Elokuvat ja TV

Tervetuloa Fintendoon!

Fintendo on suomalaisten Nintendo-pelaajien keskustelupaikka.

bdbdbd

Jäsen
30.4.2017
195
Katsoin juuri Netflixistä vuoden 1966 Batmanin. Silloin kun sarja minkä pohjalta leffakin on, tuli 80-luvulla TV:stä, oli se kyllä paljon jännittävämpi, mutta sillon sitä olikin iän puolesta sarjan kohderyhmää.
 

Wilbur wals

SW-8065-2970-1519
30.4.2017
946
Muistan silloin itse nähneeni viimeksi vuoden -66 Batmanii tästä pari vuotta takaperin, kun YLE Teemalla oli se "Batman-kesä" meneillään.

Tulee muuten YLE Teemalta mielestäni tälläkin hetkellä nuo vanhat Bätmänit jos ei sitten ole juuri kerinnyt loppumaan.
 

Tingle

Paavo
1.5.2017
465
Turku
Suosikkielokuvani ovat Taksikuski ja Kummisetä osa 1. Ristiriitaisia hahmoja ja tykkejä näyttelijäsuorituksia kummassakin.
 

Tapza

Jäsen
1.5.2017
57
Pidän elokuvista, koska ne tarjoavat mahdollisuuden pakoilla kurjaa todellisuutta ja kaikkia niitä vaativia velvollisuuksia joita modernissa yhteiskunnassa operoivan ihmisen harteille kasautuu. Yksi suosikkielokuvistani on Hayao Miyazakin ohjaama lastenpiirretty nimeltä Kikin lähettipalvelu. Pidän siitä, koska pääosassa on alaikäinen tyttö. Elokuvassa on myös kivat värit.
 

Majur1

Jäsen
1.5.2017
33
Tampere
Kaikkien aikojen paras TV-sarja: Stargate SG-1 (kaudet 1-8), hyvinä kakkosina tulevat kaudet 9-10 (Ori-saaga) ja Stargate Atlantis

Katsomani TV-sarjat nyt: Game of Thrones, Vikings, Black Sails ja linjasta poiketen paras sitcom How I met your mother.

Kaikkien aikojen paras leffa: Star Wars Episode VII -Force Awakens

Tänä vuonna katsottuja leffoja: Guardians of the Galaxy vol 2, Revenant, Star Trek Beyond, Star Wars Rogue One

Yleisesti ottaen pidän yleensä vähän kevyemmästä matskusta ja genreistä scifi on eittämättä SE juttu (niinkuin ehkä listoista näkyy). Silloin kun nämä kaksi asiaa yhdistetään syntyy parhaimpia juttuja itelleni. En ymmärrä mistään taiteellisista hölynpölyistä mitään, enkä liiemmin kiinnitä huomiota leffojen teknisiin toteuksiin tms. Jos leffa näyttää ja kuulostaa hyvältä, siinä on mukaansa tempaava tarina, vähän kevyttä huumoria ja toimintaa niin avot. Lähestyn leffoja ja sarjoja yleensä enemmän siltä kantilta, mitkä ovat viihdyttäviä omasta mielestäni.

Täytyy kyllä myöntää, et kyllä mä paljon katson laidasta laitaan jopa kaiken näköistä hömppää avovaimon kanssa. Elisa Viihteen avulla tulee laitettua sarjaa jos toistakin toistuvaan tallennukseen, joten sieltä tulee seurailtua kaikennäköistä. Suomalaisen musiikin ystävänä, olen tykännyt Vain Elämäästä paljon ja lisäksi esim Henkka Hyppösen vetämät Hyvät ja Huonot uutiset (taso on laskenut tällä kaudella) ja Olipa kerran elämä on välillä väsyneenä tosi hulvatonta menoa ja jälkimmäisestä saattaa jopa jotain uuttakin oppia :)

Richard Dean Anderson, Harrison Ford ja Leonardo Di Caprio ovat parhaat näyttelijät. Parhaista ohjauksista nostaisisin esille ainakin JJ Abramsin ja Neil Blomkampin.

Tässä aika pitkä selitys omasta leffa ja TV-sarja mausta. Olisi mielenkiintoista kuulla, kuinka scifipainotteista porukka täällä on ja löytyykö teidän omilta listoilta jotain samoja leffoja tai sarjoja kuin multa?
 

bdbdbd

Jäsen
30.4.2017
195
Kaikkien aikojen paras TV-sarja: Stargate SG-1 (kaudet 1-8)

No nyt täytyy kyllä olla samaa mieltä. Mielenkiintoista tuossa on se, että kuinka hyvä tuo sarja loppujen lopuksi olikaan, kun ottaa huomioon leffan keskinkertaisuuden.

Kaikkien aikojen paras leffa: Star Wars Episode VII -Force Awakens

Ei kyllä ollut. Oli huonoin SW-leffa (tähän mennessä).

Tässä aika pitkä selitys omasta leffa ja TV-sarja mausta. Olisi mielenkiintoista kuulla, kuinka scifipainotteista porukka täällä on ja löytyykö teidän omilta listoilta jotain samoja leffoja tai sarjoja kuin multa?

SG1:n kanssa parhaasta scifisarjasta kilpailisi Babylon 5, mutta sarjan keskivaiheilla siinä ei tapahtunut juuri mitään, syynä lienee sarjan suosio, jonka vuoksi sarjaa sitten pyrittiin pidentämään. Alkuperäinen Star Trek on kanssa kova sarja, mutta sen ajoittainen epäjohdonmukaisuus ja vahvasti 60-luvun jenkkiläiseen maailmankuvaan painottuva sisältö on enemmän tai vähemmän häiritsevää aina välillä. Leffat sitten korjasivat suurimman osan näistä ongelmista, minkä vuoksi pidän leffasarjasta enemmän, vaikka se ei niin kiinnostava olekaan kuin mitä sarja oli. Myös TNG:n osalta leffat vievät sarjasta voiton, joskin eri syistä.

Parasta leffaa on hankala ainakaan yksiselitteisesti nimetä, mutta Matrix, vuoden 1989 Batman, SW: New hope ja Kadonneen aarteen metsästäjät voisivat sellaisen tittelin voittaa, ja muita maininnanarvoisia leffoja ovat ainakin Terminator 2 ja ensimmäiset Harry Potterit.

Näin muuten leffasuosituksena antaisin Watchmenin, joka löytyy esimerkiksi Netflixistä. Etenkin jos Tim Burtonin Batmanit iskevät, pitää tästä varmasti. Tyypillisestä DC:n yksiulotteisesta (super)sankariviihteestä poiketen tässä tarkoitus yleensä pyhittää keinot. Kevyttä väkivaltaviihdettä hakeville pätkä saattaa olla ajoittain turhan kompleksinen, vaikkei se mielestäni este leffasta nauttimiselle silloinkaan ole.
Watchmenissä on 2000-luvun leffaksi harvinaisen paljon testosteronia.
 

Loota

Kermakostaja
Ylläpitäjä
12.4.2017
284
En osaa ottaa osaa sen enempää elokuvakeskusteluihin, mutta ajattelin vain tulla purkamaan kiukkuani yhden viestin verran kuinka How To Train Your Dragon 3 on jälleen lykätty vuodella eteenpäin aina kaukaiseen 2019 kesään asti kun alun perin mokoma oli tulossa vissiin jo tänä kesänä. Alkuperäinen on suosikkielokuvani koskaan niin tämä alkaa menemään jo kituutukseksi pikku hiljaa.

Animaatioleffat on kivoja ja Disney Pixar on ollut mielettömässä tulessa viime vuodet.
 

ville111

Yksinkertaisen yksikäsitteinen yksilö
Toimitus
30.4.2017
646
Nykyään katson yhä vähemmän TV:tä, mutta yhä enemmän Netflixiä ja joskus myös YLE Areenaa. Joitain sarjoja, joita seuraan melko aktiivisesti, on muun muassa Supernatural, The Big Bang Theory, Gotham ja The 100. Yksi tuoreimmista kokemuksista on Uusi Sherlock, joka yllätti positiivisesti. Olen myös katsonut monia sitcomeja, mutta seuraamistani sarjoista ainoa vielä hengissä oleva komediasarja on The Big Bang Theory.

Leffoja katselen laidasta laitaan. Pidän Sci-Fi -elokuvista (tyyliin Star Wars, Inception, Interstellar...), jännityselokuvista, fantasiaelokuvista, komedioista ja monista muistakin. Myös animaatioelokuvat maistuvat erittäin hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

Wilbur wals

SW-8065-2970-1519
30.4.2017
946
Postista pamahti tänään blu-rayt Kourallinen dynamiittia ja Excalibur. Jälkimmäistä en ole koskaan nähnyt ja ensimmäisestä en muista mitään. Eli uusia elokuvia minulle:)
 

Kuruwin

Epätoivon lähetti
Toimitus
3.5.2017
393
Itsellä alkoi tässä äskettäin taas pitkästä aikaa elokuvat taas maistua ja tuli taas innostuttua ostelemaankin niitä. Hyllyyn päätyi pari Japanilaista klassikoa kuten Naked Island, Burmese Harp ja Onibaba jonka olen joskus kauan sitten nähnyt. Master Of Cinema sarjasta tuli myöskin ostettua Kiinalainen Wuxia klassikkokin nimeltä Dragon Inn.

Länkkäri puolelta tuli ostettua tuo Amerikkalainen versio Ring elokuvasta ja mielenkiinnolla odotan että oliko se niin pätevä mitä muistan. Ring taisi aloittaa sen aasialaisten kauhuelokuvien uudelleentekemisen buumin mutta yhdessäkään muussa käännöksessä ei tainnut kauheasti yritystä olla.

Näiden lisäksi tuli napattua kokoelma arvostetun Saksalaisen Werner Herzogin elokuvia. Vaikka tunnettu ohjaaja onkin niin pakko myöntää että en ole kyllä yhtään Wernerin teosta nähnyt sitä Grizzly Man dokkaria lukuunottamatta (ihan mielenkiintoinen)

Anyways. Ehkä kohta vihdoin saan 100 elokuvaa täyteen IMDB sivustolle laatimaani "lempi elokuvani" listaan. Sitten voi vihdoin tehdä siitä listasta julkisen.
 

Andyliini

Tyhmä
Toimitus
30.4.2017
358
Tampere
Tänä vuonna on tullut jo melko monta kertaa käytyä leffassa, toukokuussa käyn katsomassa vielä Alien: Covenantin ja Pirates of the Caribbean: Salazar's Revengen. Kesäkuun alussa tulee ensi-iltaan se itseni tämän hetken odotetuin elokuva, eli Wonder Woman. Odotukset ovat korkealla jo senkin takia, että vaikka ohjaaja Patty Jenkins onkin ohjannut urallaan vain yhden kokopitkän ennen tätä, on hän vakuuttanut minut ohjaajantaidoillaan ja uskottavuudellaan. Toivottavasti elokuva menestyy.
 

El capitan

Jäsen
30.4.2017
6
Televisiota ei tule käytännössä katsottua ollenkaan (vaikka alkuvuodesta ostinkin uuden 55" 4K töllön), lähinnä siinä pyörii tyttärelle pikku prinsessa ja ryhmä Hau -sarjoja :) Taitaa olla Doctor Who ainut, jota tällä hetkellä seuraan, ja sekin Areenasta sitten kun itselle sopii.

Netflixistä muutamien sarjoejn uusia kausia aina odotellaan (MCU sarjat, Black Mirror, Black Sails, Stranger Things), mutta väliin menee parikin kuukautta ilman katselua. Kerran viikossa pidetään avopuolison kanssa leffailta tyttären nukkumaa menon jälkeen (tässäkin MCU leffat kärjessä), joka pidetään omassa pienessä leffahuoneessa (tykki yms. pitäisi tänä tai ensi vuonna päivitellä 4K -malliin).
 

Loota

Kermakostaja
Ylläpitäjä
12.4.2017
284
Katsoin John Wickin pari kuukautta takaperin ja jatko-osa ilmestyikin sitten aika kätevästi lyhyen odotuksen jälkeen, joka tuli tänään illalla katsottua. En mitään leffa-analyyseja osaa enkä yritä lähteä kirjoittamaan, mutta tuntuu siltä kuin olisin saanut 100% tuorepuristettua brtutaalia tyylikkyyttä suoraan suoneen ja saatan olla vaarallisesti koukussa siihen. Leffoissa ei paljon ylimääräisiä jorinoita ole vaan päähenkilömme vaikuttava, katsojillekin ongelmitta välittyvä maine ja olemus itsessään hoitaa kaiken kerronnan ja tarinan viemisen eteenpäin. Jokainen laukaus on tarkkaan harkittu shotti mielihyvää, ja tavallisesti veriroiskeista ja muusta kuolemantuottamisen korostamisesta välinpitämätönkin nautiskeli siitä häpeilemättä silmät pyöreinä tahaton virne naamalla. 5/5 voisi pelata ressa nelosen tähän perään läpi.

/Lootan keskiviikkoyön leffasuositus.
 
Viimeksi muokattu:

Tertzzi

SW-2800-6452-5622
1.5.2017
224
Helsinki
Katsoin John Wickin pari kuukautta takaperin ja jatko-osa ilmestyikin sitten aika kätevästi lyhyen odotuksen jälkeen, joka tuli tänään illalla. En mitään leffa-analyyseja osaa enkä yritä lähteä kirjoittamaan, mutta tuntuu siltä kuin olisin saanut 100% tuorepuristettua brtutaalia tyylikkyyttä suoraan suoneen ja saatan olla vaarallisesti koukussa siihen. Leffoissa ei paljon ylimääräisiä jorinoita ole vaan päähenkilömme vaikuttava katsojillekin ongelmitta välittyvä maine ja olemus itsessään hoitaa kaiken kerronnan ja tarinan viemisen eteenpäin. Jokainen laukaus on tarkkaan harkittu shotti mielihyvää, ja tavallisesti veriroiskeista ja muusta kuolemantuottamisen korostamisesta välinpitämätönkin nautiskeli siitä häpeilemättä silmät pyöreinä tahaton virne naamalla. 5/5 voisi pelata ressa nelosen tähän perään läpi.

/Lootan keskiviikkoyön leffasuositus.
John Wickin katsoin itsekkin muutama kuukausi sitten, ja oli kyllä tosi hyvä. 2:nen pitää ostaa kun tulee myyntiin!
 

Andyliini

Tyhmä
Toimitus
30.4.2017
358
Tampere
Musta torni tulee parin viikon päästä. Kirja on yksi parhaista joita olen koskaan lukenut, joten toivottavasti elokuva pääsee lähellekään samaa tasoa. En vain pääse yli siitä mieltymyksestäni, että Rolandin pitäisi olla valkoihoinen. Toivottavasti se ei haittaa liikaa elokuvanautintoa.
 

retropälli

Jäsen
8.5.2017
134
Tuli katsottua logan viimein kun tuli makuunin tällä viikolla. Erittäin syvällinen draama ja pisti miettimään professori x:ää ja logania ihan uudelta kantilta henkilöinä. On mahtavaa että uskalletaan tehdä myös aikuisille suunnattuja supersankari elokuvia. Deadpool ja logan eivät pettäneet. Molemmat mahtavia, mutta hyvin erilaisia.