Koulu, opiskelu ja työelämä

Tervetuloa Fintendoon!

Fintendo on suomalaisten Nintendo-pelaajien keskustelupaikka.

Olen tällä hetkellä...

  • Koululainen

    Äänet: 0 0,0%
  • Opiskelija

    Äänet: 28 58,3%
  • Työläinen

    Äänet: 17 35,4%
  • Työtön

    Äänet: 3 6,3%

  • Äänestäjiä yhteensä
    48

Rush

Hovifyysikko
Super Fintendo
1.5.2017
560
Jyväskylä
Onnea paikan saamisesta ja tsemiä opintoihin! Mille alalle ryhtymässä, jos voin kysyä?
 

Jack

Viikin kreivi
3.5.2017
140
Itsellä menossa tällä hetkellä toinen vuosi AMK:ssa (tai no laskentatavasta riippuen ensimmäinen, pääsin avoimen kautta sisään). Nyt harjoittelussa todella rennossa paikassa ja aikani menee lähinnä tietokoneella asioita hoidellen. Toimiston voi välillä viedä tuonne joenrantaan terassille. Kyllä näillä keleillä kelpaa:DDD:
 

Kong

Jäsen
30.4.2017
94
Helsinki
Ylihuomenna psykologian pääsykoe Helsinki/Tampere/Turku-akselille, toivottavasti sujuu paremmin kuin viimeksi. YO-pisteet kantoivat tuolloinkin aika hyvälle varasijalle, mutta eipä niiltä psykalla koskaan liikuta käytännössä minnekään. Artikkeleita on nyt se vajaa kuukausi tullut pläräiltyä, mutta uskon että haastavampi ja erottelevampi osuus kokeesta tulee olemaan tilastomatematiikka.
Hyvinhän siinä kävi! Nyt inttiin hyvillä mielin, kun Helsingissä odottelee opiskelupaikka. :FishFlex:
 

Mies joka ei pystynyt

Idolimestari
1.5.2017
95
Vaasa
Tunnollisena opiskelijana otan kaikki mahdolliset kurssit mitä pystyy, jonka varjopuolena on se oppikirjojen määrä (ja niistä kasaantuva hinta). Äsken sydäntä raastoi kun tutkin mitä aineistoa tarvii Kääntämisen kurssille ja ikäväkseni huomasin kurssiin sisältyvän jopa kolme, hyvin kallista, kurssikirjaa, joista käytetyt painokset eivät hirveästi vähennä loppu summaa.

Onko muilla korkeakouluopiskelijoilla taloudellisia pakotteita oppikirjojen mudossa? Omasta näkökulmasta tuntuu hurjalta maksaa useita satoja euroja muutaman kurssin kirjoista.
 

ville111

Yksinkertaisen yksikäsitteinen yksilö
Toimitus
30.4.2017
646
Tilanne on hyvin erilainen luonnontieteellisellä puolella, sillä esimerkiksi matematiikassa tai tietojenkäsittelytieteessä kurssikirjoja joutuu ostamaan verrattain harvoin. Monilla kursseilla luennoitsijan tekemät prujut tai muut digitaaliset materiaalit riittävät hyvin. Koko kandidaatin tutkinnon aikana taisin joutua ostamaan yhteensä 6 kirjaa, mutta lainasinkin sivuaineopintoja varten fysiikan (älyttömän hinnakkaat) tiiliskivet kirjastosta. Tosin olen melko varma, että humanistisella puolella luettavaa on paljon enemmän, mikä varmasti näkyy myös kustannuksissa.

Jos suinkin mahdollista, kannattaa pohtia joko kirjaston valikoiman tai digitaalisen materiaalin hyödyntämistä. Huomasin, että esimerkiksi Google Playssa oli muutamia kurssikirjoja halvemmalla kuin painettuna kirjakaupasta. Ainakin Helsingin Yliopistolla on lisäksi pääsy laajaan elektroniseen valikoimaan, mutta en yhtään osaa sanoa, minkälainen tilanne on muilla yliopistoilla. Eihän näytön tuijottaminen vastaa oikean kirjan lukemista mukavuudeltaan, mutta se on hyvä vaihtoehto pitää mielessä.
 
Viimeksi muokattu:

Tingle

Paavo
1.5.2017
465
Turku
Huvikseni olen ostanut parit klassikot hyllyyn, mutta muuten olen pärjännyt kirjastolla, pdf:llä ja monistenipuilla.
 

bËst

Jäsen
30.4.2017
322
Tarviiko joku opiskelussa oppikirjoja? Eikö opettajat ja kurssit ole juuri sen vuoksi, että he opettavat sen sisällön. Euroakaan en oo kerta ikinä kirjoihin laittanut jollei oo omasta intressistä jotenkin kiinnostanut koulun ulkopuolella lueskella.
 

Rush

Hovifyysikko
Super Fintendo
1.5.2017
560
Jyväskylä
Kuten ville sanoi, luonnontieteellisillä ei ainakaan tarvitse juuri yhtään kurssikirjaa. Meillä jopa luennoitsijat kannustavat warettamaan PDF:n, jos kirjastosta ei löydy enää vapaita kappaleita. Kannattaa vain kysyä itseltään, että onko siitä kirjaformaatista mitään konkreettista hyötyä, vai pärjääkö ilmankin. Kannustan välttämään kurssikirjoista maksamista mahdollisimman paljon.

Japanin kursseja varten hommasin omat kirjat (6 kpl, ei erityisen hintavia), koska ajattelin niistä olevan iloa tulevaisuudessakin. Vähän niin ja näin, että onko ollut. Muita opintoja varten olen ostanut tasan kaksi kurssikirjaa viiden vuoden aikana. Toinen niistä oli täysin turha, mutta kvanttimekaniikan kirja hyllyssä ainakin antaa vaikutelman sivistyneestä ja seksikkäästä omistajasta.:FeelsZeldaMan:
 

Mies joka ei pystynyt

Idolimestari
1.5.2017
95
Vaasa
Valitettavasti suurin osa kirjoista mitä käytämme ovat japanilaisia kirjoja, joita ei digitaalisessa muodossa löydy. Ne muutamat teoriakirjat jotka ovat englanniksi onneksi löytyvät digitaalisessa muodossa joten niihin ei tarvi sijoittaa.

Valitettavasti ainakin omien kokemuksieni mukaan kurssikirjoja on suurimassa osassa tapauksissa tarvinnut kurssin aikana sen verran paljon kurssitöiden tekemisessä, että ne on käytännössä must have kurssin aikana. Kurssin jälkeen taas.. Kirjahyllyssäni on eräskin kielitieteen kurssikirja jonka luokittelisin kurssin suorittaneena ongelmajätteeksi nyt kun en tarvi sitä mihinkään. Jos onni lykästää niin joku hullu ottaa samaisen kielitieteenkurssin ja saan poistettua hyllystäni tuon jätteen.

Elämäni ainoa kurssi jonka olen kesken lopettanut oli kyllä hupaisa, aikoinaan historiaa opiskellessa tarjoitui mahdollisuus kurssille nimeltä "Naisen asema Kiinassa", ihan puhtaasta mielenkiinnosta otin kurssin sillä sitä kurssia mainostettiin alansa tuntevan professorin pitämänä joka julkaisi vieläpä juuri kirjan aiheesta. Ensimmäisen tunnin jälkeen selvisikin että koko kurssi keskittyi tämän professorin kirjan lukemiseen, viikottaisten lukuläksyjen lisäksi piti kirjoittaa oppimispäiväkirjaa siitä mitä oppi kirjaa lukiessa. Onnekseni en hommanut kirjaa ja lopetin koko farssin kesken.