Suosikkisi Nintendon IP-kokoelmasta?

Keskustelu osiossa Yleinen peliaiheinen keskustelu, aloittajana Norsukampa, 1.6.2017.

 1. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  *Intellectual property (IP) refers to creations of the intellect for which a monopoly is assigned to designated owners by law. Intellectual property rights (IPRs) are the protections granted to the creators of IP, and include trademarks, copyright, patents, industrial design rights, and in some jurisdictions tradensecrets. Artistic works including music and literature, as well as discoveries, inventions, words, phrases, symbols, and designs can all be protected as intellectual property.

  Nintendolla on takanaan reilusti yli satavuotinen historia mutta vanhimmalla Nintendon tunnetulla pelihahmolla (Donkey Kong) alkaa lähestymään jo pikkuhiljaa nelikymppiset. Donkey Kong elää ja voi pienten lamavuosien jälkeen edelleen hyvin ja tästä osoituksena on Wii U:n uskomattoman hyvä tasoloikkapeli Donkey Kong Country Tropical Freeze. Nintendon tallista löytyy myös lukuisia muita pelisarjoja joilla on takanaan runsas ja värikäs historia ja vaikka firma ei vuosikausiin saanut vanhojen aikojen tapaan ideatehtaastaan irti uusia menestystarinoita, näyttää siltä että Splatoonin ja ARMS:n (perustuen nettimaailman ennakkofiilistlyihin) myötä kiotolaisfirma on saamassa taas hyvää draivia päälle uusien hittisarjojen luomisessa.

  Mikä sitten on sinun suosikkisi "Nintsikan" tuotenimikekirjastosta? Totta kai ne yleisimmät vastaukset ovat varmasti erääseen LVI-alan ammattilaiseen tai vihreänuttuiseen ajattomaan sankariin (tai siis nimellisesti tämän pelastamaan prinsessaan) viittaavaa mutta jos otetaan käyttöön löyhä sääntö että näitä kahta ei vaikka saisi valita. Kyseessä voi olla myös enemmän tai vähemmän "kuollut" sarja (esim. Advance Wars, F-Zero tjms.) jolla ei ehkä tulevaisuutta enää ole. Tässä tulee meikäläisen kolme suosikkia... jotka eivät ole Zeldaa tai Mariota... tavallaan Mariota...


  Animal Crossing

  Kevyen tason elämäsimulaattori on aina ollut kaikin puolin mielenkiintoinen pelisarja. Pelaajalle kerrotaan loppupeleissä hyvin vähän itse pelistä ja sen sisällöstä pelin sisällä ja uusia asioita tulee vastaan vielä kuukausienkin pelaamisen jälkeen. Lisäksi pelin rutiineihin perustuva kannustava rakenne on omiaan luomaan huumeenomaista koukkua josta on kiva jakaa kokemuksia kanssapelaajien kanssa sillä yksikään pelikerta ei ole ikinä samanlainen.


  Mario-aiheiset roolipelit

  Rakkaustarinani alkoi aikoinaan kaverin faijan jenkeistä kuskaaman Super Mario RPG:n myötä ja se rakkaus on kulkenut läpi parin karikon (Sticker Star ja Color Splash) pitkin kauniin tyyniä vesiä aina tähän päivään asti. Marion roolileikit ovat tarjonneet äärimmäisen hienoja ja ennen kaikkea hauskoja (yksi harvoista pelisarjoista joissa koko ajan lentävä läppä on oikeasti hyvää eikä väkinäistä yliyrittämistä) pelikokemuksia niin paperisessa kuin myös Marion ja Luigin yhteisseikkailuidenkin muodossa. Japsiroolipelien yrmyotsaisuus on poissa ja tilalla on vain hauskaa ja kiehtovaa roolipelaamista. Vielä kun Paper Mario palaisi vaan takaisin TTYD:in kulta-aikojen meininkeihin...


  Fire Emblem

  Putkimiehen roolipelien pirtsakka ja kevyt tunnelma muuttuu kertaheitolla murhaavan haastavaksi jöröilydraamaksi kun Fire Emblem syöksähtää kehiin. Tämä kutkuttavan vaikeita pelejä täynnä oleva pelisarja on viime vuosina nostanut profiiliaan joka osa-alueella ja pelit ovat parantaneet osa osalta. Äärimmäisen hienoja tarinoita kaikille rahoille kunnon vastinetta antavalla pelattavuudella, me like.


  Peli on auki joten ei muuta kuin jakamaan kokemuksia ja fiilinkejä. Ei ole pakko kolmea valita jos on useampi tai harvempi mielessä.
   
  Rush tykkää tästä.
 2. bdbdbd

  bdbdbd Jäsen

  Super Mario 2D: tästä on vaikea parantaa.

  Wii-sarja: Wii Sports, Wii Fit, Wii Play, hauskoja yksinkertaisia pelejä.

  Zelda 2D: lähes 2D Super Marion tasoa.

  Dr. Kawashima's Brain Training: sarjan ykkösosa myi allekirjoittaneelle DS:n vuonna 2006.
   
 3. Tingle

  Tingle Paavo

  1. The Legend of Zelda
  Objektiivisesti osittain tarkasteltuina huonoja lastempelejä kaikki, mutta kun kokonaisuus onkin mielettömän hauska seikkailu niin tästä minä tykkään ja Shin Megami Tenseistä.

  2. Pokémon
  Lapsellinen ja helppo, mutta myös hauska ja syvällinen peli, johon uppoaa kuin huomaamatta satoja tunteja eugeniikkaa leikkimällä.

  3. Super Smash Bros
  Melee on sarjan ainoa peli, joka oikeasti säväytti. Peli sopi erinomaisesti ensimmäiseksi Nintendopelikseni, sekä sisältää tarpeeksi syvyyttä että satojen tuntien pelaamisenkin jälkeen olen aika keskinkertainen räpeltäjä. Kun unohduksiin jäänyt Nintendohahmo saa paikkansa uuteen Smashiin, sydämeni pahahtuu joka kerta onnesta.

  4. Advance Wars
  Shakkia animegrafiikalla. Nykyään harmi kyllä on vaan pakko pelata Fire Emblemiä Advance Warsin nälkään. Se ei lainkaan tyydytä himoani.

  5. F-Zero
  F-Zero GX on sarjan ainoa enemmän pelaamani osa, mutta se olikin sitten paras ajopelikokemus koksaan. Päätinkin sitten hankkia kaikki seuraavat F-Zerot, mutta kuinkas sitten kävikään...
   
  Rush tykkää tästä.
 4. Tertzzi

  Tertzzi SW-2800-6452-5622

  1. The Legend of Zelda (2D ja 3D) versiot

  2. Mario (2D ja 3D) versiot

  3. Metroid 3D

  4. Mario Kart

  5. Splatoon

  6. Donkey Kong Country

  7. Xenoblade Chronicles

  8. Pikmin

  Eivät ole mitenkään paremmuus järjestyksessä!
   
  Viimeksi muokattu: 2.6.2017
 5. Kraidi

  Kraidi Jäsen

  1. The Legend of Zelda

  Zelda on aina vahvistanut asemaansa omissa kirjoissani. On ollut hienoa nähdä, miten Nintendo on päässyt vastikään aivan uudella tavalla vauhtiin tämän 30-vuotisen pelisarjansa kanssa. Toivottavasti se kantaa eteenpäin vielä pitkään.

  2. Pikmin

  Pelasin Pikminit 1 & 2 kunnolla vasta vuonna 2012, sitä ennen olin lähinnä kokeillut muutaman pelisession verran kakkososaa. Ellei Zeldaa olisi olemassa, niin uskaltaisin väittää tämän olevan aika lailla se suosikkini kaikista.

  3. Sin and Punishment

  Tähän kolmanteen vastaisin heittämällä Metroid, jos se ei pulikoisi tällä hetkellä niin pohjamudissa. Varsinkin Other M on siitä hölmö peli, että jotkin visuaaliset ratkaisut olivat monta peukkua ylöspäin, kun taas itse juoni ja pelimekaniikat vastaavasti melko luokatonta huttua. Valitsen Sin and Punishmentin, koska niitä pelejä on kaksi ja kumpikin niistä ovat erittäin miellyttäviä tapauksia.
   
  Viimeksi muokattu: 3.6.2017
  Tingle tykkää tästä.
 6. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Listaan kolme suosikkiani ilmiselvien Marion ja Zeldan jälkeen.

  1. Pikmin

  Tätä sarjaa on tullut pelattua ensimmäisen osan julkaisusta asti ja jokainen jatko-osa on vaan parantunut mielestäni edeltäjästään. Rentouttavan mukavaa pelattavaa pikku ötököiden parissa.

  2.Star Fox

  Foxin seikkailuihin tutustuminen alkoi N64:sen aikaan ja pidin heti alusta alkaen ketun menosta. Kumpa tulisi jatkoa niin itse ammuntapelin muodossa ja Star fox adventureksen jatko-osan muodossa.

  3.Metroid

  Super Metroidista alkaen näiden pelien tunnelma on ollut omaa luokkaansa. Metroid Prime minusta suurimpana helmenä. Ei voi muuta kuin jälleen kerran toivoa että Switchi saa omansa niin 2-D kuin 3-D muodossakin.

  Jotenkin näitä listauksia on aina vaikea tehdä. Monissa sarjoissa on yksittäisiä loistopelejä mutta kaippa se jokin sitten vaan saa tuntumaan toiset sarjat tärkeämmiltä itselle kuin toiset.
   
 7. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Pelotti jo että Pikmin ei saa laisinkaan lämpöä ihmisiltä mutta hienoa että tuonkin mukavan ja ennen kaikkea laadukkaan sarjan nimeä näkee perusteluiden kanssa.
   
  Rush tykkää tästä.
 8. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Pikmin omasta mielestäni on yksi aliarvostetuimmista sarjoista! Sieltä on varmasti neljäs osa tuloillaan. Näinhän Miyamoto aikoja sitten paljasti. 3DS:sän pelin muistaakseni on kehittänyt ulkopuolinen porukka joten Pikmin tiimi on voinut keskittää voimansa Switchin Pikminiin. Sitä odotellessa:smile:
   
  Rush tykkää tästä.
 9. AXU

  AXU Jäsen

  Laitan top 3 suosikkipelisarjaa random järjestyksessä koska minun on todella vaikeaa päättää näistä kolmesta että mikä niistä on se paras kun kaikki ovat niin hyviä.
  Pokemon, Smash bros ja Fire emblem. nämä ovat minun 3 suosikki Nintendo pelisarjaa koska niissä on niin paljon gameplay/replay arvoa jonka takia pelailen näitä kolmea pelisarjaa enemmän verrattuna muihin nintendon peleihin tällä hetkellä
   
  Myy100 tykkää tästä.