Peli jota pelaat tällä hetkellä

Keskustelu osiossa Yleinen peliaiheinen keskustelu, aloittajana Kuruwin, 4.5.2017.

 1. testudo80

  testudo80 Jäsen

  Hmm... minun karmein pelkoni on se että pelit ylipäätään tehtäisiin jatkossa massoille. Elokuvien kulta-aika osui mielestäni 80-90-luvuille. 2000-luvusta lähtien sarjat ovat olleet koko ajan laadukkaampia ja niitä on paljon.

  Harmittaa jos pelaamisen kulta-ajat ovatkin takanapäin. Mietin että olemmeko jämähtäneet esim. tähän esports tilanteeseen, jossa pelejä kuten: CS, StarCraft, LoL ... elikkä uusia ei ole tulossa, eivätkä vanhat uudistu.

  Esim joku Halo oli massiivinen juttu aikoinaan. Minulle etenkin Halo1. Noh mitä tuli tilalle, niin Destiny-sarja. Voihan helvetti. Mites FPS pelit, jos ajattelemme Doom, Quake, Duke Nukem, Half-Life, ja muut. Seikkailupelit kuolivat. Mitä meille on tullut tilalle. Tarkoitan onko tämän hetken kovin juttu joku Overwatch ...

  Pelkäänkin että indie-peli-skene pitää nyt pelaamista pystyssä, mutta kaipaan AAA-luokan pelejä. Toisaalta joku Zelda oli hieno vaikkakin itsellä loppui kiinnostus heti kun pääsi siihen koko suureen maailmaan, se oli minulle liian suuri pala. Tykkäsin pelin alusta valtavasti kun alue oli suuri mutta sen pystyi hahmottamaan, oppimaan.

  No juu... onhan tulossa peli Cyberpunk 2077, josta tavallaan odotan että jotenkin tulisi sellainen wow fiilis, vaikka pelkäänkin että keskinkertainen peli tulossa. Nintendo voisi yllättää uudella Metroidilla,,, ja taas mietin että onkohan sittenkään kovin erikoinen peli. Ettei vain ole käymässä niin että peliala muuttuu tälläiseksi saman kierrättämiseksi. Mitään todella räjäyttävää ei sitten olekkaan tulossa.
   
 2. MadGingrr

  MadGingrr Jäsen

  Viihdeteollisuus muuttuu jatkuvasti, etenkin peliteollisuus kun pelaamisen suosio kasvoi suuresti noin jotain kymmenen vuotta sitten.

  Kyllähä sitä raha-ahneutta, ja näin ollen "massoille" tuputtamista, näkee paljon. Vastapainoksi siitä huolimatta välillä tulee niitäkin pelejä jotka on tehty ns. sydämellä. En oikein uskoisi, että tämä ihan heti muuttuisi.

  Niin ja Diablo 3:n latteudella ei ole mitää tekemistä switchin kanssa. Se oli jo julkaisussa aivan yhtä onneton, ainakin D2 verrattuna. Mitä tulee Blizconiin, ihmiset pettyi siihen kun "suureksi" paljastukseksi esiteltiin mobiilipeli, joka oli vain reskinnattu versio jostain aasialaisesta arpg mobiilipelistä.

  E: pahoittelut offtopicista. Nyt vasta huomasin ettei tämä ihan tähän keskusteluun sovi.
   
 3. testudo80

  testudo80 Jäsen

  Tällä hetkellä testaan kaikkia pelejäni omalla pelinäytölläni. Ja hauskaa tässä on se että peli tosiaan näyttää ja tuntuu erilaiselta, millä näytöllä sitä pelaa. Omat vaihtoehtoni ovat: käsikonsoli, Sony 40" tv ja 27" pelinäyttö. Toistaiseksi pelinäyttö on ollut aivan ylivoimainen mitä tulee pelattavuuteen ja grafiikkaan.
   
 4. Rush

  Rush Hovifyysikko Super Fintendo

  Tuli pelattua Dark Soulsin toinen läpipeluu loppuun. Strength-build ja isot mörssäriaseet oli ihan hauskoja pelata, sillä viholliset joko kuoli yhteen iskuun tai selvitessään jäivät sellaiseen stagger animaatioon, että toisen iskun pystyi lyömään heti sisään. Bossitkin tuntui paria poikkeusta lukuunottamatta kaatuvan paljon nätimmin kuin ekan läpipeluun Rapierilla.

  Nyt kysymys sitten on, mitä seuraavaksi pelaisi. Backlogissa odottelisi pelkästään jo aloittamattomissa peleissä Owlboy, Bloodstained, Hyper Light Drifter, Hat in Time, Killer7, Rayman Legends ja kasa Steam-juttuja, jotka ovat jo vuosia lojuneet libraryssa unohdettuina...

  Jos vaan takoisi Smashia ja jatkaisi valittamista, että backlog ei lyhene ikinä. :Mujo:
   
  MadGingrr tykkää tästä.
 5. MadGingrr

  MadGingrr Jäsen

  Killer7 on oikein mielenkiintoine tapaus, eikä muistaakseni turhan pitkäkään. Toisaalta Smash - vaihtoehto on myös hyvä. :D
   
 6. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  Final Fantasy Fables: Chocobo's Dungeon

  Tästä pelistä tuli äskettäin uios portti (en tiedä oliko se nyt lopulta parannettu versio vai vähän karsitumpi versio) mutta koska siinä sattui olemaan kamalat röphyt ja en jaksanut muutenkaan odottaa hinnan alenemista niin pistinkin wii version koneeseen.

  Viimeseen chapteriin asti olen jo piässyt ja tosi simppeli roguehan tämä on mutta joskus sitä haluaa yksinkertaista. Chocobon luolassa on aikalailla ne kaikki perus mystery dungeon jutut mutta fuusio systeemi tässä on vähän kökkö. Fuusioiminen ja päivittäminen toimii aikalailla samoin kuin muissakin vastaavissa peleissä mutta tässä aseiden maksimi leveli taso tulee tosi helposti vastaan eli ihme aseista on turha haaveilla. Mutta se todellinen kökköys tulee ihan siitä että silloin kun aseen pari viimeistä tasoa on tulossa täyteen niin ainoa tapa saavuttaa ne on maksaa kauppiaalle ja sitten kärsiä RNG:stä. Joko ase päivittyy suoraan maksimiin tai sitten putoaa pari tasoa mikä on aika hemmetin ärsyttävää ja turhaa. Pelin voi tallentaa kylässä ihan vapaasti joten sen sijaan että tuhlaisit aikaa rahan grindaamiseen (se parin tason putoaminen voi käydä kalliiksi) tottakai vaan resetoit pelin. Voi olla että on ollut nyt vain tosi huonoa tuuria tai sitten pelissä on joku kettuileva laskuri mutta nyt on joku 10 yritystä epäonnistunut putkeen ja vähän ehkä sapettaa.

  Muuten kyllä ollut enimmäkseen ihan jees vaikka mikään Shiren tämä ei ole. Tässä aika harvoin on pulassa ja oikeasti joutuu miettimään mitä tekee eikä tässä oikein koskaan joudu turvautumaan muihin esineisiin kuin perus heltti ja mana puteleihin.

  Mutta joo. Babby's first mysteeri luolaksi tämä on ihan toimiva. Sen tiedän että switch/ps4 versiosta puuttuu joitan minipelejä mutta en ole kyllä niitä minipelejä itse muutenkaan pelannut ja niitten uupumisen ei pitäisi olla syy olla hankkimatta uutta versiota.
   
 7. RetroFly

  RetroFly ''Taide on ajatusten heijastuma''

  Super Mario Bros 3 (100% speedrunning)

  Lähinnä speedrunnailua pelimaratonia varten. Oma ennätykseni tällä hetkellä on 1h 32min 38s eli parannettavaa olisi vielä, sillä tavoittelen alle 1h 30min aikaa. Tämä peli kyllä kestää pelaamista vuodesta toiseen.
   
 8. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Yoshi Crafted World.

  Aika on tosi vähissä ja vain silloin tällöin ehtii pelailla. Tämä on ollut kyllä loistopeli. Minusta tuo haaste tasokin on sopiva ja halutessaan sitä saa rutkasti lisää jos haluaa kerätä kaiken mahdollisen kentistä. 3 kiveä löydetty ja neljänne etsimisen aloitin eilen. Minusta pelin leppoisa fiilis ja löytämisen ilo on juuri sitä Nintendoa mitä itse kaipaan peleiltä.

  Tulee varmasti kerättyä kaikki mahdollinen kunhan ensin saan pelin läpi. Hyvä peli ja suosittelen jos yhtään kiinnostaa. Niin ja onneksi Nintendo vielä tämän tyyppisiä pelejä tekee. Yksinkertainen formaatti voi olla loistavaa viihdettä!
   
  Myy100 tykkää tästä.
 9. Jonelink

  Jonelink Vieras

  Pelasin tänään Assassin's Creed Odyssey läpi ja aloitan nyt Sims 4. En kauheasti pelaile näitä sims aiheisia pelejä, mutta mobiiliversion kohdalla se nosti innostusta että aattelin ostaa konsoliversionkin.
   
 10. Mies joka ei pystynyt

  Mies joka ei pystynyt Idolimestari

  Binding of Isac Afterbirth+ pelailu Steamissa jatkuu, pelikello ylitti 600 tunnin vähän aikaa sitten. Onnistuin vihdoinkin päihittämään Mega Satanin hardilla kaikilla hahmoilla, joten jäljellä on enää 5 hahmoa joilla on The Lamb tai ??? hard modella päihittämättä. Tavoitteenani oli tänän vuonna ennen uutta lisäriä saada kaikki Completion markerit kaikille hahmoille Hard Modella.

  Mukavasti tämä peli viihdyttää viiden vuoden pelailun jälkeen.
   
 11. Jonelink

  Jonelink Vieras

  Sims 4 ei enään kiinnostanut pelailla paljon mutta sitä on tullut harvemmin pelattua. Tällä hetkellä pelailen Ni no kuni 2. Päätarina on pelattu, mutta tekemistä on paljonkin jäljellä, jotain sivutehtäviä on suorittamatta, harvinaisten hirviöiden metsästys ja viimeinen dreamer's door kenttä. Olen tuossa useasti ollut keräämässä voimakkaita aseita, mutta en ole edennyt ihan viimeiseen pisteeseen asti.

  Switchillä sitten menee Mario + rabbids kingdom battle. Eka chapter on pelattu ja seikkailut jatkuu jäniksien kanssa.
   
 12. RetroFly

  RetroFly ''Taide on ajatusten heijastuma''

  Game Boy-kuume on jyllännyt maratontreenien ohessa, joten tuli pelattua Wario Land 1 läpi parhaalla lopulla. Loistava peli vieläkin, viime läpäisykerrasta onkin muutama vuosi. Aloitin siitä inspiroituneena ns. Wario Land-projektin, jossa pelaan neljä ensimmäistä sarjan peliä. Wario Land II-pelailu on lähtenyt hyvin käyntiin. Hieman omituinen ohjattavuus ykköseen verrattuna. Ehkä siihen tottuu kun pelaa enemmän. Tuli myös aloitettua Donkey Kong 94, tuo suuresti arvostettu puzzlepeli Game Boylle. Eka maa läpi ja tosi positiiviset ensifiilikset. Mukavaa puzzleilua pieniin peliisessioihin.
   
 13. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  Subnauticaa PS4:llä.

  Alan pikkuhiljaa olla siinä pisteessä että pakko alkaa mennä aluielle jossa isot jyrmyt jyrisee. Loppupelissä alkaa ehkä vähän näkyä että loppujen lopuksi erillaisia aluksia ynnä muita juttuja jota voi rakentaa ei kauheasti ole mutta koska ehtinyt pelata yli 24h tuntia ja fiilis asiasta ei ole vahva niin eipä tuo ole nautintoa pilannut. Jos tykkää tälläisistä resurssien keräily/tukikohtien rakentelu peleistä niin ehdottomasti kannattaa hankkia.

  Tutkittavaa riittää.
   
 14. Mies joka ei pystynyt

  Mies joka ei pystynyt Idolimestari

  Jatkoin huhtikuun alussa Final Fantasy XIV pelailua.

  Rehellisesti sanottuna en tiennyt kuinka kauan jaksan pelata tällä kertaa, mutta nyt kuukautta myöhemmin kun kulutan iltoja siihen että hakkaan puuta jotka spawnaa 30 min välein, niin uskon olevani koukussa. Shadowbringeriä odotellessa, main jobin ileve on 390, eikä minusta ole savage raideihin joten grindailen kolikkoja Alliance Raideista. Olen varmaan viimeinen henkilö jonka pitäisi saarnata muille pelaajille pelitaidoista, mutta healerina kun on tarpeeksi montaa kertaa nähnyt samassa bossissa samaan iskuun monen DPS kuolevan niin kyseenalaistan kyllä heidän taitoja erottaa oikeaa vasemmasta ja merkatulta AOE-alueelta poistumistaitoja.
   
 15. Lassikko

  Lassikko Ihminen

  Nyt on lopulta Boxboy+Boxgirl 100% läpi.

  Suosittelen kyllä. Hintaa on kuitenkin vain 10€, ja peli kestää helposti yli 10h, jos haluaa saavuttaa parhaimman lopun.
  Toisaalta, ei peli tarjoa mitään uutta verrattuna sarjan edellisiin osiin. Uuttahan on tuo moninpeli, mutta jos ei löydy toista pelaajaa, voisi ihan yhtä hyvin ostaa yhden 3DS:llä olevista osista.
  Peli ei myöskään oikeastaan tarjoa minkäänlaista haastetta, mikä voi olla huono juttu tällaiselle pulmapelille. Tämä on etenkin huomattavaa mainion Baba is Youn pelaamisen jälkeen, joka tarjosi todellista haastetta Switchillä. Vaikeustaso on jopa matalampi kuin edellisissä Boxboy-peleissä, jotka jo valmiiksi olivat melko helppoja.

  Boxboy+Boxgirl on siis loppujen lopussa ihan kiva ja rento peli, mutta et kyllä missaa mitään, jos olet pelannut yhtäkään edellisistä osista 3DS:llä.
   
 16. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Pokemon Let´s Go:ta on tullut pelailtua. Olen kyllä tosissaan viihtynyt pelin parissa, joka on positiivinen yllätys. Vanhana tulossa Pokemon kouluttaja :grin::grin: Oikein odotan niitä "oikeita" Pokemon pelejä eli Shieldejä. Kaikkia 8 Gymiä suoritettu ja huomenna loppuhuipennukseen.
   
 17. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Jee, nyt on Pokemon mestari. Jotakin mystistä luolaa olisi vielä tarjolla. Ihan miellyttävä peli 8/10. Toivottavasti saisi siihen oikeaan jatko-osaan tuon ääninäyttelyn. Elävöittäisi kummasti hahmoja.
   
 18. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  Väärin on toki sanoa että uusin Atelier on askel oikeaan suntaan koska en ole kuin viime trilogian ekaa pelannut pari tuntia mutta sanonpa silti. Häviää joka suhteessa E&L:lle mutta silti ollut kivaa pelattavaa tähän asti. Alkemia systeemi on vaihteeksi taas ihan kelvollinen niin pysyy mielenkiinto yllä vähän paremmin.
   
 19. Artzei

  Artzei Nuija

  Viime päivinä on tullut tahkottua tuota World of Final Fantasyä.
   
 20. RetroFly

  RetroFly ''Taide on ajatusten heijastuma''

  Spelunkya oon hakannut ainakin viikon putkeen. Aina välillä oon pelaillut Tetristä, ekaa Castlevaniaa sekä muita eri NES-pelejä lyhyissä sessioissa.