Metroid: Samus Returns

Keskustelu osiossa Nintendo 3DS ja mobiili, aloittajana Loota, 22.6.2017.

 1. Loota

  Loota Kermakostaja Ylläpidon jäsen  Ei sitä vieläkään meinaa uskoa todeksi, mutta Halo on viimein palannut haudastaan ja on valmis puolustamaan Kryptonia uhkaavaa Länsimetroa viimeiseen mieheen asti!

  Peli on MercurySteamin kehittämä remake vuonna 1991 Game Boylle ilmestyneestä Metroid II -pelistä ja sen on luvattu olevan... uudelleenkuviteltu (pisteitä jos keksii hyvän käännöksen sanalle "reimagined") versio tästä. Keskeisimpien teemojen tehdessä oletuksena paluun meillä ei ole vielä tietoa kuinka radikaaleja kehittäjät uskaltavat olla uudistusten suhteen, mutta toistaiseksi nähty materiaali vaikuttaa kuitenkin siltä, että yllätyksiä on odotettavissa.

  Keskustelua, spekulaatiota ja hypetystä tulevasta 3DS-pelistä.
  Ja syy miksi tämän topicin päätin tehdä:

  [​IMG]

  Uuh... Juhlatuuli tarttui lompakkoon ja ostoon taitaa mennä tämä komea paketti.
   
 2. Garo

  Garo Jäsen

  No huh. Olen ostanut pelkästään digitaalista sellaiset 5 vuotta, mutta Metroidin paluuta (Federation Forcea ei lasketa, vaikka ihan mukiinmenevä olikin) voisin kyllä juhlistaa ainakin yrittämällä hommata tuon.

  Klassiset Metroidit eivät ole koskaan iskeneet ihan yhtä kovaa kuin Primet, joten hype Samus Returnsia kohtaan ei ole mikään mieletön. Peli tuntuu kuitenkin korjaavan tai ainakin lieventävän paria pikku ongelmaa, joita minulla näiden pelien kanssa on: 360 asteen tähtäys ja ajoitettava vastaisku poistanevat taistelusta enimmän tönkköyden ja uusi Scan Pulse kyky taas varmistaa, ettei random seiniä tarvitse pommitella power upien toivossa ainakaan yhtä usein kuin ennen. Siksipä en olisi yllättynyt, jos tästä sukeutuisi oma suosikkini klassisista Metroideista.
   
 3. Giga

  Giga NoF: gigamario

  Sarjan perinteitä kunnioittava Metroid menee käytännössä automaattisesti hankintaan. Ajattelin tukea sarjaa hankkimalla special editionin jo ennen kuin tiesin EU:n saavan enemmän herkkuja kuin USA. Tuo Legacy Edition on kyllä aika vastustamaton setti. Metroid amiibo on myös liian komea ohitettavaksi.

  Ei kukaan ole sattunut löytämään kauppaa, josta LE:n saisi jo varattua?
   
 4. Tertzzi

  Tertzzi SW-2800-6452-5622

  Itse varasin Special Editionin ja Amiibot CDON:sta. En muualta löytänyt..
   
 5. Andyliini

  Andyliini Tyhmä

  CDON taitaa olla ainoa paikka, jossa Special Edition on Suomessa ennakko varattavissa. Gafin puheiden mukaan myös ruotsalainen Webhallen tarjoilee ennakkoon moista.

  On kyllä sen verran komea boksi, että oksat pois. En ole mikään Metroidin ylin ystävä, mutta melko mukiin menevä pelisarjan tuo on aina ollut.
   
 6. bdbdbd

  bdbdbd Jäsen

  Näyttää kyllä pelottavasti Other M:ltä joka oli melkoista kuraa - edes käpyinen tarina ja pahimmankin sovinistin naisten oikeuksia peräänkuuluttamaan saavat videot eivät olleet pelissä pahinta, vaan umpisurkea pelattavuus pilasi pelin.

  Saa nähdä, en kyllä trailerin perusteella peliltä mitään odota.
   
 7. Sipulikeitto

  Sipulikeitto Lurkkaaja

  Olen varovaisesti hieman hypeissäni ja traileri sekä treehouse näytti omasta mielestä ihan mielenkiintoiselta, mutta muiden varoittelut MercurySteamistä on mennyt perille vaikkei itselläni niinkään ole kokemusta kyseisen puljun tuotoksista. Keräilyboksi on kyllä erityisen houkutteleva, mutta enpä itsekään tuota onnistunut löytämään mistään ja CDON näyttäisi jo sulkeneen ennakkomyynnin. Metroid-amiibo on myös ehdottomasti hankkimisen arvoinen jos sellaisen jostain onnistuu bongaamaan.
   
 8. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Kaiken nähdyn perusteella pelissä ei ole muuta vikaa kuin se että peli ilmestyy 3DS:lle. Ei sillä että kyseessä olisi huono konsoli mutta kun en omista kyseistä konsolia niin haaveeksi jää tämän pelaaminen. Tuo keräily paketti näyttää enemmän kuin houkuttelevalta. En voi muuta toivoa kun että Switchille tulisi tästä pelistä oma versio.
   
 9. Luffymcduck

  Luffymcduck Virtual Boy

  Mieluummin olisin tässä vaiheessa ottanut Switchille, mutta kyllä tämän julkistuksen jälkeen oli pakko perua puheet ja ostaa vielä yksi peli 3DS:lle. Tällä onkin sitten kova homma pistää paremmaksi kuin AM2R.
   
 10. Kaura

  Kaura Jäsen

  Kuten joku jo mainitsi, tämä seikka vähän huolettaa. Pulju teki samalle alustalle muutama vuosi sitten aika pöntön 2D-Castlevanian - ainakin demossa ollutta kenttää ja monia demon paljastamia kyseenalaisia suunnitteluratkaisuja naureskeltiin aikanaan porukalla. Ehkä kokoversio oli parempi, ja ehkä Nintendon laadunvalvonta nyt on tiukempaa kuin silloisen Konamin.

  Osittain katsomastani Treehouse-pelaamisesta jäi lisäksi ikävästi päälimmäisenä mieleen melko geneeriset 3D-grafiikat, jotka eivät kuulu siihen Nintendon brändiin, jonka kuluttamisesta maksan. Myös gameplayssä mietityttää valmiiksi ainakin vapaan ampumissuunnan käytännön toteutus 3DS:llä ja välipomossa toistunut Samusin cutscenemäinen lähietäisyyden hyökkäys. Kenties on turhan aikaista tuomita.

  Yleisesti ottaen en ole juuri samaistunut väen Metroid-kaipuuseen sikäli, että Steamistä ja eShopista saa pieniä ja hyviä Metroid-tyyppisiä pelejä nykyään muutamalla eurolla. Henkilökohtaisesti olisin korkannut Metroid-juhlapullot vähän erilaisesta paljastuksesta, mutta jännitän ja toivon tietysti hyvää peliä nytkin.
   
 11. Kolzig

  Kolzig Jäsen

  Kaikkialla toki loppuunmyyty taas kun Nintendolla jotain 10kpl per maa noita varmaan kun eivät osaa valmistaa kunnolla. Nyt oli hinta kohdillaan, mutta allekirjoittanut liian myöhään liikkeellä.

  Konsolinet, verkkokauppa.com, cdon yms kaikki myy eioota. Mistään ei tuota keräilyversiota enää saa.

  Keräilyversio näyttää hienolta, itse peli taas huolestuttavalta. 3D näyttää suht rumalta kuvissa ja videoissa, tämä olisi paljon upeampi 2D pelinä joka oli loppuunasti hiottu. Vähän kuin AM2R oli.
   
 12. Loota

  Loota Kermakostaja Ylläpidon jäsen

  Jos jotain olen kaikkien näiden vuosien aikana 3DS:ää pelatessa oppinut niin sen pelit ovat näyttäneet trailereissa ja kuvissa luotaantyöntäviltä, mutta heti kun pelin on saanut naamansa eteen niin kaikki nämä epäluulot ovat 90% tapauksista unohtuneet. Minustakaan tämä ei ole visuaalisesti näyttänyt erityisen hyvältä, mutta edellisen kokeneena visuaalisesta ilmeestä on myöskään vaikea huolestua. Puhtaasti 2D olisi ehkä kiinnostanut joo enemmän, mutta asdfasdfasf j u m a l a u t a 2 D M e t r o i d a a a a a a a

  Ja ditto keräilyversion etsimisen suhteen, taitaa jäädä ikävästi välistä, vaikka tämä jos jokin erikoisversio kiinnostaisi saada.
   
  PokéMario tykkää tästä.
 13. Kolzig

  Kolzig Jäsen

  Nintendo näyttää nykyään menevän takapuoli edellä puuhun vähän liian monessa asiassa, Switchin online voice chat sekoilut appseineen jne.

  Mutta sitten taas Metroid 2 uudelleenlämmittelyssä on kuulemma neljän Metroid aiheisen amiibon taakse lukittu ominaisuuksia joita ei ilmeisesti pysty mitenkään muuten unlockkaamaan. Ei näin, ei todellakaan näin.
   
 14. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Tämä on hieman kaksipiippuinen juttu sillä nimenomaan tällaiset tempaukset tuovat Amiiboille sen arvon joka niiden hintalapussa lukee. En ole elämäni aikana ostanut kuin kolme kappaletta näitä muovipatsaita (ja nekin ihan vaan puhtaasti hahmokohtaisen fanituksen takia) sillä niiden lisäarvo on yleensä ollut hahmo-/väriskini johonkin Nintendon peliin joten wuppiduu! Nyt kun sitten tarjolla olisi kerrankin jotain hieman enemmän "hyödyllistä" niin alkaakin kutittelemaan että ostaisiko sitä muovifiguurin jotta saa...

  1. Unlockattua pelistä joitain toimintoja joita en muutoin saisi auki
  2. Hienon figuurin hyllyyn/kokoelmiin
  3. Useisiin muihin Nintendon peleihin jotain minimaalista hyödykettä

  Kahden vähäpätöisemmän syyn edelle ykköseksi ponnahtikin yhtäkkiä yksi erittäin pätevä ostoargumentti lisää.

  Normikuluttajan silmään tuo on kuitenkin virtsantäyteistä tavaraa joten uskon että jatkossa ei Nintendo enää moista harrasta sillä Amiiboista tulleet rahat on olleet aika isoissa lukemissa mitattavissa siitä hetkestä asti kun ekat muoviukkelit kauppoihin ilmestyivät ja tämänkaltaiset aivopierut varmasti haukkaisivat ison siivun niiden myyntivirrasta.

  Itse peli puolestaan onnistui hieman saamaan meikäläistä puolelleen tuon SDCC-häppeninkissä kuvatun matskunsa kanssa. Visuaalisesti esitelty matsku oli nätimpää kuin E3-messuilla näytetty tavara ja muutenkin meno tuntui jotenkin mielenkiintoisemmalta. Mercury Steamiin en siltikään luota näissä asioissa joten odottelen kiltisti vaan arvosteluita pelistä ennen kuin edes harkitsen pelin hankkimista.
   
 15. Jonelink

  Jonelink Jostain täytyy aloittaa...

  [​IMG]
  Metroid teemalla varustettu 3DS XL konsoli tulossa samana päivänä kun pelikin.
   
 16. Sipulikeitto

  Sipulikeitto Lurkkaaja

  Jotenkin odotin että olisi ollut 2DS XL, luulisi että olisi ollut hyvä rako vielä pakottaa uuden konsolin myyntiä. Mutta varsin komea pakkaus kuitenkin, valitettavasti ei tule päätymään omiin kokoelmiin kun Majora's Mask-versio löytyy jo.

  Metroid-amiiboa olen koittanut metsästää mutta en ole vieläkään löytänyt sitten mistään, tai sitten ovat jo poistuneet ennakkotilauksesta. Taitaa jäädä hankkimatta, mutta toisaalta olen ihan tyytyväinen jos onnistun saamaan limited editionin julkaisuksi.
   
 17. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Samus Returns tulee olemaan aikas vahvasti esillä tulevilla Gamescom-messuilla loppukuusta kun Nintendo tulee vetämään aika tuhdin paketin (piti sanoa että poiketen viime vuosista mutta sitten muistin että viime vuosina firman kotikonsoli on ollut Wii U joten ymmärtäähän tuon miksi on hiljaista ollut..) messuilla. Super Mario Odysseylle ja Samus Returnsille on molemmille varattu omat päivänsä ja luvassa on runsaasti uutta pelikuvaa ja tekijätiimin jäsenten haastatteluita ynnä muuta livestriimattavaa matskua joten tuolloin taas sitä saa hieman osviittaa siitä että tilatako uusi Metroid-peli vai ei? Pakko se on varmaan odottaa ihan vaan pelin embargon loppumiseen asti sillä tekijätiimi on yhtä luotettava kuin Neuvostoliitto.

  Kävin myös näpyttelemässä Metroidin juhlavuoden (länsimaalaisen ihmisen näkökulmasta) kunniaksi pienen pikahistoriikin sarjan historiasta ja mielenkiintoisista vaiheista joten jos lintuihmisten tekemään voimahaarniskaan sonnustatutunut blondi on sydäntäsi lähellä niin klikkaa tuosta: http://pelaajaboardcast.fi/lansimetro-id/
   
  Loota ja Wilbur wals tykkäävät tästä.
 18. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Loisto kirjoitus Metroid sarjan historiasta!
   
 19. ville111

  ville111 Yksinkertaisen yksikäsitteinen yksilö Toimitus

  Samus Returns on kyllä erittäin jännittävä tapaus. Pelin kehittäjä on toki melko iso muuttuja ja huolen aihe, mutta näytetty pelikuva vaikuttaa lupaavalta. Peli päätyy ehdottomasti ostoslistalleni. 2D-Metroideissa on kuitenkin muutamia tekijöitä, jotka on saatava kuntoon pelin laadun varmistamiseksi.

  Kenties merkittävin näistä on pelin maailma. Maailman on oltava riittävän avoin ja epälineaarinen, ja lisäksi maailmassa on oltava riittävästi piilotettuja esineitä. Koska Samus Returnsin maailma on lainattu Metroid II:sta (laajennettuna ja muokattuna), niin en ole kovin huolissani tästä. Toivon vain, että määränpää (tai reitti sinne) ei aina ole liian selvä.

  Toinen oleellinen asia on pelin ohjaus ja fysiikat. Tästä on ollut monesti puhetta foorumilla ja Discordissa, mutta Metroid-pelien fysiikat vaikuttavat kokemukseen valtavasti. Esimerkiksi Super Metroidissa fysiikat ovat todella hitaat. Tämä näkyy toki hahmon painon tunteena, mutta toisaalta se tekee tasohyppelystä hieman kömpelöä (ainakin aluksi). Yhdessä ohjauksen kanssa fysiikat vaikuttavat valtavasti pelin tuntumaan. Toivottavasti Samus Returns hoitaa molemmat onnistuneesti.

  Vielä yhtenä maininnan arvoisena tekijänä ovat löydettävät varusteet ja puvut. Metroid II:ssa oli melko hyvä valikoima erilaisia varusteita, mutta toivon Samus Returnsin esittelevän myös uusia varusteita. Hahmonkehitys on mielestäni yksi Metroid-pelien oleellisimmista piirteistä.

  Pelillä on isot saappaat täytettävänään, koska viimeisimmät 2D-Metroidit ovat sarjansa parhaimmistoa. Toivottavasti MercurySteam kohtelee sarjaa sen ansaitsemalla kunnioituksella.
   
 20. Andyliini

  Andyliini Tyhmä

  Tämän viestin kirjoitushetkestä noin 10 minuutin päästä GamesComissa vieraana Yoshio Sakamoto ja Jose Luis Marquez keskustelemassa pelistä. Uutta traileriakin kuulemma luvassa. Kello 14.00 alkaen Samus Returnsia demotaan liveyleisön edessä samassa tilaisuudessa.