Sarjakuvat (Länsimaiset)

Tervetuloa Fintendoon!

Fintendo on suomalaisten Nintendo-pelaajien keskustelupaikka.

Kuruwin

Epätoivon lähetti
Toimitus
3.5.2017
393
No tähän alkuun on hyvä heittää joitan suosituksia ihmisille.

Alan Mooren supersankari teokset ovat yleisesti hyviä mutta erityisesti ylös nousee hänen vähän erillaisempi supersanakari teos watchmen. Watchmenin lisäksi suosittelen rämeenolento sarjaa joka oli yllätti kyllä itseni ainakin positiivisesti. Harmi vaan että sarja vähän lässähtää siellä tienoilla missä Moore alkoi ilmeisesti siirtyä muualle. Rämeenolento viittaa paljon muihin supersankari sarjakuviin mutta se ei ainakaan itseäni estänyt nauttimasta sarjasta vaikka DC universumi ei ole kovin tuttu.

Turrit hahmot monesti herättävät vihaa mutta jos niitä sietää niin Blacksad dekkari sarja on ihan hyvä. Ensimmäinen (etenkin ensimmäinen) ja viimeisin osa ovat heikompia mutta tämän vielä lyhyen sarjan muut osat ovat olivat ihan laadukkaita.

Toinen eläin aiheinen mutta ei anthroilla varustettu sarja jota uskallan suositella (vaikka sarja jäi kesken eikä tuskin koskaan jatku) on Evan Dorkinin Beasts Of Burden. Tämä erittäin kauniisti piirretty sarjakuva kertoo ryhmästä eläimiä jotka ratkaisevat erilliaisia mysteerejä. Tätä voisi kuvitella lasten sarjaksi mutta meno muistaakseni menee aika pimeäksi ja graafiseksi.

Vielä tältä erää yksi nopea suositus. Itse en ehkä tätä teosta arvosta yhtä paljon mutta monelle varmasti Maus on vastaus siihen kysymykseen että mikä sarjakuva kaikkien pitäisi lukea jos yksi olisi luettava. Maus on Maus sarjan luojan juutalais vanhempien selviytymistarina toisen maailmansodan myllerryksistä. Tämänkin tarinan kertomiseen on onnistuneesti käytetty eläimiä. Tämä on ehkä paras holokaustista kertova teos koska Spiegelmanin sarjakuvan hahmot ovat realistisia henkilöitä joilla on omat vikansa. Tässä teoksessa ei väkisin koeteta halpamaisesti kirvoitella kyyneliä vaan annetaan karun totuuden puhua puolestaan.
 

Kraidi

Jäsen
30.4.2017
528
En voi muuta kuin suositella The Sandman -sarjakuvaa, mikäli sukellus unien surrealistiseen ja karuun maailmaan kuulostaa vähänkin kiehtovalta aiheelta. On oikeastaan jopa vähän koomista, miten hyvin tästä löytyy kaikki ne temaattiset ainekset, jotka vetoavat minuun.

Alan Mooren tuotantoon olen tutustunut lähinnä erinäisten filmatisointien kautta. Pitäisi kyllä kokea joskus näitäkin alkuperäisteoksina.
 

Garo

Jäsen
4.5.2017
177
Joensuu
Watchmen on sarjakuvateokseksi aika raskaslukuinen, mutta suosittelen kyllä ehdottomasti itsekin, etenkin supersankarisarjisten ystäville. Muita maininnan arvoisia ovat XIII (jota ei ikävä kyllä ole kokonaan suomennettu) ja Fables, jonka mielenkiintoiseen maailmaan voi tutustua myös Wolf Among Us -pelin kautta, kuten itse tein.
 

Tapza

Jäsen
1.5.2017
57
Fables on kyllä kiva, erityisesti ulkoasultaan. Siinä vain on jonkin verran seksikohtauksia, jotka ovat hitusen vaivaannuttavia kun en oikein tykkää semmoisesta. :s
 

Turjake

Hail to the King, baby!
12.5.2017
46
Tykkään Marvelin sarjiksista tosi paljon. Joskus muksuna tuli perehdyttyä etenkin Spidermanin ja X-Menin maailmaan. Sitten teininä kun värikkäät supersankarit eivät olleetkaan enää cool, jätin mokoman lapsellisen humpuukin sikseen. Aku Ankkaa luin joskus vessassa. Lukioikäisenä kyllä tsekkasin läpi muutamia klassisempia Batman-seikkailuja, kuten Killing Joken ja Dark Knight Returnsin, mutta pohjimmiltani olen kuitenkin aina tykännyt paljon enemmän Marvelin meiningistä. MCU-leffojen myötä tuntui hyvältä palata takaisin Marvel-fanituksen maailmaan, ja nyt tästä on enää vaikeaa päästä pois. Marvel Unlimited on jatkuvassa tilauksessa ja sarjakuvaa tulee luettua myös trade paperbackeinä. Tässä muutama hyväksi havaitsemani suosikki Marvelin maailmasta:

Daredevil (Frank Miller)
Ennen Batmaniä, Sin Cityä ja 300:aa Frank Miller niitti mainetta ja kunniaa uudistamalla Daredevilin yhdeksi Marvelin parhaista sarjoista. Daredevil oli Stan Leen keksimä sarjakuva, jonka Miller muutti realistisemmaksi, inhimillisemmäksi ja brutaalimmaksi. Käytännössä Miller teki Daredevilistä omansa ja muutti hahmon ja sen loren siihen pisteeseen missä se käytännössä tunnetaan tänä päivänä. Yksi Marvelin arvostetuimmista sarjoista pitää sisällään niin Elektran ensiesiintymisen kuin legendaarisen Born Again-juonikuvion. Suosittelen myös oikein lämpimästi lukemaan erikseen julkaistut kokonaisuudet Love and War (tässä on ihan vitun psykedeelinen artstyle) ja loistavan uudelleenkerrotun origin storyn The Man Without Fear.

Uncanny X-Men (Chris Claremont)
Chris Claremont teki X-Menille aikoinaan hyvin pitkälti saman kuin Frank Miller teki Daredevilille. Kaikkein legendaarisimmat juonikuviot X-Menin loressa kuten Dark Phoenix Saga ja Days of Future Past ovat Claremontin aivoitusten tuloksia. Pitäisi muuten varmaan vielä mainita, että Claremont ja Miller työskentelivät yhdessä myös Wolverine-lehden parissa muutaman numeron ajan ja sekin on täyttä laatua.

Astonishing X-Men (Joss Whedon)

Muun muassa Buffy the Vampire Slayerin ja Fireflyn luojan sekä Avengers -elokuvien ohjaajan Joss Whedonin kirjoittama Astonishing X-Men on luultavasti suosikkini kaikista lukemistani Marvel-sarjoista. Astonishing X-Men tekee X-Menistä humoristisemman, tunteellisemman ja ennen kaikkea badassimmän sarjan. Jos luulit, että Cyclops on nössö, niin tämän sarjan luettuasi olet eri mieltä.

Hawkeye (Matt Fraction)
Is on now, bro! Hawkeye aka Hawkguy on superhauska kohellusseikkailu, jossa sarjan nimeä kantava sankarimme on koko ajan pahassa liemessä. Minimalistinen artstyle, ihan vitun kova meininki ja superhauska huumori tekevät tästä yhden parhaista lukemistani sarjoista. Mukana myös pizzaa rakastava koira.

Ultimate Spider-Man (Brian Michael Bendis)
2000-luvun alussa Marvel reboottasi kaikki suosituimmat sarjansa ns. ultimate-universumissa. Nämä kaikki ovat sittemmin kylläkin loppuneet, mutta Ultimate Spider-Man on huomionarvoinen sen pitkäkestoisuuden ja laadun suhteen. Ultimate Spider-Man tuo Spider-Manin nykypäivään. Se on tosi hauska ja tunteellinen tulkinta Spider-Manistä, jota ei kannata ohittaa sillä perusteella, että se ei sijoitu pääuniversumiin.

Inhumans (Paul Jenkins)

Superkiehtova ja lyhyt - vain 12 numeroa kestävä - sarja, joka kuvaa Inhumanien kuninkaallisen perheen kommelluksia. Tosi makee artstyle kohtaa lähes Game of Thronesilta haiskahtavan tunnelman. Nappaa mukaansa ensihetkistä lähtien.

Infinity Gauntlet (Jim Starlin)
Rehellisyyden nimissä Infinity Gauntlet ei ehkä sovi ihan babbys first marvelsarjaksi, koska siinä on aivan tajuton määrä hahmoja sun muuta. Saadakseen kaiken irti, se vaatii jonkin verran Marvelin universumin tuntemusta. Tässä tarinassa Thanos rakastuu Kuolemaan ja näyttääkseen rakkautensa voiman tämä päättää tuhota koko universumin. Luonnollisesti tämä ei käy päinsä, joten Adam Warlock kokoaa Marvelin universumin kovimmat jäbät pysättämään Thanoksen. Hyvä ja todella eeppinen sarja, melkoinen klassikko. Tuleva Avengers 3 -leffa tulee todennäköisesti löyhästi perustumaan tähän, joten jos haluat tietää ennakkoon mistä tullee olemaan kyse, niin tässä varovainen vastaus siihen.
 

Loota

Kermakostaja
Ylläpitäjä
12.4.2017
284
En tiedä onko nämä länsimaalaisia, itämaalaisia vai kenties maattomia, mutta muillekin kenties tuttu Joan Jornellà osaa tehdä eri hauskoja sarjakuvia, kannattaa tutustua jos ei loukkaannu herkästi asioista.

1461337689-3.jpg
 

RetroFly

''Taide on ajatusten heijastuma''
30.4.2017
66
Oulu
Suosikkini länsimaalaisista sarjakuvista on Tex Willer, jossa kaikki tuntuu menevän kohdalleen. Mielenkiintoiset ja muistettavat hahmot, loistava piirrosjälki, sekä loistavaa tarinankerrontaa, josta ei jännitystä, huumoria ja lyijynkatkua puutu. Suosikkini Tex Willer-tarinoista ovat Traaginen Risti, Alaskan ihmissyöjät ja Kadonnut poliisipäällikkö.
Muita hyviä länsimaalaisia ovat Aku Ankka, Karvinen, Masi, Viivi ja Wagner sekä Kamut.
 

Mewna

Jäsen
Toimitus
21.11.2017
21
Kotka
Tykkään katsella kauhuleffoja, joten on melko luonnollista, että kauhuleffat ovat johdattaneet minut kauhusarjakuvien pariin. Olen kuitenkin melko nirso sarjakuvien suhteen, ja minun on vaikea löytää tarpeeksi mielenkiintoisia sarjakuvia joihin uskaltaisin tuhlata vähiä rahojani. American Vampire ja Wytches ovat kuitenkin molemmat olleet napakymppejä ja tarkoituksena onkin ahmia lisää kyseisiä sarjoja. Hyllyssä lukemista odottavat Locke & Key ja Neil Gaimanin Kuolema - Elämisen kallis hinta, jotka minun on ollut tarkoitus jo lukea aikoja sitten, mutta en ole vain saanut aikaiseksi.

Minulle saa aina ehdotella uusia, vähän synkempiä kauhu ja fantasia aiheisia sarjakuvia!