The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Keskustelu osiossa Switch, aloittajana Wilbur wals, 10.5.2022.

 1. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Omasta mielestäni maailman parhaan pelin jatko-osan julkaisu on viivästynyt jo muutaman kerran, eikä siitä varsinaisesti tiedetä kovin paljon. BOTW 2:ssa on mukana taivaalla sijaitsevat taivaankappaleet, joita nähtiin SS:ssa, Linkin käteen liimautuu malicea johon yhdistyy myös jonkunlaisia voimia, Master Sword on sulanut, Zelda tippuu syvyyksiin, Ganoni on elossa ja Hyrulen linna nousee kohti taivasta. Tätä jatko-osaa on käytännössä tehty ainakin 4 vuotta vanhan maailman pohjalle ja valmiilla pelimoottorilla. Aikaa kehitykseen on ollut siis paljon, joten uutta pelattavaa kuvittelisi olevan reilusti. Oma epäilys on, että jatko-osa sisältää sellaisia asioita, elementtejä, juonen käänteitä, vihollisia ja alueita, joita ei pieneen mieleeni olisi koskaan päässyt edes syntymään.

  Vaatimattomasti oma odotukseni on, että pelaan ensi vuonna maailman parhaimman pelin läpi. Huhuja on myös liikkunut, että peli ilmestyisi yhdessä Switch 2:sen kanssa, voisikohan tuo pitää paikkaansa? Olisi ainakin kova julkkaripeli uudelle konsolille, joka takuulla pyörisi ilman yskimistä.

   
  Jack tykkää tästä.
 2. Jonelinkki

  Jonelinkki Jäsen

  Hyvin voi olla mahdollista, että peli saapuu seuraavan sukupolven konsolille. Ensi vuonna Switch täyttää 6 vuotta, niin voidaan uutta konsolia suunnitella siihen aikaan.

  Minulle ei itselle ollut pettymys kun peliä lykättiin ensi vuoteen. Saadaan ainakin parempi Zelda sieltä sitten. Vaikkei pelistä tiedetä kovin paljon vielä, niin tiedetään ainakin että taivaan puolella päästään tutkimaan ja myöskin trailerin perusteella Hyrulen maailmaa.
   
  Wilbur wals tykkää tästä.
 3. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Pettymyshän tuo julkaisun myöhästyminen oli itsellekin jo toistamiseen. Joulu ja uusi Zelda on voittamaton yhistelmä. No toisaalta ymmärrys lykkäyksille on suuri sillä se takaa huippulaadun. Jotenkin kuitenkin tuntuu aikaiselta tuo uuden Switchin julkaisu ensi keväänä, sillä vanha konsoli myy ilman hinnan alennuksiakin niin hyvin. Vaikka tässä itse jo kovasti kaipaisi uutta rautaa ja tasaista ruudunpäivitystä, niin uuden konsolin julkaisu kauemmaksi tulevaisuuteen voisi mahdollistaa uudemman tekniikan käytön.
   
 4. Jack

  Jack Viikin kreivi

  Kyllä jotenkin näkisin myös, että Zelda ilmestyisi uudelle konsolille. Mutta se tosiaan tuntuu ennenaikaiselta. Toisaalta Zeldasta löytyy esimerkkejä kuinka se taipuu kahdelle konsolille. Toivoisin kuitenkin, että mikäli uusi konsoli tulee, niin se olisi yhteensopiva Switch pelien kanssa.
   
 5. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Se olisikin toisinto Switchin julkaisusta kun uusi konsoli ja Zelda ilmestyisivät maaliskuussa. Taisi aikoinaan myös TP ilmestyä niin Gamecubelle kuin Wiillekkin. Tätä uusi konsoli + Zelda komboa toisaalta toivon kovasti mutta samalla mietin onko vielä liian aikaista tekniikalle, jolla saisi hybridi konsolilla UE 5 pyörimään!? Ehkä Orinin kutistaminen 5nm tekniikalle + DLLS 2.3 voisi tuon ongelman hoitaa varsin tyylikkäästi. Taaksepäin yhteensopivuus Switch 2:ssa olisi kyllä enemmän kuin suotavaa ja siten, että Switchin pelit saisivat päivityksen Switch 2:lla, jonka seuruaksena pyörisivät paremmin korkeammalla tarkkuudella.

  BOWT 2:ssa näyttää tuohon Malicetartunnan saaneeseen Linkin käteen liittyvän erilaisia kykyjä. Jotenkin voisin kuvitella, että näillä korvataan Sheikah slate ominaisuuksia. Saa nähdä kuinka isoja "luolastoja" tämä peli tulee saamaan. Käden erilaiset ominaisuudet antavat tähän kyllä hyvän mahdollisuuden. Ykkösosassahan nou Divine Beastit edustivat minusta hyvin isompia luolastoja vaikkeivat toki olleet yhtä persoonallisia kuin vanhemmissa Zeldoissa. Toki avoin täysin vapaasti vapaassa järjestyksessä tutkittava maailma asettaa uusia rajoja vanhojen pelejen kaavaan. Saa nähdä miten Nintendo lähtee BOWT 2:sen jälkeen kehittämään avoimia Zelda maailmoja.
   
 6. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Switch 2.0:n kevätjulkaisu ei vaikuta nykyisessä maailmantilanteessa ja sirupulassa kovin todennäköiseltä, kerta Oledikaan ei saanut odotettuja tehopäivityksiä. Nintendon viestintä ei myöskään viittaa Zeldan pyörivän uudella raudalla. Peli oli suunnitteilla tämän vuoden joulumarkkinoille, trailereiden yhteydessä näytetään tavalliset Switch-logot, eikä se nyt oikeasti näytä videolla seuraavan sukupolven peliltä. Nintendolla on ollut 6 vuotta aikaa opetella Switchin saloja, ja kun Wii U -tausta ei ole enää taakkana, näyttää BOTW2 luonnollisesti vähän paremmalta.
   
  Wilbur wals tykkää tästä.
 7. ville111

  ville111 Yksinkertaisen yksikäsitteinen yksilö Toimitus

  Tämä on kieltämättä jännittävä ajatus. Vaikea arvioida, kuinka paljon Wii U -juuret rajoittivat Breath of the Wildia, mutta toivon mukaan jatko-osa on rakennettu Switchin teknologia huomioiden. En tiedä onko realistista odottaa täysin uutta pelimoottoria, mutta eiköhän jotain kehitystä ole tapahtunut.
   
 8. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Sirupula tosiaan on suurin este uuden laitteen julkaisun järkevyyteen tällä hetkellä ja tietenkin tuo nykyaikaisten pelimoottorien toimiminen uuden sukupolven Nintendolaitteella. Aunoma BOTW 2:sen julkaisun alkuvaiheessa mainitsi HDrumblen erikoiskäytöstä pelin yhteydessä (voi hyvinkin liittyä tuohon Malicen korruptoimaan käteen) Peli ei todella näytä seuraavan sukupolven peliltä mutta terävämmältä se näyttää kuin alkuperäinen BOTW, joten on mahdollista, että Nintendo käyttää siinä AMD FidelityFX Super Resolutionia, joka mahdollistaa Switch pelien hieman paremman suorituskyvyn.