E3 2018

Keskustelu osiossa Yleinen peliaiheinen keskustelu, aloittajana Andyliini, 27.4.2018.

 1. Andyliini

  Andyliini Tyhmä

  On aika aloittaa tämän vuoden pelimessukeskustelu. Viime vuoden tapaan kootaan tähän ketjuun kaikki mahdollinen keskustelu tätä pelimessua koskien.

  Aikataulu (Suomen aikaa)

  Lauantai 9.6:
  21:00 - EA

  Sunnuntai 10.6:
  23.00 - Microsoft

  Maanantai 11.6:
  4:30 - Bethesda
  6.00 - Devolver Digital
  20.00 - Square-Enix
  22.00 - Limited Run Games
  23:00 - Ubisoft

  Tiistai 12.6:
  01:00 - PC Gaming Show
  01:30 - Splatoon 2 World Championships Alkuerät
  4.00 - Sony
  19.00 - Nintendo Switch Video Presentation (Jatkuu Treehousella)
  23.00 - Splatoon 2 World Championships Finals (Jatkuu Smash Brosilla)

  Aikataulua päivitetään kun uusia julkistuksia saadaan.

  Nintendon tarjonta näyttäisi tänä vuonna keskittyvän pelkästään Switchiin, sillä 3DS:ää ei mainita lainkaan virallisessa tiedotteessa. Hippalot alkavat tiistaiyönä, jolloin Splatoon 2:n maailmanmestaruuskilpailussa järjestetään alkuerät. Tiistaina iltapäivällä lähetetään Switch-aiheinen videoesitys, jossa keskitytään vuonna 2018 julkaistaviin peleihin, sekä erityisesti uuteen Smash Bros-peliin. Tämän jälkeen alkaa kolmipäiväinen Nintendo Treehouse -striimi, jossa tutut tekijät esittelevät tulevia pelejä syvää luotaavammin. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä esitetään myös Splatoon 2 -turnauksen finaalit, sekä Super Smash- Bros kutsuturnaus vuosimallia 2018.
   
  Viimeksi muokattu: 5.6.2018
 2. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Mielenkiintoiset messut tulossa sillä tuo toisen vuoden 20 miljoonan myydyn konsolin tavoite kielii isoista nimikkeistä enkä usko Smashin olevan ainoa suuri peli. Muutenkin Nintendon vuoden toisen puoliskon suunnitelmat ovat kokonaan pimennossa(Yoshi taitaa olla ainoa josta nähty pelikuvaa). Smashin esittely turnauksella+plus trailerilla+Treehousessa on kova juttu. Saa nähdä minkälaisia eroja on sarjan entiseen osaan.

  Niin ja onneksi videoesitys keskittyy pelkästään Switchiin eli 3DS:sään panostus vähenee koko ajan ja panostus Switchiin kasvaa koko ajan päässen sinne että Switch on Nintendon ainoa konsoli ja saan ne kaikki pelisarjat konsolilleni.
   
 3. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Aamun peliuutiset olisi kannattanut lukea sillä Kimishima oli vuosiraportin Q&A-session yhteydessä todennut että 3DS ei ole menossa minnekään edes ensi vuoden jälkeen vaan konsolin massiivista laitekantaa ja suosiota tullaan jatkossakin hyödyntämään.
   
 4. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Joo näin kyllä ihan kuvankin missä oli peli jopa vuodelle 2019 mutta kyllähän totuus on se että suurimmat resurssit on Switchin takana ja se on selvä että 3DS:lle on halpa tehdä pelejä ja omistajia reilut 70 miljoonaa niin sille tuodaan ainakin jonkunmoisia teoksia niin kauan kun laitetta virallisesti myydään. Eipä nuo julkistetut pelit mitään suurteoksia olleet. Tässä nyt muutenkin jo useampi 3DS:sän pelisarjan jatko on ilmoitettu Switchille.
   
 5. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Mielenkiintoinen yksityiskohta Nintendon E3-tiedotteesta:

  ”Games launching beyond 2018 will be featured at a later date.”

  Ellei sitten vuoden sisään ole Nintendolla tuhatpäinen armeija tehnyt töitä vuorokauden ympäri päivittäin, ei Pokémonia, SMT 5:ttä, tai Metroid Primea ole luvassa. Jos Nintendolla olisi ollut näyttää jotain konkreettista kummastakaan, oltaisiin se varmasti tehty jo viime vuoden messuilla joten nyt sitten sieltä kaiketi tulee iso läjä sellaista tavaraa jota ei olla vielä nähty. Yoshi, Fire Emblem, Mario Tennis Aces (ilmestyy puolitoista viikkoa messujen jälkeen joten joopa joo Nintendo), Octopath Traveler, indiemontaasi, Smash ja mahdolliset infot Switchin verkkopalveluista ja kasassa on varmaankin sellainen 15-20min messuvideota joten kymmenisen minuuttia sinne sitten jäisi vielä parille paljastukselle.
   
 6. Andyliini

  Andyliini Tyhmä

  Eli siis, tänä vuonna keskitytään Smashiin ja muihin tänä vuonna julkaistaviin peleihin? Jos jatketaan samalla linjalla kuin tähänkin asti, eli yksi 1st-party peli per kuukausi, niin tarjonta näyttäisi suurin piirtein tältä:

  Kesäkuu: Mario Tennis Aces
  Heinäkuu: Captain Toad: Treasure Tracker (2nd party-pelinä Octopath Traveler)
  Loppuja pelejä ei ole päivätty, mutta arvelisin sen menevän suurin piirtein näin:
  Elokuu: Yoshi
  Syyskuu: Super Smash Bros. for Nintendo Switch
  Joulukuu: Fire Emblem

  Se jättäisi lokakuun ja marraskuun vaille pelejä. Toistaiseksi Switchin Pokemonin julkaisusta ei ole annettu mitään varmaa päivämäärää, eikä itselläni oikein riitä usko, että se sieltä tämän vuoden puolella enää tulee. Näin ollen pitäisi kaksi uutta peliä vähintään jostain nykäistä. Animal Crossingia on väläytelty, ja onhan edellisestä osasta jo 5 vuotta aikaakin. Muuta en äkkiseltään keksi, jotain lisää porttauksia todennäköisesti. Zelda HD-trilogia olisi kova sana, sisältäen Wind Waker, Twilight Princess ja Skyward Sword teräväpiirtoversioina.

  Saas nähdä ovatko kolmannen osapuolen tekijät jotain suunnitelmissa. Bethesda on ollut näennäisesti tyytyväinen Switch-myynteihin, joten kääntävätköhän lisää vanhoja pelejään alustalle? Esim Fallout 4 tai muuta vastaavaa. Hieman yllätyin ettei Konamiltakaan ole tullut Bombermania kummempaa, sekin kun ylti peräti miljoonamyynteihin.
   
 7. Jonelink

  Jonelink Jostain täytyy aloittaa...

  Tämä jää näkemättä reissun vuoksi, mutta eipä tuo haittaa. Minulla ei itsellä ole mitään odotuksia messuilta kun vain Naughty Dogin The Last Of Us 2.
   
 8. Kraidi

  Kraidi Jäsen

  Olen huomannut mielenkiintoni E3-messutapahtumaa kohtaan laskeneen merkittävästi viimeisen kahden vuoden aikana. Tämä ei johdu niinkään sen laadusta; en vain jaksa enää innostua suurista myyntipuheista ja pelitrailereista samalla tavalla kuin joskus ennen vanhaan. Viime vuonna katsoin kaiken minua kiinnostavan E3-sisällön jälkikäteen YouTubesta, joten voi olla, etten tänäkään vuonna vaivaudu seuraamaan mitään suoratoistona. Kyse ei ole myöskään mistään kyynistymisestä, vaan siitä, että pölyn laskeutuminen yksinkertaisesti helpottaa massiivisen informaatiotulvan käsittelyä.

  Epäilen vahvasti genDESIGNin ja Fumito Uedan olevan millään muotoa edustettuna vielä näin aikaisessa vaiheessa, mutta sanottakoon silti, ettei heidän mahdollisen tulevan pelin esittely olisi lainkaan hassumpi veto.
   
 9. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Kraidin avautumiseen täytyy kyllä osittain samaistua sillä ei näin nettivuotojen ja 0sek pelikuvaa sisältävien CGI-esittelyvideoiden aikakaudella enää E3:sta ole jaksanut ”nuoruuden päivien” lailla innostua... kunnes se kalenteri kääntyy kesäkuulle ja sellainen pieni kutina muuttuu samaksi fiilikseksk kuin kersana oli ennen joulua... vain kunnes messujen jälkeinen ketutus ja valitus epäkiinnostavista uusista julkistuksista alkaa. Oravanpyörä joka on nyt toteutunut tämän vuosikymmenen alusta asti.
   
  Wilbur wals tykkää tästä.
 10. Jack

  Jack Viikin kreivi

  Toivon todellakin että uusi Fire Emblem näkee päivänvalon tämän vuoden puolella. Mikä olisikaan sen osuvampi ajankohta kuin joulu!:Mujo:
   
 11. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Niin pelikansasta osa on kyllä aikalailla ammattimarisijoita. Kyllähän epäkohdista pitää valittaa ja pettynytkin saa olla mutta sellainen käsitys on toisilla pelureilla että kaikki pelit pitäisi olla heille räätälöityjä ja jos joku kohta ei miellytä niin peli on automaattisesti huono. Samaten jos joku Direct tai messu ei miellytä itseä niin samanlaista reaktiota on havaittavissa. Tuntuu että toiset aikuiset pelurit käyttäytyy kuin kaiken saaneet pikkukakarat. Omasta mielestäni kaikki Switchistä esitellyt Directit ja se ainoa E3 tapahtuma on olleet hyvää ja osa jopa loistavaa tavaraa(pois lukien viimeisin Nindies Direct) ja yllätyksiä on piisannut. Täytyy toivoa että sama meno jatkuu tämän vuoden E3 messuilla.

  Eihän toki tuota samaa fiilistä voi saada kun lapsena Super Power aikaan luki Nintendo Space Worldin kuulumisia ja joutui pelkän luetun tekstin sekä huonolaatuisten kuvien avulla kuvittelemaan kuinka mahtavia pelejä onkaa tulossa N64:lle.No toisaalta noiden messujen ja Directien katsominen livenä on kuitenkin aika hyvää viihdettä.
   
 12. Andyliini

  Andyliini Tyhmä

  Lisäsin aikatauluun Square-Enixin tilaisuuden, joka tänä vuonna pidetään Maanantaina 11.6. klo. 20.00 Suomen aikaa. Viimeksi Square-Enix piti oman tilaisuuden vuonna 2015, jolloin heillä oli useita merkittäviä pelejä esittelylistalla. Merkittäviä pelejä esittelyyn tälle vuodelle olisi ainakin Kingdom Hearts 3, Rise of the Tomb Raider, Octopath Traveler ja The World Ends With You Final Remix.

  Saapa nähdä onko siellä tällä kertaa merkittäviä pelejä, jotka julkaistaan ennen vuotta 2020.
   
 13. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Hieno uutinen. Tuskin maltan odottaa Final Fantasy VII Remakesta ja Kingd...

  ..ai okei, puhutaan siis jostain muusta.

  Tomb Raider varmaan on isosti esillä, kuin myös DQXI (meille länsijunteille suunnattu versio siis). Saa nähdä omiiko Nintendo omiin ohjelmistoihinsa lisämatskut TWEWY:sta ja Octopath Travelerista, ja lypsetäänkö viimeisimmästä Final Fantasysta vielä jollain lailla rahaa jonkinlaisen julkaisun muodossa?

  Eniten toivoisin joidenkin vanhojen Squaresoftin ja Enixin pelisarjojen paluuta. Ei kuitenkaan Secret Of Manan lailla vaan paremmin totta kai.
   
 14. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Toivottavasti nähdään joku tai joitakin mielenkiintoisia yksinoikeuksia Switchille. Niin ja lisätoiveena tosiaan että paljastettavat Switch pelit(jos sellaisia onkaan?!) julkaistaisiin ennen vuotta 2022.
   
  Myy100 tykkää tästä.
 15. Andyliini

  Andyliini Tyhmä

  Sonykin lisätty listalle. Heidän shownsa tulee valitettavasti niin huonoon aikaan näin suomalaisittain, että en ole moista viitsinyt nousta katsomaan. Viime vuonna tein sen ja se oli kyllä virhe.
   
 16. Jonelink

  Jonelink Jostain täytyy aloittaa...

  Switchille ollaan huhuiltu pelit Fortnite ja Dragon Ball FighterZ. E3:ssa näemme sitten pitävätkö huhut paikkansa.
   
  Wilbur wals tykkää tästä.
 17. Wilbur wals

  Wilbur wals SW-8065-2970-1519

  Forniten tulo olisi kova juttu vaikkei itseäni kiinnosta tippaakaan kyseinen peli, Dragon Ball FIgteriZ olisi henkilökohtaisesti paljon parempi vaihtoehto. Itse toivon että näkisin mahdollisimman monta exlua Nintendo Switchille 3rd partyn puolesta. Saa nähdä tuleeko niitä monta vai ei yhtään. Itse veikkailin jo viime vuoden E3:lle vahvaa ulkopuolista tukea Switchille mutta erehdyin osittain. Toivottavasti tänä vuonna nähdään edes muutama ulkopuolisten kehittäijien laadukas iso yksinoikeus peli tai edes traileri niistä. Toivon myös että tuo huhu Ridge Racer 8:in yksinoikeudesta pitää paikkaansa samaten kuin tuo Star Fox Racing huhu. Huhuja tosiaan liikkuu messujen alla hullu määrä ja nämä etukäteen vuodetut paljastukset kyllä ikävällä tavalla vähentää messujen yllätysmomenttia. Saisi vuotajia sakottaa rankalla kädellä niin loppuisi tuo vuotelu:grin:
   
  Myy100 tykkää tästä.
 18. Norsukampa

  Norsukampa "His coconut gun, can fire in spurts" Toimitus

  Alle viikko enää! Hieman alkaa tuntumaan vatsanpohjassa jo hypejunan älyttömiin lukemiin nouseva nopeus. Voisi lyhyesti vetäistä pienen kierroksen kaikista presseistä, tai siis pikemminkin odotuksista niitä kohtaan.

  EA
  Itselleni messut alkaa hyvällä ryminällä kun lauantai-iltana on luvassa se pressi josta ei käytännössä odota yhtään mitään, ja seuraavana iltana onkin se odotetuin pressi. EA ei tilaisuuksineen tosiaan tällä hetkellä ole millään lailla intressilistalla. Battlefield V esiteltiin jo joten itselleni se isoin vetonaula on jo tiedossa eikä Anthemin maailmanensi-ilta gameplayn osalta voisi kiinnostaa enempää, kuin pyykkien ripustaminen. Kaukaisissa haaveissa on SSX:n ja/tai Dead Spacen paluut mutta onhan sitä odotettu vaikka mitä muutakin tässä elämässä turhaan...

  Microsoft
  Messujen kohokohta itselleni. Viimeiset pari vuotta aivan totaalisesti vihkoon pelipuolella vetänyt "mikkis", on todellisen näyttöpaikan edessä. Yhteen asiaan voi tiivistää sen mitä varmaan jokainen tältä pressiltä odottaa, ja se sana on PELEJÄ. Tarkennuksena vielä sen verran että pelejä joita ei muualla (paitsi sitten kai sillä PC:llä jolle kaikki Xbox One-eksklut vastaisuudessa ilmestyy) voi pelata. Halolle jatkoa, Gears Of Warille jatkoa, Forza Horizonille jatkoa, jollekin todella yllättävälle sarjalle (Banjo tai Conker tai vaikka Kameo?) jatkoa... pääasia että niitä pelejä näytetään ja mielellään vielä lähiaikoina ilmestyväksi.

  Bethesda
  FPS-kuvakulman erikoismiehet paljastivat uuden Falloutin kömpelösti ennen messuja, joten isompia yllätysmomentteja ei ole Bethesdan pressissä luvassa... ellei sitten tilaisuus pääty uuden Elder Scrollsin esittelyyn... ja vielä uudella enginellä!! Aika meh-tason kamaa näyttäisi olevan tarjolla joten olkoot tämä sitten se pakollinen messuviikon vessatauko. Jännä kuitenkin nähdä että mikä Bethesdan vanhemmista peleistä käännetään seuraavaksi Switchille? Dishonored? Fallout 3?

  Square-Enix
  Perinteisen japsipelistudion isoimmat lohkot menevät varmaankin uuden Tomb Raiderin ja vihdoin ja viimein valmistusvaiheessaan loppusuoralle päässeen Kingdom Hearts III:n esittelyyn. Final Fantasy VII:n uusioversiosta näytettäneen jonkinlainen CGI-pätkä, ihan vaan muistuttamaan ihmisiä että Nomuralla on taas uusi ikuisuusprojekti käsissään. DQXI tulee varmaan länsimuodossaan olemaan jotenkin esillä, spinoff Builders 2:n lailla. Jotain isoa ylläriä odottaisi S-E:n tapahtumasta mutta eiköhän siellä keskitytä vain demoilemaan jo entuudestaan tiedossa olevia nimikkeitä. Einhänder olisi tietty kiv... okei ei sitten.

  PC Gaming Show
  Tässä välissä voisi vaikka jutella kavereiden tai tyttöystävän kanssa ekaa kertaa muutamaan päivään.

  Ubisoft
  Viime vuonna omissa kirjoissani messut voittaneen Ubisoftin tarjontaa on tänäkin vuonna seurattava isolla mielenkiinnolla. Firma on lupaillut messujen pääpelien olevan Beyond Good&Evil 2, Skull&Bones, tee-se-itse-amiibolla höystetty avaruuslentely, Elijah Woodin VR-peli, Division 2, For Honor ja viimeisimpänä se vähiten kiinnostava, Assassin's Creed Odyssey (ei sukua Marion vastaaville). Mainio ja monipuolinen kattaus kerrassaan mutta ranskalaisfirma on tunnettu siitä että se esittelee hyvällä tahdilla E3:ssa aina myös ihan uusia nimikkeitä joten mielenkiinnolla jäädään odottelemaan mitä sillä saralla tuleman pitää. Isoin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin ylläreihin joita aina viimeiseksi presseissä jätetään. Nähdäänkö Splinter Cellin paluu vai onko Watch Dogs 3-huhuissa jotain perää?

  Sony
  Sony laski omaa hypemittariani kun se ilmoitti että PS5:stä ei tulla kertomaan mitään vielä tämän vuoden puolella. Nyt siis olemme jumissa Sonyn melko tylsän line-upin parissa, jonka pystyy pelastamaan vain uudet julkistukset ja ei mielellään sieltä VR:n puolelta. Joko Sonylla on vihdoin tajuttu Mario Kart 8 Deluxen huippumyynnit ja alettu remasteroimaan Crash Team Racingia? Hieman yli viikon päästä ollaan viisaampia tämän asian suhteen. Myös Kojiman ikuisuusprojekti kiinnostaa, mutta vain siinä mielessä että nähdäänkö vieläkään mitään mikä selventää mysteerin savua pelin ympäriltä?

  Nintendo
  Tiistaina iltaseitsemältä onkin sitten aika murskata monen ihmisen unelmat. Yleinen konsensus on se että Animal Crossing tullaan esittelemään Nintendon lähetyksessä mutta aina pitää muistaa se tosiseikka että NIntendo on mestari myös siinä odotusten pettämisessä, jonka johdosta en olisi yllättynyt vaikka ei AC olisikaan esillä. Loppuvuodeksi on tiedossa vain Smashin (jonka en edelleenkään usko ilmestyvän tänä vuonna ellei kyseessä ole vain Wii U:n Smash 1.5-versiona) ja Let's Go-kaksikon julkaisut joten siellä on vielä tilaa vähintään kahdelle isolle jättinimelle.

  Sellaista tajunnanvirtaa tähän päivään. Lauantai ei voi tulla liian nopeasti!!!
   
  Xylitol, pellava ja Wilbur wals tykkäävät tästä.
 19. Genkku

  Genkku ¯\_(ツ)_/¯ Ylläpidon jäsen

  Toivon, että Microsoft löisi pöytään pari täysin uutta IP:tä, mutta turvallista sporttia, Haloa ja Anthemia sieltä kuitenkin tulee. Tulee varmaan katsottua silti jälleen.
  Sony demoaa jo tiedettyjä pelejä (Ghost of Tsushima, Last of Us 2, Days Gone, Death Stranding) uudet ilmoitukset jäävät vähiin.
  Ubisoftin merirosvopeli ja Beyond Good and Evil kiinnostavat vähän, mutta odotan jotain ylläriäkin. Muita 3rd partyja seuraan sivusilmällä.

  Nintendolta en odota mitään valtavia megapaukkuja tänä vuonna, kerta Pokémon Let's Go ja Smash ehdittiin jo paljastaa, mutta Fire Emblemiä ja Metroid Primea kelpaisi esitellä ensimmäistä kertaa. Animal Crossing olisi tietysti kiva, mutta veikkaan sen ilmestyvän vasta joskus ensi vuoden puolella, joten debyytille olisi tilaa myöhemminkin. Xenoblade X -porttaus, Mario Party ja 2D Mario / Mario Maker ovat varmaan turvallisimmat veikkaukset joulumarkkinoille. Toivottavasti Star Fox GP olisi totta.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 4.6.2018
  Wilbur wals ja Myy100 tykkäävät tästä.
 20. Rush

  Rush Hovifyysikko

  "Ei F-Zeroa" sisällyttäminen bingoon on melkoista huijausta, koska se on käytännössä 100% varma ruutu.:GreatFairy: