Turistiopas: Xenoblade-maailmojen 7 kiehtovinta paikkaa

Oletko suunnittelemassa seuraavaa matkaasi, mutta kaipaisit jotain uudenlaista? Etkö jaksa enää innostua perinteisistä turistikohteista? Ei hätää, Fintendon matkailutoimistolla on ratkaisu juuri sinua varten, sillä olemme juuri aloittaneet matkat Bioniksen, Miran ja Alrestin häikäiseviin maihin, joiden upeat nähtävyydet saavat matkailijat varmasti vaikuttuneiksi! Tässä olisi seitsemän parasta matkailuvinkkiä alueille, joihin joka matkailijan on elämänsä aikana tutustuttava, kunhan muutamat satunnaiset kerrostalon kokoiset örkit eivät pelota.

Gaur Plains, Bionis

Xenoblade Chronicles (Wii, New 3DS)
Turvallisin valinta matkailijan ensimmäiseksi tutustumiskohteeksi. Gaur Plainsin aavat ruohotasangot ja alueen päälle kaartuvat valtavat stalaktiittimuodostelmat hurmaavat varmasti matkailijan kuin matkailijan. Gaur Plainsin ilmapiiri on yleisesti ottaen hyvin rento ja huoleton monine pienine lampineen ja puroineen, joilla alueen suuret ja rauhalliset laiduneläimet käyvät vilvoittelemassa. Ylempänä alueella sijaitsee matkailijoita ihastuttava kivisienimuodostelmia täynnä oleva järvi, ja aivan tasangon perukoilla rohkeampia retkeilijöitä houkuttelee valtava tuuliluolasto, jossa majailee kaikenlaisia jännittäviä otuksia.

Kokonaisuuden kruunaa Bioniksen kauas korkeuksiin ulottuva mieletön siluetti, joka saa skaalallaan kenet tahansa hiljaiseksi kunnioituksesta. Tämä kaikki on sopivien etäisyyksien päässä pienestä alun perin pakolaisleirinä tunnetusta paikasta, joka tarjoaa vaatimattoman mutta turvallisen majoituksen turisteille optimaalista rauhoittumista varten.

Ajankohtaisia huomioita matkailijoille:
Leirin sisäänkäynnin lähettyvillä vaelteleva valtava Gogol ei todellisuudessa ole niin halittava kuin miltä näyttää, suosittelemme vahvasti pakoon juoksemista heti kun kyseinen hahmo ilmaantuu näköpiiriin.

Leftherian Archipelago, Alrest

Xenoblade Chronicles 2 (Switch)
Tämä on paras paikka tutustua Alrestin määrittelevimpään piirteeseen eli horisonttiin asti venyvään pilvimereen, joka on ensikertalaisille mitä taianomaisin näky. Alue koostuu pilvimerestä ja sen yllä sijaitsevista pienistä titaaneista, joita yhdistävät pelottavan kapeat ja pitkät lonkerosillat, joiden ylitys on varsin hengellinen kokemus jo itsessään. Suhteellisesta pienuudestaan huolimatta titaanien päällä on mitä monipuolisimpia keitaita, jotka ovat kuin sieviä paratiisipuutarhoja, joita tuijotellessa mieli lepää.

Kenties omalaatuisin kokemus Leftherian saaristossa ovat suuren pilviseinämän läpi kulkevat pitkälti läpinäkyvät käytävät, joiden uumenista voi ihailla pilvimeren syvyyksien ihmeitä turvallisesti. Majoitusta voi hakea seudun rajamailla sijaitsevasta kotoisasta ja rauhallisesta Fonsettin kylästä, jossa voi myös turvallisesti kokeilla pilvien seassa uimisen keveyttä.

Ajankohtaisia huomioita matkailijoille:
Kylän suojelijan monumentilla on epähuomiossa jätetty auki eräs epäilyttävä pieni luola, jonka suhteen ei kannata antaa uteliaisuudelleen periksi ja käydä peremmälle. Matkavakuutus ei kata tämän paikan aiheuttamia murheita.

Noctilum, Mira

Xenoblade Chronicles X (Wii U)
Eksoottisempaa ja seikkailullisempaa kokemusta kaipaavan kannattaa kääntää nokka kohti Miran tiheäkasvuista Noctilumia, jonka valtavat ja toinen toistaan värikkäämmät kasvit saavat kenet tahansa nöyräksi mahtavuudellaan. Tiheämmässä osassa viidakkoa on mitä oivin mahdollisuus kokeilla omia rajojaan ja lähteä kiipeilemään kasvien latvustoissa, joista on kätevää ihailla väriloistoa ja omaperäistä luontoa. Samalla pysytään poissa metsän kiukkuisten pikkumörköjen reviireiltä.

Pohjois-Noctilumissa matkailijalle avautuu henkeäsalpaava näkymä alueen valtaville vesiputouksille, joita kovimmat hurjapäät tapaavat tutkia aivan lähietäisyydeltä. Mikäli matkailija ei vielä tunne oloaan tarpeeksi pieneksi, niin Noctilumin pohjoisosista löytyy lisäksi vesistöalue, jota varjostaa käsittämättömän kolossaalinen punertava kasvi, jonka olemuksessa riittää ihailtavaa ja pohdittavaa vuosiksi eteenpäin. Nähtävää siis riittää, ja matkan tekeminen omavaraisesti leireillen on varmasti unohtumaton kokemus.

Ajankohtaisia huomioita matkailijoille:

Punaisen jättikasvin alueella liikkuvia lintutarkkailijoita kehotetaan erityiseen varovaisuuteen ja olemaan tekemättä mitään huomiota herättävää, sillä taivaalta saattaa tulla äkkiarvaamatta kerralla maailmanloppu jos toinenkin. Otus ei ole kesy.

Valak Mountain, Bionis

Xenoblade Chronicles (Wii, New 3DS)
Äärimmäisiä olosuhteita kaihtamattomien ei tarvitse etsiä kauempaa, sillä Bioniksen oikealla olkapäällä sijaitseva Valak Mountain tarjoaa harrasta harmoniaa ja huimia haasteita kenelle vain. Tämä lumen peittämä vuoristoseutu on varsin vertikaalinen koko pituudeltaan ja vaatii seikkailijoilta kovaa fyysistä kuntoa, mutta alueen öinen rikkomaton hiljaisuus ja sielukkaan puhtaat maisemat ovat varmasti vaivan arvoisia. Alue on kauneimmillaan öisin, kun sadat kauniin kirkkaat jääkristallit alkavat hohtaa kultaisena ja luovat upean valospektaakkelin pilvettömälle tähtitaivaalle.

Lumisten kallioseinämien yhteydessä riittää historiallista tutkittavaa muinaisten jättien raunioiden muodossa, jotka ovat vanginneet kaikkien uteliaiden mielet salaperäisyydellään ja mahtavuudellaan. Luonnossa yövytään omalla vastuulla, mutta sinnikkäiden arkeologiaa harjoittavien Noponien leirissä on varmasti lämpöä ja turvaa ulkopuolisillekin.

Ajankohtaisia huomioita matkailijoille:
Kenties alueen kuuluisimmalle arkeologiselle nähtävyydelle eli Three Sage Summitille menemistä kannattaa välttää lumimyrskyjen aikaan. Lumen lisäksi turistien päälle on raportoitu tippuvan myös jotain astetta fataalimpaa, josta ei välttämättä selviä edes elinikäisillä traumoilla.

Sylvalum, Mira

Xenoblade Chronicles X (Wii U)
Virheellisesti lumiseksi luultu, mutta todellisuudessa samettisen valkoisen tuhkan peittämä Sylvalum on kuin suoraan satukirjasta varastettu paikka taianomaisten maisemiensa ansiosta. Jylhät kalliot varjostavat tätä aavaa laaksoa, jossa sijaitsee satoja omaperäisiä lamppumaisia kasvipalloja, jotka hohkavat yöllä kauniin vihreänä valaisten koko laakson upeasti. Alue on myös tunnettu henkeäsalpaavista sääilmiöistään, kuten punaisista revontulista, sankoista itiöpilvistä ja ehkä vaikuttavimpana energiasumusta, joka yhdessä alueen muiden ihmeiden kanssa on yhdistelmä vertaansa vailla.

Tätä kaikkea komeutta hallitsee korkealla Sylvalumin yläpuolella jättimäinen valopallo, jonka olemassaoloa ei usko ennen kuin sen itse näkee. Matkailija voi tutustua tähän kaikkeen hyödyntämällä NLA:n sotureiden ylläpitämiä leirejä ympäri seutua.

Ajankohtaisia huomioita matkailijoille:

Vihamielisen Ganglion-rodun leirien määrä on ollut nousemaan päin viime aikoina, joten alueella on syytä erityiseen varovaisuuteen. Fintendon matkailutoimistolle ei kannata soittaa kidnapatuksi tullessaan lunnasvaatimuksista, sillä tarjoamme korkeintaan kahvit.

Kingdom of Uraya, Alrest

Xenoblade Chronicles 2 (Switch)
Puhdasta luonnon kauneutta ja historiallista arkkitehtuuria tarjoava Urayan kuningaskunta sijaitsee suuren titaanin sisässä, mikä itsessään on jo konsepti aivan toisesta maailmasta. Valtion sokkeloisista luolastoista löytyy mitä uteliaimpia otuksia ja luonnon omia taideteoksia. Matkalla kohti titaanin perää aukeaa myös surrealistisen lumoava näky oranssia ja violettia kimaltavaan laaksoon, jonka kauneus on parasta sielunruokaa.

Pääkaupunki Fonsa Myma loistelee kultaisen majesteettisena korkean kallion huipulla, ja on myös sisältä päin mitä vaikuttavin paikka sekä kulttuuri-ihmisille että tavallisille lomailijoille. Kaupungin hienoissa majataloissa viipyvien olisi syytä myös ottaa tavoitteeksi kiivetä suuret portaat kaupungin pyhälle raunioareenalle, josta voi ihastella Alrestin pilvimerta paraatipaikalta.

Ajankohtaisia huomioita matkailijoille:

Mikäli sokkeloissa seikkailevien hajuaisti alkaa käydä ylikierroksilla, on syytä varoa askeliaan, sillä onhan elävällä titaanilla myös toimiva vatsa. Vihertävien altaiden vesi ei ole erityisen ihoa hellivää, joten pulikointi suositellaan jättämään väliin alle viisinumeroisilla suojakertoimilla.

Mechonis Field, Mechonis

Xenoblade Chronicles (Wii, New 3DS)
Todellinen jokerikortti matkakohteiden joukossa pelkoa tuntemattomille on retki kohti Bioniksen pelottavampaa sisarta, Mechonista. Alueella hortoilee ympäriinsä vihamielisiä koneita, mutta jännitys on osa tätä suurta seikkailua. Kaikessa ulkoisessa kolkkoudessaan näky Mechoniksen teollisissa sisuksissa on kaikessa yllätyksellisyydessään mykistyttävän tyylikäs. Paikan vertikaalisuus saa kenet tahansa sekaisin.

Arkkitehtuurin kiiltelevät sylinterimuodot ja kiertelevät tasanteet miellyttävät säännöllisyydellään. Taustalla hennosti humisevat koneistot saavat mekaanisen maiseman suorastaan elämään. Alueelta pääsee myös piipahtamaan Mechoniksen ulkorakenteiden päälle, josta voi todistaa harvinaisen huikeaa näkyä horisontissa Bioniksen siluetin muodossa – pistää miettimään oman olemassaolon pienuutta. Vaarallisen maaston keskellä on onneksi pieni Machina-rodun leiri, jossa pääsee huoltamaan itseään rankan matkan jälkeen.

Ajankohtaisia huomioita matkailijoille:
Olemme kuulleet vihiä jonkinlaisesta konfliktin eskaloitumisesta Bioniksen ja Mechoniksen kansojen välillä, mutta tästä ei ole syytä huolestua. Näin suuren ja järkkymättömän titaanin sisällä ainoana huolena pitäisi olla korkeintaan jotain niinkin absurdia kuin jonkin jumalan yhtäkkinen kyllästyminen elämään.

Näin on seitsemän suosikkikohdetta esitelty, joko olet varannut matkasi?

Tärkeä ilmoitus:
Fintendon matkailutoimisto on lakkautettu traagisen tapahtuman vuoksi.
Omistaja menehtyi surullisesti matkallaan Bioniksen Satorl Marshilla. Paijattavien pupujen joukossa oli vähän treenatumpi yksilö, joka ei erityisemmin pitänyt omistajan rumasta naamasta. Pahoittelemme tapahtunutta.