Mielipiteitä parhaasta party-genren pelistä

Keskustelu osiossa Nintendo 3DS ja mobiili, aloittajana rocknroll, 19.2.2022.

 1. rocknroll

  rocknroll IT-tradenomi

  Hankkisin 3d:ssälle läjän party-genreen kuuluvia pelejä, jotka sisältävät minipelejä, joita minulta puuttui kokoelmastani, ja takana on päälle 14 tuntia aktiivista pelaamista käsikonsolilla viimeisen vuorokauden sisään, niin olisi kiva kuulla muiden palstalaisten mielipiteitä, mikä on 3ds-konsolille julkaistu paras party-genren peli, jos Warioware Gold:ia ei oteta huomioon.

  3ds:än Mario partyistä lienee mielekkäin Star Rush, mutta muista minipelejä sisältävästä party-genreen kuuluvista oma suosikkini on Kirby Battle Royale, vaikka olen vasta taistelurankingissä kultamitali tasolla, enkä ole pelannut sitä vielä tarinatilaa kokonaan.

  Mario party Island Tour 3d:ssällä on periaatteessa jopa mielekkäämpi, mitä Mario Top 100, tuo top 100 Mp on jokseenkin lyhyen elinkaaren omaava, vaikka aloittaa uudella peliprofiililla.

  En tiedä, onko tuossa Island Tourissa Bowser tornin osalta sen jälkeen enää paljoakaan sellaista, jota jaksaisi parin kerran jälkeen enää sitä pelata, kun on ne 30 kerrosta selvittänyt. Tosin pelasin myos tunnin kestävän lautapelin siinä, en tiedä onko tuossa Island Tourissa enempää minipelejä, mitä 60.

  Vertailussani oli Warioware Gold, Mario party Star Rush, Mario party top 100, Mario party island tour, Kirby Battle Royale, pacman 3d-party, ja Rabbids Rumble.

  Tuo Rabbids Rumble on ja omalla tavallaan kiintoisa pelata, jos tämänkaltaisista minipelejä sisältävistä peleistä pitää, ja sitten tuo pacman party 3D jotenkin tylsän oloinen, että sitä jaksa samassa pelisessiossa tuntia enempää pelata.
   
 2. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Mario Party Island Tourin arvostelin aikoinaan ja se on sieltä Mario Party -pelien huonoimmasta päästä. Puhtaasti minipeleistä kiinnostuneille Top 100 ja Warioware Gold ovat 3DS:n parhaimmistoa.

  Kannattaa vilkaista myös Mario Sports Superstarsia. Siinä on vain viisi lajia, mutta ainakin golf on vertailukelpoinen täysiveroisiinkin Mario Golfeihin. Myös Smash Bros 3DS on hyvä moninpeli useamman konsolin välillä, vaikka se ei oikein minipelikokoelma olekaan. 3DS:n varhaisia minipelikokoelmia edustaa ainakin Super Monkey Ball 3D, mutta se ei ole mikään Monkey Ball -klassikko.
   
 3. rocknroll

  rocknroll IT-tradenomi

  Kiva, kun linkkasit tuon arvostelun!

  On totta, että tuo Warioware Gold on ehdottomasti paras noista minipeli-genren peleistä 3DS:llä, siksi alkupostauksessani rajasinkin sen ulos.

  Mikä mielestäsi Genkku tekee 3ds:än mario party top 100 pelistä varteen otettavan Mario Partyn, mitkä ne sinun argumenttisi on? Itselläni tuossa Top 100:ssa oli lyhin elinkaari, ja Star Rush tuntuu omasta mielestäni kiinnostavammalta, ja sen pelaaminen kesti kauemmin, eli elinkaari oli pidempi, kun päätyi siihen pisteeseen, että pelistä oikein saa enää mitään irti.

  Kiitti noista pelivinkeistä myös muista! Hankkisin nuo pelit, joita kerroin noista party-genreen kuuluvista peleistä, joita pelasin vuorokauden aikana noin 14 tuntia, niin nimikkeet valikoitu sen perusteella, kun katsoin GameFAQ:ssa Mario Party Star Rush -esittelyetusivun laidassa olevaa "Games you may like", niin siellä tuli WarioWare Gold, MP Island Tour, Mario Top 100, Kirby Battle Royale ja Pacman Party 3d,

  Päädyin tuohon Rabbids Rumbleen, kun pidin Rabbids 3d Travel in Time -pelistä, ja se oli listattuna tuossa, kun katsoo tuosta GameFAQ:n samalta sivulta pelin metatiedoista Game Details -osiosta on linkki tuohon Genre Miscennalious-> Party/Minigame

  Suora linkki tuohon lähteeseeni on
  https://gamefaqs.gamespot.com/3ds/category/181-miscellaneous-party-minigame

  Tuossa listassa ei ole noita sinun mainitsemiasi nimikkeitä, ja sitten osa noista tuossa listassa on nimikkeitä, mitä en ole koskaan Suomessa nähnyt fyysisinä pelimoduuleina missään myynnissä.
   
 4. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Top 100:ssa on ehkä Mario Party -sarjan parhaat minipelit (koska ne on jollain äänestyksellä kerättyjä) Switchin Superstarsin jälkeen. Siitä tietysti puuttuu perinteinen lautapelitila, mutta 3DS/Wii U -aikakausi oli niin synkkää Mario Partyjen osalta, että ehkä hyvä niin. Esim. Island Tourissa lautapeliä tyhmennettiin aivan liikaa, koska käsikonsolisessio ei nähtävästi saa kestää puolta tuntia. Star Rushia en ole pelannut, mutta siinä on ilmeisesti ihan hyvä uusi pelitila. Jokainen voi kuitenkin miettiä, riittääkö yksi hyvä pelitila syyksi ostaa 3DS:lle 40 euron Mario Party -peliä. Se on vähän jokaisen 3DS:n Mario Partyn ongelma.
   
  bdbdbd tykkää tästä.
 5. rocknroll

  rocknroll IT-tradenomi

  No on se totta MP Mario Top 100-pelistä, että saa jonkinlaisen läpileikkaus -vaikutelman, minkälainen MP -pelifranchise on, kun aina tulee varmaan aika ajoin uusia pelaajia, joille koko pelisarja on tuntematon entuudestaan, esimerkiksi videopelaajien sukupolven vaihtuessa mm. niin nuorempia pelaajia tulee aina uusia aika-ajoin, joku aina ensimmäisen kerran tutustuu Marioonkin, niin kuin meillekin tapahtui joskus todella kauan aikaa sitten.

  Olisi voinut olla elinkaarta pidentävä tekijä, jos Nintendo olisi lisännyt jotain ekstra-tavoiteltavaa pelillistämis-idean alapuolelta tuohon kartalla tapahtuvaan peliin, jossa on neljä maailmaa, jos Hard -vaikeusasteellakin olisi jotain ekstraa sama mitä siinä kun ensimmäisen kerran pelaa sen, niin basic-tasossa on 300 niitä tähtiä siinä peliprofiilissa kerättävänä, ja sitten kun aukeaa sen läpäisemisen jälkeen se vaikeampi -taso alusta, niin siinä ei ole enää sillä tavalla motivoitu pelaajaa pelillistämisen keinoin, vaikka en tiedä, saako sitten jonkun keräilyitemin siihen kokoelmaan, kun pelaa sen hard-vaikeusasteella.

  Typerimmät minipelit noissa kaikissa MP-sarjan peleissä silkkaa lottoamista ja tuuria vaaivat minipelit, esimerkiksi korttipakasta korttien veto, tai tai sitten kytkimen alasveto, ja sitten on jonkin satunnaisuutta ehkä sisältävän algoritmin suorittamisen jälkeen Bowserin hahmo räjäyttää eli tipauttaa pelaajan kierrokselta, tai sitten pommi on suutari, ja tuhahduksella pääsee etenemään jonon jatkoksi odottamaan seuraavan kierroksen omaa vuoroa. Peleissä on satunnaisuutta paljonkin kaikissa peleissä yleensä, mutta pääasiassa aina pelaajalle annetaan jotain vinkkejä, jonka perusteella voi päätellä parempiin lopputuloksiin johtavia siirtoja pelissä, mutta tuossa Top 100 -minipeli MP:ssä on silkkaa tuuriakin vaativia pelejä pari, niin niistä en tykkää lainkaan.

  Pistin hankintaan tuon ehdottamasi Mario Sport Superstarin, mutta se ei ole vielä niin tuttu, kun ei ole päässyt pelaamaan sitä vielä tarpeeksi pelitunteja kertynyt, että siitä voisi sanoa mitään empiriaan pohjautuvaa vielä minä itse.
   
 6. ville111

  ville111 Yksinkertaisen yksikäsitteinen yksilö Toimitus

  En tiedä lasketaanko sitä varsinaisesti party-genreen, mutta olen kuullut Rhythm Paradise Megamixin olevan myös loistava minipeli-kokoelma (jos vain rytmipelit maistuvat). Vähän samaan henkeen voisi sanoa myös Rhythm Thief & The Emperor's Treasuren, joka puolestaan sekoittaa rytmipeliä ja visual novelia, mutta sisältää joka tapauksessa monta minipeliä.
   
 7. rocknroll

  rocknroll IT-tradenomi

  Rytmipeleistä pidän kyllä, mutta Harmoknigtia pelaa mielummin, kuin tuota Paradise Megamixiä, Final Fantasy rytmipelit ja ihan ok, vaikka aika lyhyitä ilman että ostaa lisäbiisejä Nintendon e-shopista, joka sekin 3ds:llä ja Wii U:lla niitä ollaan ajamassa alas.

  Tylsin rytmipeli mielestäni 3ds:llä on Disneyn Violetta, en oikein sillä tavalla intoutunut mitenkään syvällisesti sitä pelaamaan, kun tutustuin siihen joskus ko tuli jossain erässä ostettua se oli siinä kylkiäisenä.

  Harmo Kinght on Japanissa julkaistu Rythm Hunter nimellä mielestäni, ja olen ollut näkevinäni joskus kuvan 3ds-pelimoodulin fyysisestä pelikotelosta retailer Eu Pal -versiosta, mutta en ole nähnyt Suomessa sitä fyysisesti myynnissä koskaan, E-Shopista sen saa ainakin ostettua. Japsi-animea japanilaiselta Nintendo-pelejä kehittävältä studiolta, niin kai niiden pääasallinen fokus on japanilaisissa pelaajissa miellyttää niitä, mutta toimii näin länsimaalaisena Euroooppalaisena tuo Harmoknight grafiikkoineen kaikkineen ja vaikeusastekin on ihan ok, jos poissulkee pelin alkupään, niin ihan mielekästä että sopii psyykkeelle.
   
 8. rocknroll

  rocknroll IT-tradenomi

  Mitä tuli noista Mario partyistä juttua, joista Genkkukin aiemmin mainitsi, että ei ole pelannut Mp Star Rushia, niin tuossa Mp Sr:ssä tuo rytmipeliosio toteutettu kivasti, kun siinä orkesterissa on neljä soitinta valittavana, ja kappaleita kymmenkunta vai mitä siinä on, niin aika monta kombinaatiota, miten sitä voi pelata, kun jokaisessa pelaajan valitsemassa soittimessa on eri rytmikuvio samassa kappaleessa, jonka valitsee, niin ihan mukavan kestoinen rytmittelysessio, eli alanäyton kosketusruudun näyton naputtelu stylus-kynällä, jos aikoo joka musiikkiesityksessä tavoitella parasta A-ryhmää.
   
 9. rocknroll

  rocknroll IT-tradenomi

  Nyt on ollut kokoelmissani tuo Mario Sports Superstars tosiaan jonkin aikaa, mutta vielä en ole muita lajeja siinä pelannut, kuin jalkapalloa. Kivan, ja toimivan oloista arcade-futaamista Mario sienivaltakunnan hahmoilla.

  Olen nyt toukokuusta lähtien keskittynyt enimmäkseen aloitin pelaamaan taas Warioware Goldia, ja vasta kesäkuun alussa äkkäsin mitä siellä on ne palkintosaavutukset, että tarinatilaan kun palaa pelaamaan niitä minipelejä eri hahmo-kategorioissa, niin sitten peli jatkuu ensimmäisen tasokierroksen jälkeen, kun noissa jokaisessa minipelissähän on 3 vaikeusastetta, ja peli nopeutuu aika ajoin, en ole tosiaan vasta, kuin ensimmäisen ja Jimmy T:n selvittänyt ne saavutukset, tänään pelasin tuon Mona-valikon story-tilan uudelleen, mutta jäin 51:een pisteeseen, kun 53 on se raja, mistä saa sen mitalin sinne missions -välilehdellä näkyvään listaan.

  Tämän kesän missio itselläni, jos tahkoisi tuota Warioware Goldia, jos saisi ainakin valtaosan noista missions-välilehden saavutuksista auki, tiedä sitten, onko pelissä jotain ekstraa jos ne kaikki saa kasatuksi.

  Tosiaan meni pitkään, että "Index" -valikosta pelasin minipelejä tarinan jälkeen kaikkineen, ja kokeilin saavuttaa piste-ennätyksiä eri minipeleissä, mutta vasta nyt kesäkuun alussa tosiaan äkkäsin palata tarinatilassa pelaamaan uudelleen, jossa sitten peli tosiaan jatkuu ensimmäisen kierroksen jälkeen, ja noihan Missions-välilehden nuo hahmokategorioihin liittyvät mitalisaavutukset saa kasaan sitten, kun kaikki 3 vaikeusastetta on minipelikierroksilla pelannut, joskin peli nopeutuu koko ajan.

  Musiikkikin pelissä ääniraidan osalta nopeutuu pelin nopeutuessa Speed Up -jälkeen, mutta havaitsin tuossa ensimmäisen osion Boss Stagella, missä Wario itse ryostosaaliin kanssa dollarisäkin kanssa juoksee karkuun, ja siinä pitää ne esteet ja se alhaalta tippuva nyrkki ja ylhäällä zombiet ylittää ja vetää läpi, ja katapultilla pitää ajoittaa se hyppy oikein, niin siinä ainakin vaikka peli nopeutuu entisestään kierros kierrokselta, ääniraita ei kuitenkaan loputtomasti nopeudu se taustamusiikki siinä. Ei varmaan muissakaan minipeleissä.