3DS:n Fire Emblem -pelit

Keskustelu osiossa Nintendo 3DS ja mobiili, aloittajana Veizen, 7.5.2017.

 1. Veizen

  Veizen Muusikonrenttu, Game Master Toimitus

  Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia on 19.5.2017 julkaistava Fire Emblem-sarjan uusin peli, ja samalla vain Japanissa julkaistun Fire Emblem Gaidenin remake. Pelissä seurataan Almin ja Celican komentama armeijoita sodan repimässä Valentiassa. Echoes sisältää perinteisen FE-kokemuksen lisäksi luolastoja, joita tutkitaan kolmannessa persoonassa. Uusina ominaisuuksina mukaan tulee mm. equipmentit sekä aikaa takaisin kääntävä kello, jonka avulla voi kelata aikaa taaksepäin epäonnistuneen vuoron korjaamiseksi. Pelistä julkaistaan myös Limited Edition, joka sisältää pelin lisäksi 3 pinssiä, joissa on pixelart-versiot Marthista, Almista ja Celicasta, taidekirjan, pelin soundtrackin levyllä sekä Alm- ja Celica-amiibot. Lisäsisältöä peliin tulee viidessä aallossa, joista ensimmäinen saapuu jo julkaisupäivänä. Kausipassi sisältää kaiken julkaistavan DLC:n, ja se kustantaa 44,95€.
  DLC-aallot:
  • DLC Pack #1: Fledgling Warriors Pack (19. toukokuuta | 7.99€) - uusi luolasto, kaksi uutta taistelukarttaa
  • DLC Pack #2: Undaunted Heroes Pack (25. toukokuuta | 9.99€) - uusi luolasto, kaksi uutta haastavaa taistelukarttaa
  • DLC Pack #3: Lost Altars Pack (25. toukokuuta | 14.99€) - joukko uusia luolastoja, jotka mahdollistavat hahmojen erityislaatuisten kehittämisen
  • DLC Pack #4: Rise of the Deliverance Pack(1. kesäkuuta | 12.99€) - uusi tarinaosuus, joka taustoittaa pääpeliä
  • DLC Pack #5: Cipher Companions Pack (TBA | 4,99€) - uusia hahmoja Fire Emblem Cipher -korttipelistä

  Mitkäs on porukan fiilikset, joko hypejuna puksuttaa? Itellä on LE varattuna, ja hype sen kun kasvaa kasvamistaan...
   
 2. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Muokkasin aiheen käsittelemään kaikkia 3DS:n Fire Emblem -pelejä, joista Echoes on luultavasti se viimeinen.

  Hypejuna ei oikeastaan puksuta vielä kun Gaidenkaan ei ole kovin tuttu. Kiinnostaa kuitenkin nähdä millaisia muutoksia peliin on tehty. Käsikonsolien Fire Emblemit ovat kuitenkin pirun koukuttavia ja resetointi on kuolon korjatessa nopeaa, mutta ilmeisesti Echoesissa on joku pyörä, josta vuoroja voi kelata tarvittaessa takaisin?

  Limited Edition -pakkaus ei oikeastaan kiinnosta kun se ei edes sisällä DLC-koodeja. Fatesin kaikki tarinat tuli kyllä pelattua, mutta muun lisäsisällön jätin hankkimatta hinnoittelun vuoksi, eikä tilanne näytä parantuneen Echoesin tyyriin season passin kohdalla. Tuleeko tuota amiibo-pakettia varmasti myyntiin, kun pikaisella googlauksella löysin kaksi limited editionia, joista toisessa niitä ei ollut?
   
 3. Giga

  Giga NoF: gigamario

  Shadows of Valentia on vähän vaikeassa saumassa. Viime vuonna tuli kahlattua läpi kolme Fire Emblemiä (ts. Fatesin kaikki versiot), joten pieni ähky on vieläkin päällä. Kun lisäksi on pelannut päivittäin Heroesia ja Switchin FE siintää jo horisontissa, niin Valentia saattaa hyvinkin jäädä väliinputoajaksi omalla kohdallani.
   
 4. Rush

  Rush Hovifyysikko Super Fintendo

  Echoes kiinnostaa jo ihan siitä syystä, että se näyttää hylkäävän Awakeningin ja Fatesin animetrope-linjan., jota oli välillä vaikea sietää. Character art erityisesti on Echoesissa niin paljon parempi kuin edellisissä 3DS Emblemeissä. Julkaisussa tuskin tulee vielä peliä ostettua, mutta ehkä joku päivä.
   
 5. Veizen

  Veizen Muusikonrenttu, Game Master Toimitus

  Echoesissa on tosiaan pyörä, jonka avulla vuoroja saa kelattua taaksepäin. Sinänsä mukavaa, kun aina silloin tällöin on jäänyt joku yksittäinen one-shottiva vastus huomaamatta. Pyörän käyttöä on kuitenkin rajoitettu, että ihan joka välissä sitä ei pääse räpläämään.

  Limited Editionit ovat erilaisia Jenkeissä ja Euroopassa: Euro-versio sisältää amiibot, kun taas Jenkkiversio ei. Muuten paketit ovat käsittääkseni identtisiä.
   
 6. retropälli

  retropälli Jäsen

  Voisiko joku ystävällisesti selittää, että mistä me suomalaiset maksamme ylimääräistä kun jenkki versio on 60 dollaria ja suomi versio 130 euroa? Tuleehan meille nuo amiibot, mutta 35 euroa amiibosta ei paljon naurata, koska jäävät hyllyyn pölyttymään uuden 3ds:n puutteessa. Jos mukana olisi edes koko soundtrack niin ei olisi valittamista, mutta luultavasti samanlainen kokoelma kuin breath of the wild:ssa. DLC paketti 4 menee luultavasti ostoon. Seuraavaksi seisen no keifu tai thracia 776 nintendo pliis!
   
 7. Veizen

  Veizen Muusikonrenttu, Game Master Toimitus

  Ainakin itse sain oman LE:ni satasella verkkokauppa.comista, eli amiiboille jää hintaa n. 20€/kpl. Tuleepahan koko setti kerralla:cool:
   
 8. retropälli

  retropälli Jäsen

  Jösses sentään katsoin kalenteria ja sain jonkinmoisen ihme heräämisen tajutessani että perjantai on lähellä!!
   
 9. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Viime yönä lähti lataus (peiton alla piilossa ettei tyttöystävä herää) päälle ja olihan sitä pakko "vähän testailla" ennen kun alkaa nukkumaan...

  ...kolme tuntia myöhemmin päätin sulkea konsolin.

  Hyvältä on kyllä peli tuntunut kovan luokan muutoksista huolimatta. Graafisesti peli on sarjansa parasta, jättäen melkein jopa Path Of Radiancen ja Radiant Dawnin varjoonsa. Hahmospritet ovat jumalaisen näköisiä ja välianimaatioissa on jollain lailla sellaista vanhempaa kasarianimen tuntua ja pelkästään hyvällä tavalla. Tämä tulee siis henkilöltä joka ei animesta tai mangatouhuista välitä pätkän vertaa. Audiopuolella myös meno on huipputasoa eikä pelätty ääninäyttelykään ole saanut aikaan ihottumaa. Pari miespuolista hahmoa kuulostaa täysin samalta (tuli niin vahvat Solid Snake-vibat että oli pakko tarkistaa onko itse D.Hayter ollut pelin ääninäyttelypuolella vaikuttamassa) ja eräs naispuolinen hahmo ei ole aivan uskottava mutta reilusti plussan puolelle jäädään.

  Uudistettu taistelu- ja etenemissysteemi on kyllä viehättänyt, vaikkakin weapon trianglea on kieltämättä hiukan ikävä. Aivan täysin ei aseiden ja luokkien etuja olla hylätty mutta vaatii kieltämättä aimo määrän totuttelua kun Pegasos Knightilla voi ilman isompia stressaantumisia syöksyä jousiampuja-armeijan kimppuun. 3rd person-kuvakulman avulla suoritettavat dungeonien raidaamiset on kivaa vaihtelua peruspeliin eivätkä mitenkään riko peruspelin flow'ta vaan päinvastoin, tuovat siihen juuri sopivan ripauksen vaihtelua jotta pelaaminen pysyy mielekkäänä pidempienkin pelisessioiden aikana.

  Toinen iso pelko mikä meikäläisellä oli ääninäyttelyn ohella peliä kohtaan, oli paritusmekaniikan ja support-mekaniikan poistaminen mutta tämähän on joiltain osin jopa hauskempaa kuin parissa aiemmassa sarjan pelissä. Taistelut vaikeutuvat hieman nyt kun sinulla ei ole sitä tag team-kumppania auttamassa oman yksikkösi sisällä ja pitkästä aikaa oli mukava ihan kunnolla taktikoida seuraavia siirtojaan ja mikromanageroida hahmot mahdollisimman hyviksi varustuksen ja kykyjen avulla.

  Kaikin puolin uusin Fire Emblem on ainakin tähän mennessä (approx. 6h) lunastanut odotukset joita sille pääkoppani sisällä asetin. Se ei aivan pääse Awakeningin ja Fatesin tasolle mutta se on kaikessa erilaisuudessaan freesi kokemus jonka voisi melkein jopa mieltää ihan omaksi pelikseen... jossa nyt sattuu olemaan mukana kaikki siistit Fire Emblem-aspektit.
   
 10. Veizen

  Veizen Muusikonrenttu, Game Master Toimitus

  Oih, kuulostaapa makealta! Saan oman LE:ni vasta maanantaina, kun rahoitus tulee vasta viikonlopun keikoista... Sitä odotellessa.
   
 11. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Nyt sitten iski jo ensimmäinen vaikeusjumi pelin kanssa ja tässä ollaan pari vuorokautta hakattu päätä seinään niin oman tyhmyyden, tekoälyn uskomattoman mäihän sekä tekoälyn taktiikkaosaamisen kanssa. Vaikla tarina haarautuu kahteen suuntaan ja pelaaja pääsee kahden eri rintaman kanssa pelaamaan eri tehtäviä, on molemmilla osapuolilla sen tason haasteet tällä hetkellä päällä että itkettää. Onneksi pelissä voi grindata niin kauan kuin jaksaa mutta kun jopa grindatessa tulee tällä hetkellä köniin niin ei tässä auta kuin purra hammasta ja pohtia enemmän siirtoja ja strategioita.

  Shameless advertising tähän loppuun. Kävin kirjoittelemassa hieman tuntemuksia sarjan menosta ja meiningistä tuonne --> http://pelaajaboardcast.fi/tulitunnuksen-taikaa/

  Lukekaa jos jäätte yhtä jumiin kuin allekirjoittanut...
   
 12. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  Millä vaikeustasolla pelailet? Itse en ole päättänyt vielä asetuksiani (oletan että tässä saa samalla tavalla päättää kuin kahdessa aikaisemmassa) joten olisi kiva tietää vähän fiiliksiä vaikeustasoista että en mene polttamaan päreitäni. Ajattelin pitää perma kuolemat päällä tällä kertaa mutta jos peli on turhauttava normi vaikeustasolla niin ehkä ei sitten.
   
 13. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Classic Hard on vaikeustasona eli aiemman pelin tapaan Classic meinaa permadeathin läsnäoloa ja Hard vihollisten tekoälyä ja aikaansaamaa lämänderiä. Päreiden polttaminen on itsellä ollut pelisarjalle ominaiseen tyyliin vain kutkuttavan positiivista. Vaikka 3DS:n kansi on saattanut mennä hiukan rivakammalla liikkeellä kiinni hävityn matsin jälkeen, on kuitenkin uuden yrityksen vuoro jo muutaman sekunnin hengähdystauon jälkeen. Kuten tuli sanottua niin pelissä on loputtomat grindausmahdollisuudet tällaisia jumituksia varten ja itsellä on vielä hiukan hakemista noiden "artsien" (hahmojen FF9:n tyyliin esineistä unlockattavien erikoiskykyjen) kanssa joiden oikeaoppinen käyttö varmasti olisi oikotie onneen.
   
 14. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  Niin. Ne grindaus mahdollisuudet kyllä lohduttaa. Varmaan valitsen sitten sen classic normaalin aikanaan. Tuntuu että ei saa oikeaa kokemusta jos pelaa ilman perma kuolemaa vaikka yleensä ne kuolemat tulee joka tapauksessa peruttua. Onhan se silti eri kokemus kun oikeasti joutuu olla varuillaan.
   
 15. retropälli

  retropälli Jäsen

  Tänään kilahti spessu versio postiin ja hain sen samantien aamulla. Pari tuntia ehdin testailla ja vaikuttaa oikein pätevältä. Normaali vaikeusaste saattaa olla läpijuoksu veteraaneille, mutta eipähän harmita niin paljoa heikot hahmot, joihin on laittanut aikaa ja vaivaa. Todella kaunis peli 3ds:lle ja musiikit toistaiseksi ok. Töitten jälkeen sitten lisää aamun pikkutunneille asti:tongue:
   
 16. AXU

  AXU Jäsen

  Echoes on tarinaltaan mielestäni paljon parempi kuin Fates ja Awakeining mutta Fatesin ja Awakeiningin on parempi gameplayn puolella kuin Echoes. Echoes oli itseasiassa parempi kuin odotin. Pelin hahmot olivat loistavia. En vihannut ketään kuten Awakeiningissa Ja Fatesissa inhosin muutamaa hahmoa esimerkiksi Periä ja Opheliaa.