Fire Emblem

Keskustelu osiossa Muut konsolit ja pelit, aloittajana Genkku, 5.6.2017.

?

Paras Fire Emblem -peli?

 1. Shadow Dragon and the Blade of Light (NES, JP)

 2. Gaiden (NES, JP)

 3. Mystery of the Emblem (SNES, JP)

 4. Genealogy of the Holy War (SNES, JP)

 5. Thracia 776 (SNES, JP)

 6. The Binding Blade (GBA, JP)

 7. The Blazing Blade (GBA)

 8. The Sacred Stones (GBA)

 9. Path of Radiance (GC)

 10. Radiant Dawn (Wii)

 11. Shadow Dragon (DS)

 12. New Mystery of the Emblem: Heroes of Light and Shadow (DS, JP)

 13. Awakening (3DS)

 14. Fates (3DS)

 15. Shadows of Valentia (3DS)

 16. Three Houses (Switch)

 17. En osaa sanoa / En ole pelannut

Voit antaa useamman äänen.
Tulokset ovat nähtävissä vasta äänestettyäsi.
 1. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  [​IMG]

  Teemaviikon kunniaksi laitetaan käyntiin yleinen FE-keskusteluketju ja äänestys, jossa haetaan parasta Fire Emblem -peliä. Laitoin mahdolliseksi äänestää kahta eri peliä. Kommenteissa voi sitten huudella erikseen parhaiden waifujen perään.

  Laitoin itse ääneni Awakeningille. Olen vähintään kokeillut lähes kaikkia lännessä julkaistuja pelejä, mutta Awakening oli se joka sai minut koukuttumaan sarjaan uudelleen. Awakening oli myös se kuuluisa "viimeinen yritys", johon tekijät halusivat laittaa kaiken peliin. Pidin itse erityisesti siitä, miten hyvin peli soveltui 3DS:lle ja kuinka helppoa oli lyödä kansi tylysti kiinni tai resetoida peli bullshit-kuoleman jälkeen. Myös pienet uudistukset sekä päähenkilöiden ja konnien persoonat viehättivät.

  Erikoismaininta vaikkapa Sacred Stonesille, se oli ensimmäinen pelaamani Fire Emblem, joka koukutti kunnolla. Path of Radiance on jäänyt vähälle, mutta Radiant Dawn oli itselleni ehkä suurin pettymys. Peli tuntui jotenkin pitkästyttävältä ja hitaalta, kenties kotikonsolista johtuen, ja alkupuolen hahmot olivat aika tylsiä. Shadows of Valentia -uutukaisenkin voisin laskea pieneksi pettymykseksi erityisesti karttojensa vuoksi, jotka vaikuttavat kokemukseen aika paljon. Fates-kolmikosta pidin suurimmaksi osaksi, vaikka tarinassa olikin muutama typerä juonenkäänne.

  Switchin Emblemeitä odottelen innolla. Ainakin saadaan ensimmäistä kertaa kunnon grafiikat ja Warriors-tyylistä crossoveria odotin jo ennen Hyrule Warriorsin julkaisua.
   
 2. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Täysin pelaamaton sarja itselle. Kovasti eli innolla odotan warriorssia ja sitten sitä oikeaa jatko-osaa Switchille jotta pääsen tutustumaan tähän sarjaan.
   
 3. Tingle

  Tingle Paavo

  Olen pelannut Fire Emblemiä (7, Blazing Blade, mikä onkaan), Radiant Dawnia ja Fatesia.
  Fire Emblem oli hyvä peli, mutta jäi kesken koska minun Advance Warsini pilattu roolipelielementeillä.
  Radiant Dawn oli hyvä, mutta rasittava peli. Jäi kesken koska minun Advance Warsini pilattu roolipelielementeillä.
  Fates: Conquest oli todella hyvä peli. Pelasin sen jopa loppuun koska ei voi Advance Warsiakaan pelata. Pelin kartat ja mekaniikat olivat suuresti mieleeni. Birthrightia hakkaan nyt, sen kartat ovatkin sitten todella tylsiä ja ikäviä. Viholliset eivät suojaa toisiaan lainkaan, vaan pelaaja saa napsia kumoon kenet haluaa seurauksista välittämättä. Tarina ei sarjassa koskaan ole kovin hyvä ollut, pinnallista hölmöilyä vaan, mutta Fatesissa sen sijaan se on aivan sietämätöntä roskaa. Turhaa puheripulia piisaa kilokaupalla, ja heti seuraavassa näytöksessä hahmot syövät sanansa. Sääli, sillä lähtökohtaisesti kahden armeijan välinen taistelu olisi kiinnostanut minua paljonkin jos osapuolia oltaisiin kohdeltu mitenkään tasapuolisesti.

  Suosikkini on siis Fates: Conquest
   
 4. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Hieno sarja, yksi Nintendon kauneimmista ja parhaista.

  Oma FE-historia ulottuu nuoruuden päiviin jolloin pelasin sarjan SNES-pelejä "varmuuskopioina" tietokoneeni ruudulta käsin. Hölkästäkään en ruudulla vilisseistä teksteistä tajunnut mutta eroavat spritet ja niiden erojen opettelu olivat aikoinaan ihan mielenkiintoista. Meleen esitellessä vihdoin jo pari hahmoa oikein kunnolla tuli totta kai GBA:lle julkaistu ihkaensimmäinen länsimaissa päivänvalon nähnyt Fire Emblem ostettua ja rakastuttua täysin. Loppu onkin sitten minun ja kutkuttavan haastavan TRPG-pelaamisen historiaa.

  Suosikit sarjasta sijoittuvat aika pitkälti pelisarjan viimeiseen kymmenvuotiseen. Radiance-peliduo on ehdottomasti tiukkaa kamaa ja Awakening räjäytti potin sitten kokonaisvaltaisemmin. Siltikin suosikkini on viimeisin uutukainen eli Fates ja nimenomaan kyseisen pelikaksikon Conquest-osa joka kaikessa haastavuudessaan on tarjonnut meikäläiselle tähän päivään mennessä melkein 150h tuota ihanan koukuttavaa pelattavaa.

  Sarjan tulevaisuus näyttää myös valoisalta ja hyvä niin. Kun back in the day saatiin yksi FE-peli neljään vuoteen (jos sitäkään...) mutta näinä päivinä tuntuu siltä että saadaankin neljä FE-peliä yhteen vuoteen joka on asia josta en todellakaan valita.
   
 5. Tertzzi

  Tertzzi SW-2800-6452-5622

 6. Myy100

  Myy100 Jäsen

  ^Kiva... Itse ostin satasella.
   
 7. Kuruwin

  Kuruwin Epätoivon lähetti

  Itse maksoin myös jotain sinnepäin ja enkä edes ole vielä peliä aloittanut. Ei näistä tosin voi tuohtua koska koskaan ihan hyvin olisi voinut jäädä ilman jos olisi odotellut.
   
 8. retropälli

  retropälli Jäsen

  No huhhuh. Kerrankin olen sitä mieltä että jopa liian halpa hinta/laatu suhde. Nämä on näitä huikeita löytöjä
   
  Myy100 tykkää tästä.
 9. Jack

  Jack Viikin kreivi


  Sarjan ensimmäinen osa Fire Emblem: Shadow Dragon and the Blade of Light on tulossa ensi vuonna Switchille. En aikanaan innostunut ostamaan DS:lle Shadow Dragonia. Nyt kyllä kiinnostaisi korjata tuo virhe, mutta tuskinpa kellään lojuu tuota turhan panttina nurkissa, saati myisi sitä ilman keräilijälisää. Ehkä tyydyn tähän alkuperäiseen versioon.
   
 10. retropälli

  retropälli Jäsen

  Älä odottele peliltä liikoja. Sarjan ensimmäinen ja toinen osa ovat ikääntyneet kuin pöydälle viikoksi unohtunut maito. Kuinkahan paljon vaivaa olisi ollut fire emblem 3 book 1:sen kääntämisellä ja poistetun sisällön palauttamisella. Ds: shadow dragonissa kumminkin tehty käännöstyö on tietääkseni ihan kelpo, joten sitä olisi voinut käyttää. Jos tulevaisuuden viralliset käännökset/remaket 3-6 osista rippuu tämän menestyksestä niin ei hyvä päivä.
   
  Jack tykkää tästä.
 11. Jack

  Jack Viikin kreivi

  Tuli tässä pohdittua tuota kuinka harvinaisia Fire Emblem pelit ovat ja kuinka paljon niistä saa pulittaa tänä päivänä. Luulisi että Nintendo lähtisi julkaisemaan uusiksi ainakin sarjan merkkiteoksia? Voisin kuvitella että Path of Radiancen ja Radiant Dawnin sisältävä Fire Emblem peli menisi kuin kuumille kiville. Itse olen vuosia yrittänyt saada Path of Radiancen käsiini, mutta kyllä tässä kohtaa täytyy varmasti luovuttaa. Hinnat kun ovat pyörineet jo pidempään yli 200€ eivätkä näemmä ole laskemassa. Ilmeisesti joku noita tuolla hinnalla sitten ostaa. Ihmetyttää myös ettei sarjan aivan kaikkia osia ole julkaistu aikanaan edes Wii U:n virtual consoliin. Mikähän siinä on syynä?
   
 12. retropälli

  retropälli Jäsen

  Nopea vilkaisu ebay:hin paljastaq path of radiancen ja radiant dawnin pyörivän 100 eurosta ylöspäin(luojan kiitos veljelleni joka osti nämä julkaisun yhteydessä). Täydelliset pakkaukset game boy euro versio peleistä pyörii samoissa hinnoissa. Ds:n shadow dragon 50 euron paikkeilla. 3ds:n fates, awekening, shadows of valentia on tullut vastaan 20-40 eurolla. Ainoastaan japanissa julkaistut pelit pyörii 20-50 tienoilla, thracia 776 poikkeuksena. Muistaakseni ennen fates:in julkaisua 2013-2014 tienoilla hamuilin fyysisiä kopiota sarjan kaikista osista. Hinnat nousseet pelistä riippuen 50%- 250%.
  Wii u:lle on muistaakseni saatavana sarjan 7,8 ja 11 osat, eli path of radiance:a ja radiant dawnia lukuun ottamatta lännessä ilmestyneet julkaisut. 3ds:lle sitten ilmestyi sarjan 13-15 osat ja 16. three houses switchille.

  Wii ulle olisi ainakin radiant dawnin voinut julkaista eshopissa. Nintendo ei kovin monesti käännöksiä vanhoihin peleihin julkaise, mutta voihan sitä mother 1 ja fire emblem 1 länteen tulon jälkeen toivoa. Huhuja fire emblem remakesta switchille on ollut ilmassa vähän alle vuoden. Path of radiance ja genelogy of the holy war loogisimmat/ huhutuimmat vaihtoehdot. 3ds:llehän oli tekeillä vielä yksi remake, mutta sen kehitys lopetettiin kun tieto switchistä tuli.

  Hiljattain fire emblem 4,5 ja 6 on julkaistu ihan kelvot fanien käännökset/versiot niin ei muutaku emulaattorit tulille.
   
 13. Jack

  Jack Viikin kreivi

  Ebay:stä en tajunnutkaan katsella hintoja. Omat luvut perustuivat Huuto.netin ja Torin pyyntöihin. Mutta näemmä Ebay:ssä tuo hintojen hajonta on todella laaja. Pelistä riippuen kaikkea 30-500€ välillä... En ole tätä enemmän perehtynyt pelien hintoihin tällaisten keräilyharvinaisuuksien osalta, niin sen takia hinnat tuntuvat pöyristyttäviltä. Oma osaaminen on enemmän musiikin parissa, missä noita hintoja osaakin sitten järkeillä.

  Mutta toivotaan, että jokin remake olisi tulossa. Tai koko katalogi suoraa vain eshoppiin:grin:
   
 14. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Seuraava Fire Emblem on Path of Radiancen tai vanhemman pelin remake Three Houses -porukalla. t. Tietäjä
   
 15. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Liian aikainen aamu kai käynnissä mutta jouduin miettimään muutaman minuutin että miten muka Three Housesin kolme päähahmoa siirrettäisiin fiksusti johonkin sarjan aiempaan peliin? Onneksi raksuttamisen jälkeen ennustuksen idea selvisi.

  Radiant-pelikaksikon uusiojulkaisu (tai jopa jatko!!!!!!) olisi kyllä kulttuuriteko vailla vertaa. Kaipaan Ikeä ja asehierarkiaa sekä elikkomuuntautumisia.
   
  Jack tykkää tästä.
 16. Jack

  Jack Viikin kreivi

  Onnistuin saamaan käsiini DS:lle Shadow Dragonin ja tahkosin sen läpi alta aikayksikön. Peli oli todellakin mieleeni. Harmittaa etten tullut ostaneeksi sitä aikanaan sillä silloin se olisi varmasti ollut yksi suosikkipeleistäni ikinä. Nyt se meni mukavana välipalana. Sain nyt myös viimein pelattua Three Housesin Cindered Shadowsin läpi. Uudet hahmot olivat mielestäni hauskoja, mutta lisäosan irrallisuus harmitti minua. Olisin toivonut, että päätarinan linnaan ilmestyy uusi ovi ja näin tehtävien välissä pääsisi liikkumaan molemmissa paikoissa. Jotenkin kaipasin myös luokkahuonetta ja hahmojen kehitystä, vaikka tästä uudistuksesta en aiemmin tykännytkään. Olikohan tuossa jotain muitakin ominaisuuksia jotka puuttuivat? Siitä on taas hetki, kun olen pelannut päätarinan läpi etten muista. Täytyykin aloitta se seuraavaksi.