Peli jota pelaat tällä hetkellä

Tervetuloa Fintendoon!

Fintendo on suomalaisten Nintendo-pelaajien keskustelupaikka.

Kuruwin

Epätoivon lähetti
Toimitus
3.5.2017
393
Sivuprojektina pelaillut Mario + Rabbids Sparks of Hope ja olen kyllä ihan positiivisesti yllättynyt. Tällä hetkellä kolmannella planeetalla ja mukavaa on ollut tätä pelata. En uskonut tätä koskaan hankkivani, koska en noille jäniksille ole oikein lämennyt ja se ensimmäinen peli vaikutti lamaiselta, mutta tykkään tosi paljon tästä jatko-osan vapamaasta liikkuvuudesta. Haastettakin on ollut sopivasti ja pelkäsin vähän, että liian helpolla pääsisi, mutta kyllähän noi vihut välillä hanttiin pistää :D
 

Wilbur wals

SW-8065-2970-1519
30.4.2017
946
Viisi maailmaa takana Super Mario Bros Wonderia. Siskon kanssa pelattu kaksinpelina ja mukavaa on ollut. Monet naurut on saanut naureskelella kaksinpelin kommelluksille. Peli on ollut kyllä laadukasta pelattavaa. Grafiikka, musiikit ja kekseliäät kentät ihmeineen, ovat luonut uskoa siihen, että nykyaikanakin 2-D loikinnat ovat loistavaa viihdettä, kunhan niihin panostetaan kunnolla ja nyt todella tuntuu siltä, että Nintendo ei ole mennyt sieltä mistä aita on matalin tämän uusimman Marion 2-D loikinnan kanssa.
 

Kuruwin

Epätoivon lähetti
Toimitus
3.5.2017
393
Coolshopin tuntien aika varmuudella Star Ocen kakkonen tulee luukusta vasta ensiviikolla, niin jäi aikaa Disgaea seiskalle tähän väliin. Ysi chapterissa tällä hetkellä ja kyllähän tässä on taas pieniä hyviä parannuksia Disgaea kaavaan tehty ja tajuttu rajoittaa sitä autobattle toimintoa, joka hoiti kuutosessa käytännössä melkein koko pelin pelaamisen pelaajan puolesta :D. Harmi tosin, että Disgaeassa itselle on tärkeintä aina ollut hahmot ja tarina ja tällä saralla tämä taas on ollut vähän pettymys. Kyllä välillä saa edelleen naureskella, mutta seiskan hahmot on ehkä viitosen jälkeen kaikista unohdettavimmat enkä oikein usko, että enää on riittävästi peliä jäljellä asian pelastamiseksi.

No jos aikaisemmista Disgaea peleistä on tykännyt, niin suositella tätä kuitenkin voi.
 

Kuruwin

Epätoivon lähetti
Toimitus
3.5.2017
393
No tulipa tässä äskettäin se Star Ocean 2 R läpäistyä ja olihan tämä ihan jees, mutta ehkä odotin enemmän tältä. Tarina ja hahmot jäi tosi keskinkertaiseksi ja useammin kuin kerran sai ihmetellä sitä miten hahmot ei reagoi oikein mitenkään tilanteisiin, joiden pitäisi räjäyttää niiden tajunta täysin :D. Tuossa suhteessa olisi pitänyt ehkä olla uskallusta uudistaa ja täydentää, mutta ei ole haluttu lähteä asioita muuttamaan. No pelillisesti hyvin kyllä tuotu tähän päivään, kun kaikenlaisia elämää helpottavia juttuja vissiin lisätty. Luolissa esim. pystyy tarkistamaan karttaa, mikä pelastaa niiltä ykkösen turhautumisilta. En tiedä miten oli alkuperäisessä, mutta tässä myös pystyy teleporttamaan helposti luolasta pois ja takaisin (ei samaan pisteeseen kuitenkaan) Sen sentään tiedän, että satunnaistaistelut on vaihettu kartoilla liikkuviin vihuihin, mikä on iso plussa.

Pelissä oli myös ainoastaan yksi paikka missä joutu teleporttien kanssa pelleilemään, mutta sekin sentään oli ihan kohtuullinen. Ihan kyllä vaan vinkkinä tosin tätä harkitseville, että jos haluaa haastetta, niin ei kannata pelata normaalilla, koska tämä peli on niin älyttömän helppo hajottaa. Pistää exp buusti skillin päälle, nostaa vihollisten määrää ja sitten vetää 5x bonukset ketjutaistelusta, niin leveleitä vaan satelee.

Kannattaa sitten pelatessa myös huomioida SP pisteiden säästämiseksi, että vain yksi hahmo tarvitsee sen kirjoituskyvyn kymppiin, että monen skillin kyvyt saa nostettua pisteitä käyttämättä. Kirjoittajalla ei pidä edes entuudestaan olla nostettavassa kyvyssä pisteitä, että saa nostettua siihen 7 tasoon asti. Kannattaa siis ensin vain pari alinta tasoa päivittää pisteillä ja sitten loput kirjoilla.

Viimeisenä vinkkinä vielä, että tiimiin mahtuu vain 8 hahmoa eli kaikkia hahmoja ei voi saada. Osa hahmoista myös sulkee toisen eli kannattaa valikoida hahmot jo etukäteen.

https://www.destructoid.com/how-to-recruit-every-star-ocean-second-story-party-member/
 

Wilbur wals

SW-8065-2970-1519
30.4.2017
946
Tulipahan kaiken suhteen sopiva väli hankkia kauan haikalemani Pikmin 4. Ensimmäinen pelipäivä takana ja täytyy kyllä sanoa, että tähän asti peli on onnistunut ylittämään korkealla olleen ennakko-odotuksen. Tunnelmat on tällä hetkellä sellaiset, että kyseessä on loistavan pelisarjan ei pelkästään uusin vaan myös paras osa. Saa nähdä onko sama viilis kun peli on 100% läpi suoritettu. Mutta kyllähän tämä on taas Nintendoa parhaimmillaan. Graaffinen ulkoasu on hieno, pelattavuus rautaa ja pelimaailman rentouttava vaikutus on vahvasti läsnä. Niin ja laittaahan se tässä vaiheessa Switchin elinkaarta mielikuvituksen laukkaamaan minkälaisen graaffisen ilotulituksen mahdollisesti Switchin seuraajalla julkaistava tuleva Pikmin tarjoaa. Joka tapauksessa pelaan pelin läpi ja jaan sen jälkeen lopullisen vaatimattoman tuomioni uusimmasta Pikministä.
 

Jack

Viikin kreivi
3.5.2017
140
Miltäs toi nelonen vaikuttaa pelisarjan aiempiin osiin verrattuna? Itse olen pelannut vain kolmosta, mutta se ylitti myös kaikki odotukset. Tosin ei ole innostanut läpipeluun jälkeen palaamaan pelin ääreen muuta kuin satunnaisesti kaksinpelinä kivoitteluun.
 

Wilbur wals

SW-8065-2970-1519
30.4.2017
946
Miltäs toi nelonen vaikuttaa pelisarjan aiempiin osiin verrattuna? Itse olen pelannut vain kolmosta, mutta se ylitti myös kaikki odotukset. Tosin ei ole innostanut läpipeluun jälkeen palaamaan pelin ääreen muuta kuin satunnaisesti kaksinpelinä kivoitteluun.
Kolmosta olen pelanut viimeksi sen Wiiuu julkaisun aikaan joten pelikerrasta on aikaa, Mutta minusta edelleen nyt kun takana on ainakin se kymmenen tuntia, niin mielestäni on tämä pelisarjan paras peli, josta kyllä kertoo omalla kohdalla se, että on todella tullut koluttua ns. sivutehtävätkin ja paranneltua haasteiden mitallejakin aina sopivassa välissä päätehtäväpäivien välissä. Pelissä riittää tekemistä mielestäni enemmän kuin missään aikaisemmassa sarjassa ja roolipelimäistyyppisiä hahmojen kehittämisiäkin on saatu sisälletettyä peliin mukaan. Jos aikaisemmista Pikmineistä pitää niin varmasti pitää myös tästä pelistä.
 

Vimi

Jäsen
21.1.2024
6
Pelaan Super Mario RPG remasteredia Nintendo Switchillä. Tulee pelattua sitä ehkä kerran tai kahdesti kuussa kaverin kanssa. Aivan mainio, pelasin sitä jo emulaattorilla aikoinaan kun se julkaistiin. Harmi ettei tullut silloin Eurooppaan. Yksi parhaista mario-peleistä, jossa kerrankin juonenkäänteitä ja hahmoissa syvyyttä ja luonnetta. Toisin kuin sen epävirallisissa jatko-osissa, joissa suurimmassa osassa on jotenkin pelkistetyn ja poissaolevan oloinen Mario ja muistakaan hahmoista ei saa niin paljoa irti. Thousand year door on tosin ihan hyvä peli vielä.
 

Wilbur wals

SW-8065-2970-1519
30.4.2017
946
No niin. Tulihan se Pikmin 4 pelattua läpi. Olipa rentouttava ja loistava matka.

Läpipeluun jälkeen olen edelleen sitä mieltä, että kyseessä oli sarjan paras osa ja pelattavaa riitti itselle 60 tunnin ajaksi, vaikka muutama juttu jäi täydellisesti menemättä läpi. Peli on Pikmin fanien ehdottomasti ostettava ja Pikmin sarjaa pelaamattomille paras tapa tutustua sarjaan. Uhkasihan tuo vanhoista peleistä tuttu hahmo jatkaa seikkailujaan ja toivottavasti jatkoa saadaan Switch 2:lle, joka tarjoaa varmasti tehoillaan sarjan viemisen vieläkin korkeammalle ja mielikuvituksemmalle tasolle.

Nyt ollaankin sitten GameBoy Advancen Nintendo online pelien kimpussa ja ensimmäinen Golden Sun peli aloitettu. Alkukommentina voisi sanoa, että loistavalta vaikuttaa ja Nintendon pitäisi ehottomasti tehdä näistä 2D-HD remaket ja täysin uusi osa peleille(Tai Camelottihan nämä on työstänyt Nintendolle). En yhtään ihmettele, että pelit ja sarja on saanut hyvän maineen aikoinaan ja ovat nykyään kulttitavaraa.