Mega Man 11

Keskustelu osiossa Switch, aloittajana Tingle, 4.12.2017.

 1. Tingle

  Tingle Paavo  Näyttää hyvältä peliltä, joskin kenttäsuunnittelu tuntuu missaavan klassikkojen pointin. Pakko olla tyytyväinen :)
   
  Myy100 ja Wilbur wals tykkäävät tästä.
 2. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Ensimmäinen Mega Man on peli jota valokuvatodisteiden mukaan ekana ”pelaamanani” (kaksivuotiaana taaperona Famicomin ohjain suussa) videopelinä voidaan pitää ja hahmon nimeä kantavat sarjat, hahmo itsessään ja sen takana oleva pelitalo, pitää ykkössijaa sydämessäni mitä tulee videopeliasioihin. Syystäkin oli siis eilisen striimin aikana pieni pala kurkussa ja palkinto oli mitä mieluisin.

  Legacy Collectionit omistan jo kahdelle eri laitteelle mutta pakkohan nuo Switchillekin ostaa ihan Capcom-fanipoikailun nimissä. X-kokoelman kolme ekaa osaa on samassa paketissa jo sellainen asia josta maksaisin vaikka uuden konsolin hinnan ja se 11... huhhuh!

  Näin märkiä haaveunia ennen eilistä striimiä siitä että uusi 2D-megis olisi totta ja se olisi WayForwardin tekemä mutta tästä jäävuoren huippua esitelleestä traikusta kävi ilmi että haaveet kävi toteen ainakin ulkoasun myötä sillä tuo on juuri se taidetyyli miksi haaveilin WayForwardin läsnäolosta. Kauniit pienin japsikätösin piirretyt hahmomallit kaksiulotteisessa (EI siis 2,5D kuten jotkut isotkin tahot ovat maiskutelleet) ympäristössä tiukan Mega Man-äksönin siivittämänä. Ei voi olla mitään kauniimpaa. Olen hypettynyt ja odotan peliä ja lisäinfoa siitä kuin sitä kuuluisaa kuuta nousevaa.

  Muutamia kysymyksiäkin heräsi eilisestä striimistä:

  - Tukeeko Switchin Legacy Collectionit vain Mega Man-muovipalikkaa vai onko Capcom tuomassa uusia Amiiboja trokattavaksi?
  - Jos X-saaga tulee myös kahdessa osassa, kuka helvetin hullu ostaisi jälkimmäistä kokoelmaa jossa sarjan jyrkkä alamäki on mikrokosmoksessa?
  - Miten 11 julkaistaan ja mihin hintaan? Onko tarpeeksi sisältöä täysihintaiseksi vai mennäänkö 20€ latauspelin statuksella?

  Hienoa aikaa olla Mega Man-ihkuilija ja ainakin tämä julkaisurykelmä kauniiden striimissä nähtyjen markkinapuheiden lisäksi, luo uskoa siihen että Capcom vielä sittenkin välittäisi hahmosta. Inafunen sensuroimattomat kommentit olisi kiva kuulla eilisestä...
   
  RetroFly tykkää tästä.
 3. Andyliini

  Andyliini Tyhmä

  Tähän tartun. Itse asiassa eilisessä striimissä ei missään vaiheessa mainittu, että kyseessä olisi kokoelma. Sanoivat vain, että X-sarjan osat 1-8 julkaistaan näillä konsoleilla, saivat sen kuulostamaan siltä, että ne julkaistaisiin erikseen. Tietysti sanojen valinta on taitolaji, ja tämä valinta jättää monet ovet avoimeksi sen suhteen, miten pelit lopulta julkaistaan. Itse ostan ne kaikki, koska pidän Megamanista, ja haluan tukea Switch-tuotantoa, varsinkin jos jonkinmoinen fyysinen julkaisu on mahdollista julkaista. Harmikseni Megaman X Command Missionia ei julkaista, se oli paikoin ihan pätevä roolipeli.
   
 4. Myy100

  Myy100 Jäsen

  Odotan innolla Mega Man 11 kuten myös Mega Man X4-8, koska en ole koskaan omistanut Playstationia, jolla pelata kyseisiä pelejä. Kiva kun saadaan vihdoinkin Nintendo-konsolille nuo pelit.
   
 5. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Yksittäisinä digijulkaisuina noita olisi erittäin hankala julkaista Switchille sillä jos julkaisut olisivat pelkkiä uudelleenemulointeja tyyliin Virtual Console, tekisi se tulevaisuudessa häämöttävästä Switchin Virtual Consolesta jollain lailla kiusallisen.

  ”Nyt SNES-pelit eShopista Virtual Console-nimikkeen alta... ai niin paitsi nuo kaikki Mega Man X-pelit jotka tippuu pikkuhiljaa tuonne muiden digijulkaisuiden joukkoon”

  Ei mikään este julkaisulle mutta jotenkin ei osu silmään eikä korvaan että julkaisumalli olisi tuollainen, ellei sitten pelit saa erittäin paljon jotain lisäyksiä jotta niistä kehtaa isompaa digijulkaisuhintaa pyytää?

  Mieluummin sitten yksi helvetin iso kokoelma jossa on kaikki sarjan pelit mukana ja 30€ hintalappuun (Switchillä tietty 40€) niin ei sitten ne myöhemmät osat näytä ihan niin huonoilta kun ne klassisimmat ”äksät” löytyy paketista myös.
   
 6. StarDust

  StarDust Jäsen

  Mega Man ei ole varsinaisesti koskaan ollut minun juttuni, enkä ole varma miten hyvin osaan tulkita tätä, mutta traileri muistuttaa Sonic 4:stä, kuten Discordin puolella mainittiin. Pelin ulkoasu on hyvin samanlainen, eli sovitettu moderniin resoluutioon mutta pelkistetty muistuttamaan klassikoita. Verrattuna vaikka uusiin Donkey Kongeihin (tai jopa Kirbyihin) se näyttää tylsältä. Samalla tavalla kuin Sonicissa, hahmon etenemisanimaatiot näyttävät jotenkin sopimattomalta toimintaan. Sonic 4:n yksi selkeistä heikkouksista on musiikki, joka on intohimotonta epätyylikkäillä ratkaisuilla, kuten tarpeettomilla retrorummuilla. Pelin musiikkia pitäisi kuulla enemmän vakavaan kommentointiin, mutta trailerin kappaleesta (oletan, että se on originaali) puuttuu intohimo jotenkin samalla tavalla. Melodia saa kappaleen muistuttamaan oudolla tavalla kuin parodiamusiikkia Mega Manista. Toisaalta intro ei vaikuta varsinaisesti sopivan ainakaan Mega Manin pääteemaan. Hyvä musiikki on todella tärkeää peleissä kuten Mega Man.

  Sisältöpuoli ratkaisee varmaan pelin vastaanoton. (Eli uusi, hyvä sisältö voi tehdä pelin.) Pelattavuus muistuttaa alkuperäisistä, toisin kuin Sonicissa, ja vaikuttaa ehkä oikeasti hyvältä. Hyvä Mega Man on ehkä helpompi tehdä kuin hyvä Sonic. Capcomilla saattaa olla Mega Manin kehittämisen suhteen sama ongelma kuin Segalla Sonicin kanssa, eli yhtiöllä ei ole jäljellä studiota, jolla olisi prosesseja (kokemusta ja visiota) kehittää tämäntyylisiä pelejä. Capcom voisi hyötyä myös yhteistyöstä fanien kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 6.12.2017
  Kaura tykkää tästä.
 7. bdbdbd

  bdbdbd Jäsen

  Megaman on ekasta pelikerrasta lähtien ollut oma juttuni, mutta aika hyvin osuit kohdalleen - paitsi että pelattavuus näytti varsin hitaalta ja haasteettomalta. Pelattavuuden puolesta Megaman yhdistelee tasohyppelyä ja ja 2D-räiskintää, missä vihollisten sijoittelulla on luotu pelaajalle vaihtoehdot joko pyrkiä väistämään näitä tai sitten tuhoamaan niitä. Koukuttavuus tulee nopeasta temmosta, jolloin em. ongelman ratkaisemiseksi ei jää aikaa miettiä. Nyt tässä MM11 ei trailerin perusteella ollut ainuttakaan sellaista kohtaa.

  Grafiikan ja musiikin puolesta peli toki näytti ja kuulosti Megamanilta mistä on poistettu se Megaman.
   
 8. Artzei

  Artzei Extra T H I C C!!!

  Viimeksi kun Capcom antoi faneille osaa Mega Man -pelien kehitykseen, niin se johti vain yhden hypetetyimmistä Mega Man -projektin lopetukseen.
   
 9. C://anatti

  C://anatti SW-1913-4919-4972

  Huhuh!
  Uusi Megaman ja vielä 2D:nä, odotan innolla kyllä tätä. Odotusarvo on korkealla.
  Marion lisäksi Megaman on ne syyt jotka tekivät minusta Nintendomanin.
  Fanboylle kutoi vaimo asianmukaiset villasukatkin.
  https://imgur.com/gallery/HMkvH
   
  Myy100 ja Wilbur wals tykkäävät tästä.
 10. Andyliini

  Andyliini Tyhmä

  Näyttäisi siltä, että myös Megaman X -pelit saapuvat kahtena kokoelmana, mikäli Australian ikäluokituksiin on uskominen.
   
 11. Xylitol

  Xylitol sylidoll

  Miten kummassa voi tässä Capcom missään mielessä 'onnistua' ilman, että paketeista yhden myynnit ovat huomattavasti alhaisemmat kuin toisen? Ensimmäinen äksä omana julkaisunaan ja loput sitten nippuna?
   
 12. Artzei

  Artzei Extra T H I C C!!!

  Ettei sittenkin olisi niin, että ekassa kokoelmassa on ne kolme parasta X:ää, kolme keskinkertaista X:ää ja sitten toisessa kokoelmassa on vaan ne, joista kukaan ei välitä.
   
 13. Kaura

  Kaura Jäsen

  Katsoinpa 11:n trailerin uusiksi, ja havaitsin Mega Manin huutavan saman tai liki saman rasittavan HAA-ääniklipin joka kerta, kun päästää latingin ilmoille. Pikku juttu sinänsä julkistuksen ja koko muun pelin rinnalla, mutta pakko ihmetellä, mistä tällainen keksittiin. Toistonhan huomasi rasittavaksi jo trailerissa.

  Teoria: Jossain istuu rahasikareita poltteleva konsultti, joka tarjoaa Capcomin kaltaisille isoille firmoille toistuvasti eri tavalla paketoituna samaa 20 vuotta vanhaa koeyleisötutkimusta, jonka mukaan enemmistö pelaajista hymyili Marion sanoessa GBA:lla joka kerta sienen kerätessä "just tätä mää tarvin!" Pukumiehet sitten lähettää hätäpäissään kehittäjille muistioita koskaan lukematta pienellä pohjalle kirjoitettua seikkaa, että tutkimus tehtiin ei vain 20 vuotta sitten, vaan myös 20 koehenkilöä ja 20 minuuttia hyödyntäen.

  Ehkä ylireagoin. Kuitenkin Mighty No. 9 on yhä kirkkaana mielessä: "That's more- That's more- That's more like it! Here we go. That's more like it! That's more like it!" Kamala kokemus. Just tätä Mega Man ei tarvinnu.

  Mutta uuden pelin se kyllä tarvitsi. Otetaan, mitä saadaan.
   
 14. Tingle

  Tingle Paavo

  Audiovisuaalisesti pelissä ei ole minusta mitään vikaa seiskan ja kasin rinnalla.