Virallinen Nintendo Direct -ketju

Keskustelu osiossa Yleinen peliaiheinen keskustelu, aloittajana Andyliini, 5.5.2017.

 1. StarDust

  StarDust Jäsen

  Vaikka tämä liittyy asiaan, ei olisi kovin kuvaavaa sanoa, että Advance Warsin julkaisua siirrettiin (2000-luvulla ja nyt 2020-luvulla) sen vuoksi, että joku olisi voinut "pahoittaa mielensä". Tällaiset ratkaisut eivät ole ensisijaisesti poliittisia (vastaa poliittiseen asiaan itseensä), ellei kyse ole vaikka sensuurista, vaan ovat markkinointistrategisia. Samanlaisesta syystä mainostajat eivät halua mainostaan vakavien asioiden yhteyteen, koska eivät halua tuotettaan yhdistettävän niihin (edes alitajuisesti). Nintendo on erityisen tarkka brändi-imagonsa kanssa.

  Ehkä Nintendo on valmis näyttämään, mitä Tokion EPD (eli EPD 8) on tehnyt 3D World + Bowser's Furyn lisäksi. Edellinen iso peli tiimiltä oli Odyssey. Hal antoi aiemmin käsittää, että useita Kirby-nimikkeitä (Forgotten Land mukaan lukien) voisi olla tulossa pian.
   
  Viimeksi muokattu: 18.6.2022
  Wilbur wals tykkää tästä.
 2. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Jokohan nyt olisi pääDirectin aika kun on Xenoblade ja Pokemon Directit ulkona? Toki minulle kelpaa kyllä vielä BOTW 2 Directi, ja sen päälle vielä normi kesädirecti, jossa tykitellään yllätyksiä toistensa perään.
   
 3. Jonelinkki

  Jonelinkki Jäsen

  Noniin, huhut tällä viikon Directistä oli totta. Mini Direct tulossa huomenna. Kestoa 25min ja tulevia Switch pelejä tullaan kertomaan.

  Twitteristä bongasin uutisen, mutta varmaan löytyy muiltakin sivuilta.
   
 4. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Olihan aikamoinen "mini" Directi. Pelkkää tykitystä alusta loppuun! Näytti nettikansakin pettymys vaihtuneen positiiviseen viilikseen. Persona 3,4,5, Nier automata, Harvestilla, Mario+Rabbids ja Monkey Island. Siinäpä ne itseäni eniten kiinnostavat pelit esiteltyjen pelejen osalta. Ei kestä rahapussi, eikä riitä aika tämän loppuvuoden tarjonnan suhteen. Nyt sitten yhtä räjähtävä iso Directi tai edes BOTW 2 Directi, niin alkaa olemaan kesäesittelyt Nintendon osalta kohdiltaan.

   
 5. Jonelinkki

  Jonelinkki Jäsen

  Olihan direct lähetyksessä jotain, mutta valtaosa peleistä oli semmoisia joita olen pelannut aiemmin, että eivät innosta ostaa enään. Mario + Rabbids Sparks of hope näytti kivalta, mutta taidan jäädä odottaan vielä kun saadaan enemmän tietoa. Ubisoft tunnetaan näistä bugeista, niin voi olla todennäköisesti tässäkin. Saapa nähdä.
   
  Wilbur wals tykkää tästä.
 6. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  Niin. Ihan kiva juttu kuitenkin ekslusiivisesti Nintendon koneilla pelaaville. En kovin tarkasti julkistuksia katsellut, mutta kyllähän sieltä Squaren puolelta ihan potentiaalisesti kivoja pelejä oli tulossa. Ehkä eniten odotan sitä Squaren versiota Rune Factorysta.
   
  Wilbur wals tykkää tästä.
 7. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Ainakin edellinen Mario+Rabbids ole aika bugiton kokemus. Taitaa olla Nintendo sen verran vaativa asiakas kun käytetään sen ykköshahmoa pelissä, että vaatimuksena on bugiton lopputulos.
   
 8. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Ei kuulu ei näy iso kesäDirectiä. Aikas kummalliset kuviot on Nintendolla kerran taas menossa. Myös BOTW 2:sen esittely ja markkinointi ehkä hieman ihmetyttää sillä pelistä ollaan nähty vasta muutama lyhyt traileri ja sen pitäisi ilmestyä ensi keväänä.
   
 9. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Vastahan tässä tuli parin viikon sisällä Xenobladen oma ja Mini Direct. Ei silloin mitään perus-Directejä tule seuraavalla viikolla. Splatoon 3:lle luultavasti syksymmällä sitten seuraava lähetys. Muutenkin loppuvuoden suunnitelmat ovat aika selviä. (Advance Wars, Pokemon, Bayonetta)
   
 10. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Eihän tuo mini ja yksittäisen pelin Directi hyvyydestään huolimatta oikein vastaa isoa Directiä, ja siinä paljastettavia peliyllätyksiä mitä pelaajat odottavat. Kyllähän tässä itse ainakin olisi kaivannut perinteistä E3 kaltaista suurta Directiä ja sen mukana myös BOTW 2:sta uutta materiaalia sekä niitä yllätysjulkaisuja Nintendon omista sarjoista, joita suuret Directit ovat usein tarjoilleet.
   
 11. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Tänään klo 17:00 saadaan pitkästä aikaa oikea Directi. Toivottavasti edes puolet huhuista pitää paikkansa ja nähdään viel ylläri, jota huhuilijat eivät ole huhuillaan pilanneet. Ykköstoiveena on itsellä kyll kunnon pelikuvaa ja traileria BOTW 2:sta.
   
  Jack tykkää tästä.
 12. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Varmat vuodot eivät taas kerran pitäneet paikkaansa! Vuotajat vastuuseen keksinnöistään. No joka tapauksessa loppupeleissä oli omaan pelimakuun hyvä directi, jossa esiteltiin monia erittäin mielenkiintoisia pelejä ja jonka huipentumana oli tietenkin Legend of Zelda Tears of the kingdom. Eli itseäni erityisesti ilahduttaneet pelit olivat:

  - Octopath Travel II: Ykkösosa oli aivan huikea kokemus ja tämä esitelty traileri näytti vielä ykkösosaakin paremmalta! Ei malta odottaa helmikuuta.

  - Pikmin 4: Todellinen ylläri vaikka tästä onkin huhuttu monen monituista vuotta. Pikmin sarja on aina kolahtanut. Pelimaailma on todella rentouttava ja omalaatuinen. Pikmineitä pelatessa ei voi tulla pahalle päälle. Pikmineistä paras on mielestäni Pikmin 3, joka sijoittuu omissa parhaat pelit listoissani pelinä muutenkin korkealle. En voi uskoa, että nelososa vie sarjaa huonompaan, ja odotankin kovasti seuraavaa rentouttavaa, kirjaimellisesti ruohonjuuritason seikkailua Pikminien kanssa.

  Fire Emblem Engage: Fire Emblem Tree Houseksen myötä pääsin tähän sarjaan sisään syvälle ja luonnollisesti pelisarjan uusin osa on odotuslistalla korkealla. Peli näytti enemmän animetyyliseltä, joka sopii aivan hyvin. Pääasia on, että tarina, musiikit ja taistelut ovat kohillaan.

  - Legend of Zelda Tears of the Kingdom: Vihdoin saatiin nimi ja julkaisupäivä! Peli tuntuu käyvän, joka trailerin jälkeen mystisemmäksi ja mielenkiintoisemmaksi. Tätä peliä on Zelda tiimi tehnyt valmiilla maailmalla ja pelimoottorilla 5 vuotta, joten odotukseni on lievästi sanoen korkealla. En edes viitsi lähteä kuvittelemaan mitä eteen tulee ja kuinka BOTW maailma on muuttunut maan päällä, mutta nyt mennään joka tapauksessa taivaaseen ja korkealle.

  Loppuvuodesta 2022 ilmestyy Mario+Rabbids, Bayonetta 3, uusi avoimen maailman Pokemon. Ensi kevät puoliskolla tammikuussa Fire Emblem, helmikuussa Octopath Travel, toukokuussa Legend of Zelda Tears of the Kingdom ja Pikimin 4 vuoden 2023 aikana. Päälle vielä DLCeet, N64 nettijulkaisut niin täytyy sanoa, että aivan älytön pelitarjonta itselle, eikä aika tule riittämään millään kaiken pelaamiseen. Tässä aina vain enemmän konkretisoituu se, että Nintendolla on nykyisin vain yksi pelialusta kahden sijaan. Ensi vuosi näyttää jo nyt esiteltyjen pelejen vuoksi erittäin hyvältä.

  Asiasta kukkaruukkuun eli tulevaisuuteen. Aunoma tiimeineen pääseekin sitten uuden alustan kimppuun ensi vuonna. Uuden konsolin julkaisuun ei takuulla täysin uutta Zeldaa ilmesty, mutta toivottavasti Remakeja vanhoista 3-D Zeldoista nähdään ennen BOTW 3:sta.
   
  Jack ja Myy100 tykkäävät tästä.
 13. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  Engage vaikuttaa vähän taaksepäin askeleelta (asetelmalta) mutta juhlavuoden peliksihän se oli tarkoitettu ja kyllä silti sitä odotan. Ihan kivasti kiinnostavia portteja julkistettiin ja olihan tuolla uuttakin kuten esim. uusi FF rytmipeli. Ihan tyytyväinen kyllä olen tähän directiin.
   
 14. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Animen ja farmipelien ystävät voittivat jälleen.

  Bayonetta 3:n toiminta vaikuttaa vakuuttavalta pidemmässä trailerissa.
   
  Wilbur wals tykkää tästä.