Mario Tennis Aces

Keskustelu osiossa Switch, aloittajana Norsukampa, 4.4.2018.

 1. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Yksi Nintendon pitkäikäisimmistä pelisarjoista palaa 22.pvä kesäkuuta takaisin pelikentille (massa vai nurmi?) kun Mario Tennis Aces ilmestyy.

  [​IMG]

  Putkimiehen seikkailut karvapallon lätkimisessä ovat vihastuttaneet ja ihastuttaneet pelaajia jo vuodesta 1995 asti ja ainakin omasta mielestä laatukäyrä on ollut tasaisessa laskussa sitten loisteliaan N64-osan. Gamecubelle (myös Wiille) ilmestynyt peli kaatui omaan, vaikkakin valinnaiseen, gimmickiinsä ja 3DS:llä sekä Wii U:lla meno oli kuin Jarkko Niemisellä uransa ehtoopuolella konsanaan.

  Nyt kuitenkin näyttää siltä että tulevaan Marion tennisturneeseen, Camelot on ottanut hieman aineksia aivan perkeleen kovasta 3DS:n Mario Golfista. Wii U-osan onttous on kuin huono muisto vain ja tilalle on tulossa erittäin kova panostus verkkopelaamiseen... see what I did there? Okei vitsit sikseen. Panostus tulee olemaan kova online-moninpelin suuntaan johon ollaan edellisen golffailun lailla tuomassa ajastettuja turnauksia joista luvassa on eksklusiivisia palkintoja (asusteita, pelihahmoja jne.) sekä toivon mukaan paljon muuta event-tyylistä pelaajan mielenkiintokäyrän pidentäjää.

  Pelillinen puoli näyttää olevan nyt entistä enemmän vipstaakkelia ja temppuilua täynnä mutta Björn Borg meitä tennisnipottajia siunatkoon, ne saa myös pois päältä. Ennakkomatskun perusteella gimmickit voivat kuitenkin hyvin balansoituna tuoda mukavasti erilaista taktista näkökulmaa pelaamiseen joten ei ihan vielä tyrmätä. Myös Wii-sukupolvea ollaan houkuttelemassa mukaan talkoisiin kevyellä liikkeentunnistuspelitilalla.
  Hahmokavalkadi ei vieläkään näytä päästävän Mario-kaanonin ulkopuolelta hahmoja mukaan joten Linkin ja Samusin ystävät keskittykööt muihin pelisarjoihin. Mukana sen sijaan on komeiden keski-ikäfaija-asusteiden koristamat vakkarisankarit Mariosta aina Peachin kautta Donkey Kongiin. Hieman erikoisempaa kaartia edustaa perinteiseen Mario Tennis-tyyliin tällä kertaa Chain Chomp sekä Spike. Ja niille jotka jo siellä näyttöpäätteidenne takaa kysyvät sitä tärkeintä kysymystä niin kyllä, se tärkein (ja N64:n Mario Tenniksessä debyyttinsä tehnyt) hahmo on myös mukana...

  [​IMG]

  Peli siis näkee päivänvalon 22.pvä kesäkuuta mutta luvassa on Nintendon mukaan pientä maistiaista jo ennen julkaisua kun Nintendo järkkää "esiturnauksen" Splatoonin ja ARMS:in testiviikonloppujen tapaan.

  Kiinnostaako tuleva Mario Tennis vai ovatko kaksi viimeisintä double faultia saaneet aikaan Mario Tennis-allergian?
   
  Loota tykkää tästä.
 2. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Kiinnostaahan tuo. Näyttää mielenkiintoiselta moninpeliltä, lisäksi vielä yksinpelin storymode on hieno juttu. Niin ja tuo liiketunnistus moodin mukana olo on plussaa. Yhtään aikaisempaa Mario Tennistä en omista mutta hyvin mahdollista että tästä pelistä tulee ensimmäiseni.
   
 3. Loota

  Loota Kermakostaja Ylläpidon jäsen

  Ensimmäistä kertaa koskaan Mario Tennis näyttää joksenkin houkuttelevalta. Viimeisimmässä Directissä esitellyt mekaniikat näyttivät kuin suoraan jostain taistelupelistä varastetuilta, mikä lienee ollut se kiinnostuksen sytyttäjä omalla kohdallani. Täytyy vielä ottaa selvää miten kattava tapaus pelin yksinpelikampanja on, sillä se tulee olemaan ensimmäinen kosketukseni sarjaan ja portti mahdolliselle jatkopullistelulle nettipelin puolelle, tuskin nimittäin jaksan ilman yksinpelimotivointia lähteä sille tielle.
   
 4. Wapazi

  Wapazi Jäsen

  ^Samoista syistä itsekin kiinnostuin directin myötä. Tuskin kuitenkaan julkaisussa tulen täyteen hintaan peliä ostamaan.
   
 5. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Kahden ja puolen viikon päästä, pääsemme me rahvaatkin katselemaan error-screeniä ja jumissa olevia serv...

  Okei kokeillaan uusiksi.

  Kahden ja puolen viikon päästä, pääsemme me rahvaatkin vihdoin pelin ääreen kun luvattu online-esiturnaus starttaa. Homma alkaa 1.6. siinä iltapäiväviideltä ja koko viikonlopun aina ma-ti väliseen yöhön saakka pääsee mäiskimään karvapalloa Mario-hahmojen kanssa. Uudessa trailerissa myös saatiin esimakua pelin tarinatilasta. Dark-versioita tutuista hahmoista on jälleen kerran luvassa joten omaperäisyys kunniaan ja sitä rataa.

   
  njrss tykkää tästä.
 6. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Tämä näyttääkin aina vain mielnkiintoisemmalta joka trailerin jälkeen(saa olla viimeinen jonka katsoin) Story mode,wii tennis mode sekä vielä nuo nettiturnaukset saavat kyllä ostamaan pelin. Nyt kun on sekaantunut tuohon nettipelaamiseen niin se tuo kyllä lisäarvoa vaikka vieläkin ehdottomasti pelaan mieluiten multiplayerit pelikavereiden kanssa samassa huoneessa.  Norsukampa olikin minuutin minua nopeampi :-D
   
 7. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Ei riitä että tuo online-esiturnaus alkaa parin viikon päästä, nyt pelistä tulee ulos ensi viikolla jo ihan pelattava demokin! Neljä valittavaa hahmoa (Bowser, Mario, Peach, Yoshi) ja randomilla valikoituja nettivastustajia. Viisi lisähahmoa myös unlockattavissa sen mukaan, kuinka paljon demoa ja tulevaa nettiturnausta pelaa.
   
  Wilbur wals tykkää tästä.
 8. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Jaahas tällä viikolla pääsee sitten urheilemaan Marion kanssa. Mielenkiinnolla odotan kyllä demoa.
   
 9. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Preview embargot saivat väistyä ja netti on pullollaan matskua mm. yksinpelikampanjasta, Petey Piranhaa vastaan käydystä pomotaistosta ja tietty siitä tärkeimmästä miksi peliä jokainen edes odottaa...  Chain Chomp, on se vaan hieno tapaus.

  Aika lailla ylistäviä ovat ennakkopuheet olleet joten parin hieman väsähtäneemmän osan jälkeen, näyttää siltä että Marion tennissekoilut on palanneet laadun tielle.
   
  Wilbur wals tykkää tästä.
 10. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Tämä se kanssa näyttää aina vaan paremmalta ja visuaalisesti ainakin A-luokkaa. Noiden ennakko kehujen perusteella on tulossa varsin hyvä Mario urheilupeli, niin yksin kuin useamman pelaajan voimin pelattuna. Kesällä näyttää tulevan useampi hankkimisen arvoinen peli ja tämä on ehdottomasti yksi niistä.
   
 11. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Hyvä peli parin tunnin demosession perusteella, kunhan ei hyväksy pelejä lagisia yhden palkin sankareita vastaan.
   
 12. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Erittäin hyvältä vaikuttaa ja tuo voimamittarin kanssa taktikointi on tismalleen niin kutkuttavaa mitä ennakot antoivat olettaa. Isoin yllätys oli miten hyvin tuo vastustajapelaajan erikoisliikkeisiin reagointi on toteutettu. Koko peli hidastuu kun verkkopelivastus jossain päin planeettaa hioo lyöntiään. Lyönnin lähtemisen näkee ruudulta erinomaisesti ja reagointiin on aikaa...

  ...ellei lagipalkki ole punaisella. Jos näin on niin lue kaikki em. kehut ironialla.
   
 13. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Hyvältä todella vaikuttaa ja odotankin että pääsen hiomaan rauhassa taitojani yksin pelissä. Ehdottomasti eniten odotan tuota tarina-moodia sillä sen verran hienolta tuo on näyttänyt. Nyt sattu vastaan kyllä sen verran hyviä pelaajia ettei jakoja ollut ja muutenkin vielä liikkeet niin hakusessa että tarvitsee rauhassa niitä päästä hiomaan että nuo tulee selkärangasta. Niin ja tuota lagiahan välillä esiintyy jolloin pelaaminen on hankalaa. Muuten täytyy taas todeta ettei minusta tule kyllä nettimoninpelien suurta ystävää koskaan se pysyy sellaisena pakollisena pahana kun ei saa paikallista peliseuraa.
   
 14. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Pari mieltä painavaa kysymystä leijuu vielä ilmassa...

  1. Mitenköhän on nelinpelissä noiden voimamittarien laita? Jokaisella hahmolla omansa (sitä kaaoksen määrää) vai joukkueella yhteinen (sitä myötähäpeän ja raivon määrää kun töhö joukkuekaveri käyttää koko mittarin jo alkutekijöissään)?

  2. Onkohan pelissä unlockattavilla varusteilla statseja vai mennäänkö ihan vaan kosmetiikka edellä?

  3. Nyt kun tämä on Splatoon 2:n jälkeen Nintendon ensimmäinen nettimoninpeliin painottava 1st party- julkaisu, onkohan Switchin onlineappi (jonnet ei muista) käytössä?
   
 15. Garo

  Garo Jäsen

  Acesin demo oli ensi kerta kun pelasin mitään Mario Tennistä tai muuta Marion urheilupeliä. Lagia lukuunottamatta jäi hyvin positiiviset fiilikset. Kaikki erityyppiset lyönnit ja energiamittarin hallinnointi tuntuivat harjoittelussa olevan jopa vähän liikaa, mutta nopeasti kaikesta pääsi perille parin matsin jälkeen. Ohjauksen kanssa ongelmaksi kävi välillä, että tein Lobin tai Dropin sijaan Trick Shotin, koska sen voi myös aktivoida X-painikkella. Tämä olisi kiva saada pois päältä lopullisessa versiossa, mutta Nintendon tuntien epäilen.

  Taistelupelimäinen mittarin hallinnointi istuu tennikseen todella hyvin ja tuo pelaamiseen ihan uuden kerroksen syvyyttä. Mittaria saa kasvatettua turvallisesti ja hitaasti, mutta myös nopeasti ja suurella riskillä. Mitä helpompi vastustajaa on lukea, sitä pienemmäksi riski muuttuu, mutta palkkio säilyy samana. Zone Speedillä voi palata pahasta paikasta neutraaliin tilanteeseen, Zone Shotilla tehdä tilanteesta riippuen varmat pisteet ja Special Shotilla joko pakottaa vastustajan riskeeraamaan mailansa ja käyttämään pätkän mittaria, tai käyttämään koko mittarin palauttaakseen tilanteen neutraaliksi. Joillekin paras ja ainoa ratkaisu voi joskus jopa olla Special Shotin päästäminen tarkoituksella läpi. Jokaisen vastustajan kohdalla saa arvioida, kuinka isoja riskejä he ottavat ja sen perusteella sitten valita omat taktiikat. Taitojen karttuessa (tai tuurilla) vastustajan Zone Shoteista ja Special Shoteista voi joskus selvitä jopa ilman mittaria, mikä antaa kovan edun.

  Kaikki tämä on kuitenkin toissijaista, sillä taisin rakastua Waluigiin, eikä siihen vaadittu kuin että näin tämän viiksivallun vetävän moonwalkia ja pyörähtävän piruetin ruusu suussaan. Jos suhtautumiseni hahmon mahdolliseen Smash-debyyttiin oli ennen penseä "mikäs siinä", nyt se on riemukas "kyllä kiitos". WAAAH
   
 16. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Aivan turhaa sivuston päätoimittajan nuoleskelua tällainen... itsekin totta kai sorruin taas Waluigin käyttöön ja häpeän sekä nautin samaan aikaan. Verkkopeli (ei siis online-pelaaminen vaan ihan oikea tenniskentällä verkolla pelaaminen) on taas tällä hurmaavalla hahmolla murhaavan hyvää, ja nettivihaa keränneen Rosalinankin temppuilut meni melkein yhdellä kädellä pelatessa, kunhan vaan sai purppuran ihmeen verkolle parilla palautuslyönnillä.

  Rosalinan kanssa ympäri nettiä raivoavat ihmiset edustavat myös sitä samaa ihmiskuntaa, jota itse edustin N64:n Mario Tenniksen kanssa kun kaverit pelasi Boolla. Älyttömät kierteet on toki murhaa, mutta kaikki 3DS-versiota pelanneet muistanevat pelin painajaismaiset zone shotit, joissa jokainen hahmo sai aikaa pahempia jengoja, mitä Rosalina tässä demossa ikinä. Vastaavia kierreihmeitä ei muutenkaan ainakaan pelin perusrosterissa nähdä.

  • Mario - All-Around
  • Luigi - All-Around
  • Wario - Powerful
  • Waluigi - Defensive
  • Peach - Technical
  • Daisy - All-Around
  • Rosalina - Tricky
  • Toad - Speedy
  • Toadette - Technical
  • Bowser - Powerful
  • Bowser Jr. - Defensive
  • Boo - Tricky
  • Yoshi - Speedy
  • DK - Powerful
  • Spike - Powerful
  • Chain Chomp - Powerful
  Jossain päin nettiä spoilattuja unlockattavia hahmoja en ole vielä katsonut, mutta eiköhän eräs sarjan siivekäs vakiohahmo, ainakin liity Rosalinan ja Boon joukkoon Mario Tenniksen omaksi "eddygordoksi"? Pari Technical-kategorian jamppaa ei myöskään olisi pahitteeksi sillä tämän pelin gimmickittömyyden vuoksi, noussee kyseinen hahmoluokka uuteen arvoon.
   
 17. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Hämmentävä peli kaikin puolin. Tavallaan pelin voisi haukkua pystyyn vähäisen sisällön takia (jota on toivottavasri tulossa lisää kun ensi kuussa päivittelyrumba alkaa) mutta kun kolikon kääntöpuolella on ehkä Switchin paras PvP-kokemus niin ei tässä voi vihainenkaan olla.

  Offline-puolella on tosiaan kävelysimulaattorin kestolla siunattu yksinpelikampanja jonka saa läpi yhdellä istumalla, vaikkakin haastetta on ajoittain ihan hemmetisti. Yksinään pelaavat pääsevät totta kai hakkaamaan myös tekoälyvastustajia ihan normaaleissa pelin tennisotteluissa, vaikkakaan esim. matsien pituuksia ei pääse säätämään kuin kahden oletusasetuksen välillä, joka karsii pois ns. oikean tennisottelun pelaamisen. Kirsikkana kakun päällä on kenttien valinta, jota ei jostain syystä pääse tekemään vaan kone arpoo pelialustat randomilla matsien välissä. Yksinpelikampanjassa unlockattavat erikoiskentät tulevat siinä sitten vastaan jos ovat tullakseen. Voisi jopa sanoa ”Nintendomaisen kömpelöksi” ratkaisuksi. Myös Wiin kulta-ajat ja 60-70-luvun aikuisten illanistujaiset mieleen tuova Swing Mode, löytyy valikoista ja juhannuksena appivanhempien kanssa mökkeillessä onnistui tämä pelimoodi viehättämään enemmän kuin 1-2-Switch joten jotain ovat Camelotin insinöörit tehneet oikein. Liikkeentunnistus toimii myös aivan tautisen hyvin joten peukut ylös.

  Nettipuolella onkin tällä hetkellä sitten tarjolla tasan tarkkaan ennakkodemon kaltaista nettiturnausta joko pelin omilla meiningeillä (hidastukset, zone-shotit jne.), tai sitten henk.koht. suosikkini Simple-asetuksilla (olenhan itsekin aika simple) jossa meno on kuin N64:n Mario Tenniksessä konsanaan ja kaikki taikatemput on karsittu pois. Verkkopuolella pääsee myös pelaamaan maan kaukaisia asukkeja vastaan ihan ilman ranking-pisteiden kartuttamista, mutta Only Nintendo-leima on päällä tässäkin pelimuodossa kun pelattavana on jälleen normaalin Mario Tennis Aces-tyyliin lyhennetyn, tennismatsin lisäksi tasan tarkkaan tie-breaker (ensimmäinen seitsemään pisteeseen päässyt voittaa). Nettipuolella ei turnauksissa ole tällä hetkellä erikoiskentistä pelkoa, ja niitä voi käyttää vain normaalissa pelissä.

  Hirveästi pikkuvikoja siellä ja täällä mutta se itse pelaaminen... härregud miten hyvältä se tuntuukaan. En ole heroiiniin koskenut mutta nyt ymmärrän niitä jotka kyseiseen myrkkyyn ovat koukussa. MTC onnistuu koukuttamaan todella onnistuneesti ja netissä lymyävät vastustajat tarjoavat jo nyt sellaista haastetta että mieleen muistuu ajat MvC3:n kanssa kun sitä vaan otti turpaansa nipponin väestöltä taukoamatta. Pelasi sitten pelin omilla jipoilla tai pelin omalla Final Destination-No Items-Fox Only-asetuksilla (pelin valikoissa Simple), tarttuu niin voiton kuin tappionkin myötä aina jotain uutta osaamista matkaan seuraavaa matsia ajatellen. Se on aina hyvän moninpelin merkki.

  Ensi kuussa pitäisi alkaa unlockailtavien tulva peliin uuden hahmon myötä (pelissä ei siis tällä hetkellä ole edes muita asuja hahmoille kuin se Mariolle pelin ennakkodemosta saatu putkimiesasu) joten silloin varmaan peli alkaa näyttämään todellista arvoaan. Nyt se on vielä viikon verran kovin pliisu kokemus, koukuttavaa nettipeliä jos ei lasketa.