Kokemuksia Retrospelbutikenista?

Keskustelu osiossa Yleinen keskustelu, aloittajana rocknroll, 18.10.2020.

 1. rocknroll

  rocknroll IT-tradenomi

  Onko jollakulla kokemusta torsta Ruotsissa toimivasta Retrospelbutikenista? Toimiiko pelit Suomesta ostetussa 3ds-konsolissa?
   
 2. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  Ei ole kokemuksia mutta tuskin nuo mitään jenkki tai japsi versioita myy ja jos myyvät niin varmasti mainitsevat asiasta. Kyllä EU pelit toimivat EU laitteissa. En usko että missään Ruotsi julkaisuissa on mitään Ruotsi only tekstitystä. Jotain Saksalaisia pelejä on kyllä tietääkseni olemassa missä on vain Saksankieliset tekstit.
   
 3. rocknroll

  rocknroll IT-tradenomi

  No joo, lähetin sähköpostitiedustelun tuonne ruotsin kielellä (keskinkertainen IT-svenska ja virkamiesruotsi), niin kertoivat, että eivät toimita Suomeen tilauksia, vaikka paypal -maksuvaihtoehto onkin vissiin tarjottuna. Mutta sitten vinkkasivat, että jos heidän valikoimistaan haluaa tilata jotain, niin tekevät yhteistyötä jakelun osalta CDON.com -verkkokaupan kanssa, sitä kautta voi tilata suomeen, ja itsellänikin tili tuolla CDON:issa, kun olen tilannut Blu-Ray -elokuvia sieltä.
   
 4. rocknroll

  rocknroll IT-tradenomi

  Vielä sen verran tuosta Retrospel-butikenista, joka oman asiakaspalvelunsa tiedottamana ei toimita Suomeen, niin aika metkaa, että Ruotsalainen bolaget ei toimita Suomeen. En sitten tiedä, kuinka pienestä pelidivarista on kyse, mutta Ruotsi kuitenkin Euroopan Unionin jäsenvaltio, ja se kuuluu Schengen -alueeseen, niinvarmaan voisi olla aika kustannustehokastakin toimittaa naapurimaahan, en tiedä onko sama koko skandinaavisen jakeluverkoston osalta, että jos yriys eskittyy ainoastaan Ruotsin ja kotimaan haltuunottoon.

  Mitä tässä tradenomina nähnyt aika paljon kaikenkokoisia eri toimialojen yrityksiä, pieniä enimmäkseen valmistumisen jälkeen, niin tuntuu, että tavalla tai toisella logistiikan kanssa on jotenkin outoa säätämistä vähän jokaisella, eikä Suomessakaan tarvitse valtion omisteista Postia kauemmas mennä, että parannusehdotuksia voisi esitellä.

  Lievästi yrittäjähenkisen Tradenomin bisnes-vainu heräsi: Pitäisi varmaan ottaa asiaksi myydä logistiikka-konsultointipalveluita ja aloittaa tuosta Ruotsin Svenskabolagenista, että nämä saisivat maksimit irti jakelu/toimitus-ketjusta ja markkinareviiriä laajennettua. Luulisi, että esimerkiksi jokin jakelu/toimitussopimus jonkin eurooppalaisen ison kuriirifirman kanssa ei olisi niin kallis, että keskinkertaisellakin myyntivolyymillä skandimaavisessa levityksessä yritys saavuttaisi verrattain isoakin taloudellista etua. Jotkin esimerkiksi Saksalaiset verkkokaupat toimittavat saksalaisen kuriirifirma DPD:n kautta ihan kuluttaja-ystävällisin hinnoin tuotteen kotiovelle saakka.

  Murros on tosin verkkokaupankäynnissä menossa, erityisesti, kun Amazonkin on avannut logistiikka-varaston Ruotsissa ja toiminnot siellä skandinavian laajuisia markkinoita ajatellen. Amazonillahan on jo Yhdysvalloissa toimitus isossa osassa tuotteita asiakkaille jopa saman päivän aikana, ja lentopostikin kulkee Yhdysvaltojen sisällä Amazonilla verrattain käsittääkseni hyvin.