pysyä kärryillä kuplansa ulkopuolisesta elämästä. Kaverini ei usko evoluutioon ja hän on silti hyvä tyyppi ja todellakin kaverini.
EDIT: Also, koska keskustelu ajautui valtamedian suuntaan, en tosiaankaan väitä etteikö vaikka Ylellä jätettäisi ryöstäjän etnisyys mainitsematta, se luultavasti kuuluu poliisin/heidän eettiseen säännöstöönsä - väitän että "vaihtoehtomediassa" epäpätevät leikkivät toimittajaa ja usein keskittyvät agendansa mukaisesti esim. juhlimaan tällaisilla somali ryösti K-marketin -jutuilla ja luomaan niillä yksipuolisen negatiivista kuvaa maahanmuutosta. Sillä puolella ollaan minusta vielä enemmän puolueellisia ja vinoutuneita uutisoinnin suhteen, vaikka valtamediakin syyllistyy piilotteluun.
Luulin teitä Genkun kanssa noin kaksikymppisiksi, en noin kolmekymppisiksi. Se nyt vain on niin, että nuoret ovat naivistisia. En suinkaan vähättele, väitän, että ne näkemykset tulevat ajan myötä muuttumaan.
Pelkkä tieto ei riitä, vaan sitä pitää osata myös soveltaa (plus ymmärtää seuraukset). Muistan joskus nuorena kun yhdellä hip-hoppari-kaverillani oli kaksi teesiä: a) pysäyttäkää fasismi b) tappakaa eläkeläiset. Ei, se ei ollut huumoria sen enempää kuin noilla vastaavaa retoriikkaa käyttävillä "antifasisteilla" nykypäivänäkään.
Se vaihtoehtomedia, tai millä nimellä sitä kutsuukin, tekee ihan samoja virheitä valtamedian kanssa; kertoo yksipuolisia näkemyksiään asioista, siihen ei tarvita toimittajan koulutusta. Pata kattilaa soimaa.
Mitä taas totuuden jälkeiseen aikaan tulee, niin sitähän on eletty koko 2000-luku. Osin tämä johtuu internetin yleistymisestä, jonka vuoksi uutisjakokanavat ovat joutuneet uudenlaisen kilpailun kohteeksi, joka on synnyttänyt klikkijournalismin. Se taas käytännössä tarkoittaa sitä, että joko otsikot ovat niin päättömiä, että niitä klikkaillaan tai/ja uutisoidaan vain lukijakuntaa miellyttäviä asioita. Toki toimittajien oma maailmankuva värittää uutisia.
Niin, asiantuntijoista puhuttaessa pitää ymmärtää asiantuntijuuden rajat. Suomessa valitettavasti istuu sellainen käsitys, että korkeakoulututkinto "missä tahansa" tekee "joka alan" asiantuntijaksi. Ja toisaalta jos se tutkinto puuttuu, niin olit minkä tason asiantuntija tahansa, sinua ei nähdä asiantuntijana.
Ja kyllä, lehdethän haastattelevat juuri niitä asiantuntijoita ketkä sanovat mitä lehti haluaa lukijoilleen kirjoittaa.
Tieteellisen konsensuksen kyseenalaistaminen on ensiarvoisen tärkeää vietäessä tiedettä eteenpäin. Tiesitkö, että 1800-luvun lopulla tiedettiin jo kaikki, se oli tieteellinen konsensus siihen aikaan. Toinen juttu on se, että onko sitä väitettyä konsensusta oikeasti olemassakaan. Nollahypoteesi ei välttämättä tue paradigmaa ollenkaan.