Super Smash Bros. Switch (2018)

Keskustelu osiossa Switch, aloittajana Genkku, 9.3.2018.

 1. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen  "Ridley on niin iso hahmo, että se on puhaltanut nuo logon lieskat."
  Kaikki kotisohvan gamexplainaajat analysoimaan.
   
  njrss tykkää tästä.
 2. Garo

  Garo Jäsen

  Liekkiteema antaisi ymmärtää, että kyseessä on Smash for -porttaus, lisätyllä sisällöllä tietenkin. Vaikea kuvitella tätä täydellisen uudeksi Smashiksi, loppuihan edellisten kehitys vasta noin kaksi vuotta sitten.

  Linkin design on BotW:sta, mikä voi myös tarkoittaa, että hahmon liikesetti on pistetty ainakin osin uusiksi. Kiinnostavinta on nähdä, päteekö sama koko Zelda-kastiin, joka on Brawlista asti perustunut Twilight Princess -designeihin (Toon Linkiä lukuun ottamatta). Hahmojen poissaolo kyseisestä pelistä ei välttämättä ole este tälle, kuten Sheik todistaa, ja itse olisin hyvin kiinnostunut näkemään Ganondorfin BotW-tyylisen lookin.

  Inklingit olivat monille toivotuimpia ja odotetuimpia hahmolisäyksiä, joten niiden paljastaminen heti alkuun on ymmärrettävää. Mielenkiinnolla odotan, kuinka mustemekaniikat soveltuvat Smashin pelattavuuteen. Keksiskelin itsekseni aikanaan Inklingeille liikesettiä Smashiin ihan ajatuksen kanssa ja jännäänkin vähän, osuuko mikään lähelle lopullista versiota. Squid Beakon olisi kiinnostavan omalaatuinen recovery, jonka avulla tasolle palaaminen onnistuu vaikka mistä, kunhan vastustaja ei riko sitä.

  E: Ihan kiinnostava juttu muuten Inklingien kannalta, että traileri käyttää niiden "virallisia" designeja ekasta Splatoonista (tytöllä pitkä oranssi tukka ja pojalla sininen miesnuttura), eikä jatko-osasta (tytöllä lyhyt pinkki tukka ja pojalla vihreä), mistä voisi vetää johtopäätöksen, että traileri olisi ollut tekeillä jo pidemmänkin aikaa. Ehkä hahmot olivat suunnitteilla jo edellisen Smashin dlc:ksi, mutta tekniset ongelmat 3DS:llä estivät niiden lisäämisen, kuten kävi Ice Climbereille.
   
  Viimeksi muokattu: 9.3.2018
  ville111 ja njrss tykkäävät tästä.
 3. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Aika 50/50-fiilikset on kyllä siitä että nähdäänkö nyt uutta Smashia vai vanhan kuorrutettua versiota?

  Traikun paljastustapa ja sen tyyli puoltavat uutta osaa. Jos siellä oltaisiin lyöty viime osaan inklingit ja Linkille viimeisintä muotia ylle, oltaisiin aika saletisti nähty myös vilauksia pelikuvasta eikä traikkua oltaisi säästelty tällaiseen ”one more thing”-tyyliseen megatoniin...

  ..mutta Nintendo on tunnetusti Nintendo. Jos uuden pelin tekeminen, Sakurailla tai ilman (mies ilmoitti somessa että ”on osallistunut pelin kehitykseen”), on aloitettu hetimiten Wii U-osan jälkeen, on vettä ehtinyt Aurajoessa virtaamaan sen verran että voi ihan realismilla odottaa uutta peliä. Xenobladesta mallia pojat ja tytöt.

  Ainoa mikä tässä hinkkaa eniten vastaan on nimenomaan se fakta että Smash-pelien tekeminen on kaikkine musiikkisovituksineen ja balansointeineen helvetinmoinen prosessi ja jos sieltä nyt tulisi ihan upouusi peli ja se ilmestyisi lupausten mukaan tämän vuoden puolella, olisi se melkoinen temppu. Toki nauroin olemattomaan partaani viime vuonnakin kun Nintendo tosissaan väitti XC2:n ja Odysseyn ilmestyvän vuoden 2017 puolella.
   
 4. bËst

  bËst Jäsen

  Ennustan, että jos tulossa on uusi smashi, niin se julkaistaan, casualipelaajat ovat erittäin innoissaan ja kuten tälle aikakaudelle on tyypillistä, niin se into kestää ihan maksimissaan 4kk.

  Kilpailullisella puolella taasen alkuinto ja exploittaus on varmana koukuttamaan ja todennäköisesti Nintendo on historiasta oppinut ja promoaa peliään aktiivisesti myös eSportsin puolella. Mutta sen jälkeen alkaa vain satelemaan patchayksiä ja pelin rikkonaista balanssia rakennetaan jälkijunassa. Ja todennäköisesti tässä ei tulla koskaan onnistumaan ja pelin eSports -historia tulee olemaan täynnä kitinää asiaan liittyen.

  Jos kyseessä taas on Smash4 -porttaus, niin se tarkoittaa käytännössä vain lopullista syytä kaivaa hauta WiiU:n olemassa ololle
   
 5. Jack

  Jack Viikin kreivi

  Toivon todellakin uutta Smashia. Porttaus ei kiinnosta yhtään (tosin saatan ostaa sen silti...).
   
  Wilbur wals tykkää tästä.
 6. Mewtwolover

  Mewtwolover Mewtwo FTW!

  Krystal saisi tulla pelattavaksi hahmoksi uuteen Smashiin.
   
 7. Nepa

  Nepa Jäsen

  Tätä kohtaan on kovat odotukset. Mielellään olisi pelikuvaa nähnyt ja julkaisupäivänkin saanut tietoon.
  Onneksi kuitenkin tänä vuonna tulossa.
   
 8. Loota

  Loota Kermakostaja Ylläpidon jäsen

  (Siirsin viestini toisesta ketjusta tänne kun en tajunnut alkuun tämän olemassaoloa)

  Hirveästi oli kyllä pelijulkistuksia viimeisimmässä Directissä, joita voisi jäädä pohtimaan, mutta Smash vei sitten kuitenkin kaiken ajattelukapasiteettini ihan siitä syystä, että aloin pohtimaan taistelupelien hahmopolitiikkaa.

  Smash Bros. on monelle ensisijaisesti Nintendon loputtoman hahmokavalkaadin juhlaa ja sen yhdenkin vanhan hahmon puuttuminen nostattaa vuosikausia kestävää kiukkua internetissä. Sarja alkaa mielestäni vaan olemaan siinä pisteessä, että näkisin pelin vain paranevan jos keskityttäisiin jo muuhun kuin hahmomäärän nostamiseen. Tämä kuulostaa kuitenkin hyvin epätodennäköiseltä, sillä Sakurai varmaan itsekin pelkää millaisia vihaa hän joutuisi kohtaamaan jos lisättyjen hahmojen määrä jää alle kaksinumeroiseen lukuun, ja mikäs sen parempi myynti- ja hypenluontikikka onkaan kuin uusien hahmojen julkistaminen. Minäkin todennäköisesti ostan lipun tähän väistämättömään hypejunaan, mutta en tiedä kuinka kiehtova lopullinen kohde on siistin hahmorosterin ulkopuolella. Samalla on myöskään vaikea kieltää, ettenkö itse lähtisi barrikadeille jos joku tietty hahmo uupuu pelistä (= Lucario), että ymmärrän kyllä täysin oman hahmon kohtalon herättämät tunteet.

  En minä tiedä, ehkä koitan vaan tässä sanoa, että taistelupelisarjan jatkon tekeminen kuulostaa aika lose-lose tilanteelta silkan hahmovalikoiman asettamien odotusten puolesta, mikä kerää väistämättä suurimman huomion. Samalla pitäisi vaan koittaa pitää pelin balanssi jotenkin tasapainossa tekemättä kuitenkaan kompromisseja syvyyden puolesta, mihin Smash 4 mielestäni ikävästi lankesi. Uusi Smash siis huolettaa ja tykkään esittää elitististä turnaustupakkaa, joka tietää mitä pelin pitäisi olla, mutta olen pohjimmiltani kuitenkin aivan samanlainen hahmorosterista hullaantuva likainen kasuaali.

  God help Sakurai.

  Ihan sama mitä lopullinen peli tulee olemaan niin en usko, että Smashin on mahdollista vaipua unholaan moneen vuoteen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.3.2018
  Myy100 tykkää tästä.
 9. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Itselleni Smashit ovat aina olleet yhdistelmä henmetin hauskaa sekä monipuolista videopelaamista yhdistettynä tolkuttomaan määrään fan serviceä...

  ...mutta nyt mieleni janoaa tämän uutukaisen kanssa ehkä hitusen lisää.

  Hypoteesi on nyt se että tämä julkistettu Smash on ihan uusi pelinsä eikä Wii U-porttaus muutamalla lisäsälällä. Näin ollen meillä olisi käsissämme jo viides Smash Bros-peli ja koskaan ei saisi toimivaa kaavaa rikkoa mutta olisi ehkä jo aika tuoda jotain lisää. Pelimuotoja on Sakurai vuosien aikana kokeillut ja joko ne ovat tippuneet pois ihan vaan yleisen kiinnostamattomuuden takia, tai sitten viheliäät Youtube-uploadaajat ovat saaneet aikaan pelimuodon marttyyrikuoleman. Oli miten oli niin olisi erittäin mieluisaa nähdä jotain isompaa mikä vetäisi ainakin osittain kaiken mielenkiintoni pois siitä perinteisestä neljän hengen (offline tai online) myllyistä. Laaja yksinpelitila? Joku koukuttava pienempi pelimuoto nettileaderboardeineen? En oikein itsekään tiedä mikä se olisi ja miten siitä saisi parhaan mahdollisen..?

  Myös hahmo- ja kenttäkavalkadi voisi tässä uutukaisessa noudattaa tappelupeleissä nykyään muotia olevaa kausijärjestelmää jossa vuoden välein peli saa osakseen ison päivityksen jossa sitten mukana tulee hahmoja ja kenttiä. Esimerkiksi trailerissa näkyneet siluetit olivat NASA:n laitteistolla tehtyjen analyysien perusteella kaikki tuttuja hahmoja viime Smasheista joten siinä (plus sitten Inklingillä ja ehkä yhdellä muulla uudella hahmolla) meillä olisi pelin alkurosteri kenttineen valmiina ja siitä sitten ensi vuoden puolella saataisiin vaikka kuuden hahmon DLC-läjä jossa olisi vaikkapa neljä comebackin tekevää hahmoa ja kaksi uutta. Peli pysyisi freesinä ja ajankohtaisena pidemmän aikaa eikä Smash Wii U:n kaltaista unlockausähkyä pääsisi helpolla muodostumaan.

  Kaikki nämä ovat kuitenkin vielä kaukaisia mutuiluja siihen asti kunnes Nintendo ilmoittaa E3-suunnitelmistaan. Jos Smash on firmalle SE tämän vuoden E3-peli (tyyliin parin viime vuoden tapaan BOTW ja Odyssey), on luvassa satavarmasti täysin uusi Smash Bros jolloin ainakin itse huokaisen helpotuksesta ja buukkaan ikkunapaikan hypejunan ykkösluokkaan.
   
 10. Tingle

  Tingle Paavo

  Mä haluun Advance Warsin Andyn :)

  [​IMG]
   
  Rush tykkää tästä.
 11. Hynät/Rahat & Ruplat

  Hynät/Rahat & Ruplat Adamantiumluuranko

  Krokoja
   
 12. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Ridley toivottavasti tulee vilahtamaan jonkun levelin taustalla suututtamassa puoli internetiä. Muut uudet hahmot sen sijaan...

  - Spring Man tai Ribbon Girl ARMS:n ihmeellisestä maailmasta
  - Prince Sidon (Squirtlen movesetillä)
  - Cranky Kong tai Funky Kong
  - Joku kahden uusimman Pokémon-genin humanoidin mallinen monsu

  Vierailevat tähdet:

  - Heihachi tai Kazuya
  - Banjo-Kazooie
  - Alucard
   
  njrss tykkää tästä.
 13. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Uuden Smashin turnaus järjestetään E3:lla eli silloin nähdään pelikuvaa pelistä. Sopii kysyä julkaistaanko peli samaan aikaan Nintendon maksullisen nettipeli palvelun kanssa?
   
 14. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Ellei isompia ihmeitä tapahdu, on Smash Nintendon joulumarkkinoiden jyrä. Näin ollen julkaisu, jos se ikinä tälle vuodelle ehtii, tulee olemaan siinä Black Fridayn tienoilla ja muistaakseni nettipalvelun käynnistämistä on luvattu aikaisemmalle ajankohdalle Nintendon toimesta. Smash on kyllä peli joka voisi revitellä oikein huolella tuon Nintendon mobiiliappin kanssa. Täyteen vaan statseja statsin perään ja siitäkös me pykäliä viilaavat tykätään.