Peli jota pelaat tällä hetkellä

Keskustelu osiossa Yleinen peliaiheinen keskustelu, aloittajana Kuruwin, 4.5.2017.

 1. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Vihdoin Splatoon 2:sen yksinpeli läpi ja moninpelissä tasolle neljä eli aika hurja peluri tulossa:grin:. Yksinpelin kentät parani vain loppu kohden ja täytenee hankkia tuo ilmestyvä uusi yksinpeli paketti. No nyt alkaa olla nuo yksin pelit aika lailla pelattu ja farming Simulaattoriakin niin paljon pelattu että suurin kipuna alkaa olla ohitse. Kohta menee peukaloiden pyörittelyksi ja pian ilmestyvät Nintendon Wiiu porttaukset omistavana tyhjältä näyttää. Kumpa olisi joku uusi Nintendo sarjan osa ostettavana sillä noiden takiahan sitä tulee pelattua. Kesällä ilmestyy montakin hankittavaa peliä ainakin kolmen kappalein mutta peliaika saattaa olla aika vähäistä kesällä ja muut harrasteet viedä ajan. Kumpa Nintendo olisi julkaissut tuon uuden Yoshin nyt keväällä sillä Kirbyn helppouden vuoksi en sitä hanki vaikka se näyttääkin tosi hyvältä. Kai se täytyy E3:sia odottaa että kuulee Nintendon loppuvuoden suunnitelmat tai no voihan se uusi Switchin Pokemon julkistus olla tällä viikkoa saa nähdä.
   
 2. Mies joka ei pystynyt

  Mies joka ei pystynyt Idolimestari

  God of Waria olen nyt pelaillut viikonlopun yli ja loppu alkaa näkymään. Myönettäköön, peli ei kiinnostanut ollenkaan ennen kuin näin aivan uskomattomat arvostelut tästä, jotka kehuu peli peliteollisuuden seuraavaksi askeleeksi sekä täydellisksi peliksi.

  Realistisesti voiko mikään peli ikinä täyttää noita kehuja? Epäilen suuresti. Peli on täynnä kliseitä eikä loppujen lopuksi paljoa mitään uutta tuo pöydälle mutta visuaalinen ilme ja maailma on tehty aivan käsittämättömän hyvin. Combat on ihan mukavaa, varsinkin kun monia erilaisia vihollisia on samaan aikaan ruudulla nin alkaa kädet hikoamaan. Tykkään kyllä siitä kuinka salabossit ja muut liian korke levelliset vastustajat pystyy voittamaan vaikka tappaisivat sinut yhdellä iskulla.

  Ehkä suurin ärsyke pelissä tähän mennessä on ollut arkkujen puuduttavuus. Käytännössä jokaiseta arkusta minkä voit vain avata ilman ihmeellistä kikkailua sisältää a) rahaa tai b) jotain rune roskaa tai muuta mitä et käyttäisi. Pelillä ei mielestäni myöskään ole minkääntasoista uudelleenpeluuarvoa, joten sitten kun tämä on saatu hinkattua 100% niin joko jää pölyyntymään hyllyyn tai myyn pois.
   
 3. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Se oli kuin olisi mennyt deiteille kaverin jonkun tutun kanssa jota ei ole koskaan nähnyt.

  Katsoin tosiaan MetalJesusRocksin uusimman videon jossa mies paljastaa Switchille yhdeksän piilotettua helmeä. SHMUP-miehenä olin lentää perseelleni tuolilta kun näin miehen pelaavan jotain komealta näyttävää top-down-shootteria, jota mies kehui hurjilla ylisanoilla. MetalJesus on sen verran kova shmuppeilija että uskoin miehen ylisanat, latasin pelin ja voi veljet mitä herkkua Sky Force Reloaded onkaan!!

  Kyseessä on siis perinteinen vertikaali-SHMUP joka tarjoaa myöhemmissä kentissään myös hieman bullet hell-elementtejä. Pelin alussa pelaajan alus ja aseistus on kuin vesisotaa leikkivällä pikkunulikalla, mutta pelin edetessä luonnollisesti kehityskaari etenee siten että pelaajan alus on kuin kovinkin maailmanlopun tuhokone. Kentissä ei kuitenkaan alus kehity vaan pelaajan pitää itse ostaa alukseen parannukset kenttien välissä. Kuolema kun korjaa, saa pelaaja pitää kerätyt tähtivaluuttansa ja koko homman nimi on käytännössä grindaaminen. Pelaaja voi halutessaan hinkata vaikka viikon verran pelin ekaa kenttää ja kehittää aluksensa aivan päätyyn asti, jolloin myöhemmät kentät helpottuvat, mutta houkutus edetä pelissä on aika iso kun myöhemmissä kentissä myös valuutan kerääminen on nopeampaa. Koukuttavaa kuin herska.

  Loistava peli kerta kaikkiaan ja kaikki tämä herkku on sinun vain alle kympillä! Huomasin myös peliä lataillessani että Switchin muistikorttini on likimain täynnä laitteelle julkaistuja SHMUP-pelejä joten Saturnin ja Dreamcastin on aika siirtyä syrjään tämän kuningasgenren ykköslaitteen paikalta.
   
 4. rocknroll

  rocknroll IT-tradenomi

  Kaipasin jotain uutta pelattavaa tänään aamulla, ja päivästä päälle 8 tuntia nyt vierähtänyt Ever Oasiksen parissa, kun aamulla avasin moodulin myyntipaketin. Voisiko joku kertoa, että mistä Sabatyin pyytämä käytetty naru löytyy huiviin, jotta saisin huivikauppiaan keitaalle? Travelleri, joka huhun mukaan tarvitsee kaksi esinettä, joista toinen on huivi, on saapunut jo vierailemaan keitaalleni pääkadulle, mutta valittaa koko ajan, että haluaisi vielä sen huivin. annoin hänelle jo lahjaksi toisen tämän pyytämän esineen, Aavikon kartalla luolaa ei näy missään kohtaa siinä kohtaa, missä kyseisen sivutehtävän spotti on. Kun menen spotin kohtaan, aavikko kartta päättyy jyrkänteeseen, ja siinä on kaksi kiveä. Youtubesta oli vaikeaa pikaaisesti haulla löytää kyseisen tehtävän gameplayta.

  Tällä hetkellä keitaallani on poplaatio 9/62 käsittääkseni vähän päälle 62 on maksimi, mitä voi olla, kun pikaisesti laskin ja kaksi kolme on tulossa piankin, jahka ensin löydän käytetyn narun sisältävän luolan Sabayta varten. Olen löytänyt yhden kolmesta kristallista (Sinisen). Käsitin, että pelin päätarina päättyy, kun kaikki kolme kristallia on palautettuna keitaalle veden haltijattarelle, mutta voiko vielä jatkaa sen jälkeen peliä hankkien lisää asukkaita ja kauppiaita ja kehittää kauppoja? Olisi hienoa, jos joku osaisi vastata.
   
 5. Mr. X

  Mr. X Jäsen

  Kartan osoittaman paikan lähistöllä pitäisi olla aavikon reunalta lähtevä mäki alaspäin joka vie kyseiselle luolastolle. Lopputekstien jälkeen peli kysyy haluaako tallentaa, jonka jälkeen voi jatkaa kylän kasvattamista ja sivutehtävien suorittamista.
   
 6. RetroFly

  RetroFly ''Taide on ajatusten heijastuma''

  Sain eilen viimenkin pelattua Shovel Knight: Plague of Shadowsin läpi asti. Se oli viimeinen Shovel Knightin kampanja, minkä pääsin läpi. Ensimmäisenä pääsin Specter of Tormentin läpi. Plague of Shadows vei hyvin paljon aikaa lähinnä pitkien taukojen takia, sillä Plague Knightin ohjattavuuteen liittyy pari hyvin ärsyttävää tekijää eli melko matalat hypyt ja huono ilmakontrolli burst-liikkeen aikana. Toinen asia, mikä harmitti, oli kenttien samankaltaisuus alkuperäisen Shovel Knightin kanssa. Specter of Tormentissa oli täysin uudelleen tehdyt kentät ja musiikit, mikä oli mukava piristys. Toisaalta Plague of Shadows ilmestyi vain muutama kuukausi Shovel Knightin jälkeen, joten ymmärrän hyvin, miksei siihen saatu kovin älyttömästi uutta sisältöä.
   
 7. rocknroll

  rocknroll IT-tradenomi

  Juups, löysin kuin löysinkin sen, kun katsoin Youtubesta. Aamulla jatkoin pelaamista vajaat kolme tuntia, ja nyt populaatio on jo 17, lähteessä on kolmen hengen henki ja putiikkeja on 10. Vielä puuttuisi lelukaupasta leima kutsukorttiin, jotta voisi järjestää festivaalin. 9 leimaa jo kasassa, ja sotureita matkalle värväävä heebolla on jo puutarhurointiakin tarjolla. Pitäisi myydä vielä sisään 40 edestä tavaraa lelukauppaan, jotta pirskeet voisi pistää pystyyn.

  Jos tätä vauhtia pelaa, ja piäivätavoitteena on 10 olennon populaation kasvu keitaalla, niin pelin pelaa viikossa läpi? Pelitunteja takana nyt noin 11 tuntia, ja kertaakaan ei ole vielä tarvinnut kaikkien sotureiden heittää veiviään taistelussa. Seuraava, mitä teen, odottelen, että saan viimeisen leiman kutsuun.
   
 8. Rush

  Rush Hovifyysikko Super Fintendo

  Tuli toissapäivänä mentyä tarina läpi Celestestä, ja nyt teen hiljalleen noita B-sideja. Paljon hyvää tästä pelistä olin kuullut aikaisemmin, ja pakko se on myöntää, että oli täysin kehujen arvoinen. Jos jotain pahaa pelistä pitäisi keksiä, niin kentät ovat turhan paisuneita. Helposti saattaa vierähtää tunti yhden kentän parissa, jos koluaa kaikki nurkat. Annettakoon tämä anteeksi, koska muuten Celeste on erittäin napakka sekä huolella ja tunteella kasattu paketti.

  Huonompi juttu noiden "kuukauden kolmen pelin" kannalta, jotka pitäisi pelata, mutta Celesten lisäsisällön kanssa tulee kulumaan oma hetkensä.
   
  Myy100 tykkää tästä.
 9. ville111

  ville111 Yksinkertaisen yksikäsitteinen yksilö Toimitus

  En nyt aivan ymmärrä, minkä takia tämä on huono asia. Peli kuitenkin sallii pelitilanteen tallentamisen kentän sisällä, joten pitkät kentät eivät häirinneet minua. Yksittäiset huoneet ovat lisäksi suhteellisen lyhyitä, ja jokaisen huoneen jälkeen on tarkistuspiste.
   
 10. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  Farcry viitonen tuli tuossa kirjastosta lainattua ja parisen tuntia sitä takana. Kyllähän tämä parempi kuin kolmonen on ja aika menee ihan hyvin sitä pelatessa mutta perus ubia tämä kummiskin taas on. Ampuminen ei ole kovin tyydyttävää mutta hiippailu on sentään ihan jees.
   
 11. Rush

  Rush Hovifyysikko Super Fintendo

  Tahditus. Siitä olen samaa mieltä, että yksittäiset huoneet ovat pääasiassa sopivan pituisia, mutta kentät tuntuvat vähän paisuneilta. Isot kentät ja maalin odottaminen aiheuttavat tunteen siitä, että peli etenee hitaasti. Pelaaja saattaa myös väsyä kentän gimmickeihin, vaikka jokainen huone iteroisi niitä uudella tavalla. Nintendo (sekä Rare) tuntuu osaavan hyvin suunnittelumallin, missä esitellään uusia konsepteja ja sitten hylätään ne armollisen nopeasti, ettei pelaaja ehdi kyllästyä niihin. Celestessä niitä samoja kiihdyttäviä palikoita joutuu sen sijaan katsomaan hyvin pitkään. Sitten erityisesti tarinan intensiivisissä kohdissa liian pitkä kenttä riskeeraa momenttumin kaatumisen. Save & Quit on hyvä ominaisuus, mutta en sitä käyttäisi kuin pakon edestä. Tasohyppelyissä kentät on tehty läpäistäviksi, ei keskeytettäviksi.

  Sanoisin, että Celeste iteroi juuri tarpeeksi kenttiensä ideoita, jotta se välttää pitkien kenttien merkittävät seuraukset. Silti tuntui, että joillekin kohdille olisi hyvin voinut näyttää saksia, ja kompensoida sisällön menetyksen yhdellä tai kahdella täysin uudella kentällä. Ehkä vika on osittain myös minussa, kun halusin jokaisen nurkan koluta. Suorinta reittiä mennessähän ei kauan nokka tuhise. Mutta ei mitenkään haluaisi kiirehtiä eteenpäinkään, kun kinkkisten haasteiden takominen on niin julmetun kivaa, eivätkä herkulliset salaisuudetkaan löydä itse itseään.
   
  RetroFly ja ville111 tykkäävät tästä.
 12. Jonelink

  Jonelink Vieras

  pelasin juuri Sonic Forcesin läpi ja nyt olisi tarkoitus kerätä loput punaiset sormukset, jos vain onnistun saamaan kaikki.

  Taisi olla Segalla niin kiire saada tämä valmiiksi, että oli paljon asioita jäänyt vielä tekemättä. Tasot sai vedettyä äkkiä ja kontrollit teki myös kiusaa jossain kohtaan, sekä glitchejä tuli myös vastaan mukavasti. Ainoa postiivinen asia on avatarin luominen, mitä pääsee ensimmäistä kertaa käyttämään.
   
 13. Artzei

  Artzei Nuija

  Asterix: The Gallic Waria tykitän juuri tällä hetkellä kolmos-Plegellä. Aika jännä idea sinänsä lisenssipeliltä, joka jotenkin yhdistää strategiapelin, tasoloikan ja minipelit keskenään.
   
 14. Gigadat

  Gigadat Uusi jäsen

  tällä hekellä pelaan splatoon 2 ja arms.
   
 15. jagenBigDick

  jagenBigDick Jäsen

  joo mä pellaan runescape, nii ja kaikki fire emblemit on jääny kesken jossaki chapter 8-15 nii lol
   
 16. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  Pillars Of Eternity (PS4) on ollut työn alla mutta tuntuu vähän siltä että pitäs ottaa taukoa ja pelata vaikka Yakuza Kiwamia. Pillars muistuttaa ihan liikaa sitä huonompaa Balduria eli Baldur ykköstä. Muutenkin mennyt niin tympäseväksi ja sitten vielä kaksi questia päättää bugittaa + peli jäätyi kahesti lyhyessä ajassa lataustaukoon niin alko motivaatio olla aika hukassa.
   
 17. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Bayonetta 2 Switch versio pamahti tänään postilaatikosta. Eipä tullut pelattua Wiiuulla ja täytyy nyt muutaman tunnin pelanneena sanoa että on kyllä kehujensa arvoinen toimintapläjäys! Menee kyllä väärässä järjestyksessä kun ensin joutuu pelaamaan kakkososan kun en ole vielä saanut muistikorttia postista ja Switchissäni ei ole tarpeeksi tilaa ladata ensimmäistä osaa.
   
 18. Myy100

  Myy100 Jäsen

  SteamWorld Dig 2 on tullut tässä muutama päivä pelattua, on kyllä koukuttava peli. Tykkään pelistä, koska se muistuttaa paljon Metroidia; avoin maailma, paljon salaisuuksia, hahmon kehittyminen jne. Jaah, pitääkin tästä jatkaa pelaamista.
   
  ville111 tykkää tästä.
 19. Mies joka ei pystynyt

  Mies joka ei pystynyt Idolimestari

  Dark Souls 1 viime pelikerrasta onkin kulunut vuosikausia, joten hommasin nyt Demasterin PS4. Herra isä soikoon kuinka kankealta tämä peli tuntuu.
   
  MadGingrr tykkää tästä.
 20. MadGingrr

  MadGingrr Jäsen

  Aika on todellakin kullannut muistot. Väistäminen ei tunnu onnistuvan yhtä sulavasti, ja onhan pelin loppupuolisko aivan kamalan viimeistelemätön. Kunpa olisi tullut remasteri Demon's Soulsista.